Αρης: Oταν ανακαλύπτουν κι οι υπόλοιποι ότι εδώ γίνεται κάτι καλό

Ατάκες όπως «ο Αρης παίζει την καλύτερη μπάλα» αρχίζουν να ακούγονται όταν ακόμα και σε μέτριες βραδιές μια ομάδα που έχει μέταλο, παίρνει ισοπαλίες σαν νίκες. Οι πιο ώριμες δηλώσεις Μάντζιου από ποτέ, οι αλλαγες, το βάθος στον πάγκο και η ποιότητα που οδηγεί τον Αρη στην κορυφή. Γράφει ο Παναγιώτης Γκαμπράνης

Ο Αρης ήθελε να κάνει το 5Χ5 στο ΟΑΚΑ για να βρεθεί στην κορυφή, αλλά το πέτυχε χωρίς να χρειαστεί να νικήσει και κατάφερε να αποσπαστεί κι άλλο από τους υπόλοιπους μεγάλους μόλις με τον ένα βαθμό της ισοπαλίας.

Ενας βαθμός που μοιάζει περισσότερο με νίκη, αν αναλογιστεί κανείς ότι ήρθε μετά από μια μέτρια για 70 λεπτά βραδιά και στην έδρα του Παναθηναϊκού, που βυθίζεται στην εσωστρέφεια. Ο Αρης δεν ήταν καλός όπως μας συνήθισε στα τέσσερα προηγούμενα παιχνίδια. Η μεσαία γραμμή, που είναι το όπλο του, δεν δούλεψε ιδανικά, δεν πήρε βοήθειες από τους εξτρέμ και δεν απέφυγε τα λάθη.

Ωστόσο οι αλλαγές του Μάντζιου και κυριως η ατομική ποιότητα του Λόρεν Μορόν, που απέδειξε γιατί είναι ο πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα και πόσο σημαντικό ήταν που ανανέωσε το συμβόλαιο του με τον Αρη λίγες μέρες πριν, φάνηκαν στοιχεία αρκετά για να του δώσουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο Μορόν είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί σε αντίθεση με άλλους στράικερ να κάνει φάσεις για τον εαυτό του και το έχουμε γράφει αρκετές φορές.

Η πάσα του Σαβάριο δεν είναι ασίστ, είναι μια απλή μεταβίβαση, την οποία μετατρέπει σε ασίστ ο Ισπανός. Βρήκε, λίγο χώρο, όσο χρειαζόταν και σούταρε εκτός περιοχής για το 1-1. Το έκανε και με τη Λαμία στο Κλεάνθης Βικελίδης και αρκετές φορές πέρυσι.

Ο Αρης έχει ποιότητα και μπορεί να μην πήρε βοήθειες από τον Μόντσου (το πρώτο κακό του παιχνίδι), ή τον Μάνου Γκαρθία που κλείστηκε καλά, ωστόσο έχει σταρ που μπορούν να του δώσουν βοήθειες από το πουθενά.

Πέρα από καλές αλλαγές, ο Ακης Μάντζιος έκανε και εξαιρετικές δηλώσεις, ίσως πιο ώριμες από ποτέ, αναλαμβάνοντας και ένα ακόμα κομμάτι πέρα από το αγωνιστικό, το οποίο μπορεί να σηκώσει στις πλάτες του.

Ο Αρης βρέθηκε μόνος στην κορυφή της βαθμολογίας και πλέον (αν εξαιρέσει κανείς το ματς που ακολουθεί με την ΑΕΚ για το Κύπελλο και απαιτεί διαχείριση), μπορεί μετά από τρεις αγωνιστικές με Λεβαδειακό (εντός), Παναιτωλικό (εκτός) και Βόλο (εντός) να μείνει στην κορυφή του πρωταθλήματος. Πλέον παίζει καλή μπάλα, αρχίζουν να το βλέπουν και οι υπόλοιποι…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News