Γιώργος Χελάκης: Ο Ολυμπιακός δεν έχει τη δυνατότητα για εκτεταμένο ροτέισον

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ εξακολουθεί να βραχυκυκλώνει στην Ελλάδα με παίκτες που δεν μπορούν ανταποκριθούν.

Tι κι αν ήταν καλύτερος από τα ματς που έδωσε με Λεβαδειακό και Παναιτωλικό νωρίτερα. Σε εκείνα ήταν χειρότερος και πήρε από έναν βαθμό. Στην Τρίπολη που εμφανίστηκε σχετικά βελτιωμένος δεν πήρε κανέναν.

Πήγε στην Τρίπολη και γύρισε όπως πήγε. Ξεκίνησε ζωηρός, όπως ξεκίνησε και ο Αστέρας, έχασε δυο ευκαιρίες, δέχτηκε το γκολ κι έδειξε να βραχυκυκλώνει. Να αγχώνεται και να μην βρίσκει τους τρόπους να φτάσει στο τέρμα του Τσιντώντα και να τον φέρει σε δύσκολη θέση. Τα κατάφερε σε κάποιες περιπτώσεις αλλά στην πιο χαρακτηριστική η κεφαλιά του Ελ Καμπί τράνταξε το δοκάρι.

Ετρεξε πολύ ο Ολυμπιακός στην Τρίπολη. Και έτρεξε και προσπάθησε αλλά από την μια η αστοχία και από την άλλη ή έλλειψη καλών εναλλακτικών λύσεων του στοίχισε.

Ο Γιάρεμτσουκ που έπαιξε στη θέση του καταπονημένου Ελ Καμπί έκανε μια τρύπα στο νερό. Ο Στάμενιτς δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ομάδας με τόσο υψηλούς στόχους. Οσο για τον Γουίλιαν ας μην το αναλύσουμε περισσότερο.

Υπάρχει μόνο μια απορία. Δεν μπορεί στον αγώνα να είναι τόσο υποτονικός και στις προπονήσεις να είναι κάτι άλλο. Αν λοιπόν και στις προπονήσεις είναι κάπως έτσι καλύτερα μα μην προκαλεί την λύπη ή την οργή των οπαδών του Ολυμπιακού. Ας παίξει όποτε καταφέρει να είναι έτοιμος. Κι αν δεν ετοιμαστεί ας μην παίξει. Καθαρές κουβέντες.

Ο μόνος από τους παίκτες που ήρθε το καλοκαίρι και βγάζει με το παραπάνω το ψωμί του είναι ο Κοστίνια. Ολοι οι άλλοι και δεν είναι λίγοι κινούνται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Εξαιρείται ο Τούρκος που στάθηκε άτυχος και μακάρι να μην έχει κάτι τόσο σοβαρό που θα του στερήσει την γρήγορη επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους.

Η ομάδα του Μεντιλίμπαρ δεν έχει δυστυχώς την δυνατότητα να προχωράει σε εκτεταμένο ροτέισον. Αυτοί που έρχονται για να παίξουν στη θέση των βασικών υστερούν σημαντικά. Το αποτέλεσμα είναι να προσπαθούν (για έλλειψη διάθεσης δεν μπορεί να κατηγορηθεί κανείς) αλλά να μην τα καταφέρνουν.

Ομάδα που κάνει έξι μεταγραφές μεσοεπιθετικά και δεν της βγαίνει κανείς έχει πρόβλημα. Ηρθαν παίκτες για να καλύψουν τα μεγάλα κενά που άφησαν ο Ποντένσε ο Φορτούνης και στη συνέχεια οι Ιμπόρα, Ορτα, Γιόβετιτς και Ελ Αραμπί.

Το τι θα γίνει στο μέλλον δεν μπορούμε να το γνωρίζουμε. Επί του παρόντος αυτοί που ήρθαν δεν φτάνουν ούτε στο μικρό δακτυλάκι τους αυτούς που έφυγαν. Ο Μεντιλίμπαρ κάθε άλλο παρά αλάνθαστος είναι αλλά δεν είναι και μάγος να μεταμορφώνει με το μαγικό ραβδί του αυτούς που μπορεί να θέλουν αλλά τώρα δεν μπορούν. Κι η βελτίωση που υπήρξε δεν ήταν αρκετή για να οδηγήσει τους «ερυθρόλευκους» στη νίκη. Ωστόσο δεν γίνεται ένας παίκτης να διώχνει με τον τρόπο που έδιωξε ο Στάμενιτς στη φάση του γκολ. Ούτε είναι δυνατό μετά το διώξιμο να πηγαίνει η μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή και στο σημείο αυτό να μην υπάρχει παίκτης με ερυθρόλευκη φανέλα…

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News