Μητσοτάκης: «Φορολογικές ελαφρύνσεις στο τέλος της 4ετίας» – Οι αιχμές για ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ

«Πρωταγωνιστεί στην σημερινή μας συνεδρίαση ο προϋπολογισμός του 2025. Θα μας απασχολήσει άλλωστε όλο το επόμενο διάστημα, είναι και ουσιαστικά το σχέδιο εκείνο το οποίο κάνει πράξη όσα είχα την ευκαιρία να εξαγγείλω στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Ταυτόχρονα είναι και το πρώτο από τα 3 βήματα που μας οδηγούν στους στόχους που έχουμε θέσει για το 2027 έως στο τέλος της τετραετίας.

Να βρεθεί η Ελλάδα με ακόμα λιγότερους φόρους, πρωτίστως για την μεσαία τάξη, με τον μέσο μισθό σε 1.500 ευρώ, τον κατώτατο μισθό στα 950 ευρώ. Φέτος, ωστόσο, ο προϋπολογισμός έχει ακόμα ένα χαρακτηριστικό, καθώς οι τιμές σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί σωρευτικά επί μία τριετία. Ο προϋπολογισμός αυτός απαντά στην ακρίβεια στηρίζοντας διπλά το εισόδημα. Μειώνοντας από τη μία πλευρά βάρη νοικοκυρών και επιχειρήσεων και αυξάνοντας από την άλλη τις αποδοχές, κάτι που ασφαλώς θέλει κάποιο χρόνο, μέχρι που να επανέλθει η ισορροπία. Όμως μόνο έτσι θα έρθει και η οριστική λύση. Όλα τα άλλα δεν είναι παρά εύκολα ψέματα και αδιέξοδα συνθήματα» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο Υπουργικό Συμβούλιο.

«Ξέρω καλά ότι τα προϊόντα και οι υπηρεσίες παραμένουν αρκετά ακριβότερα από την εποχή της πανδημίας ή και πριν από τον πόλεμο της Ουκρανίας. Για αυτό και επιμένω ότι η τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών αποτελεί μονόδρομο και για το λόγο αυτό ο προϋπολογισμός, ενώ αφορά το 2025, ουσιαστικά έχει ορίζοντα το 2027, ώστε αυτές οι ανατιμήσεις να αντισταθμιστούν και στο εξής να διατηρούνται μόνο σε ισχύ οι σταθερές αυξήσεις κάθε χρόνο» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρόκειται για την οικονομική τεκμηρίωση ενός πολιτικού οδικού χάρτη, ο οποίος κρατά την πατρίδα μας σε μία σταθερή τροχιά προόδου, επιδιώκοντας στο εξής να μεταφράζει τους θετικούς δείκτες της ανάπτυξης σε ένα χειροπιαστό κοινωνικό αποτέλεσμα. Πάντα όμως και θα επιμένουμε σε αυτό, με σύνεση και με μέτρο που θα αποτρέπουν εκτροχιασμούς σαν κι αυτούς που ζουν σήμερα ισχυρές χώρες που έχουν τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως η Γαλλία και η Ιταλία. Αντίθετα, εμείς προωθούμε ένα συνεκτικό σχέδιο μεταρρυθμίσεων για το κράτος, αλλά και ένα σχέδιο φροντίδας για τον πολίτη» πρόσθεσε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News