Ολυμπιακός - Ζιρόνα 1-0: Με επικό Πνευμονίδη και χαρακτήρα πρωταθλητή Ευρώπης στους «16» του Youth League!
Τι κι αν οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της περσινής κατάκτησης αποχώρησαν, αυτή η ομαδάρα έχει στόφα πρωταθλήτριας Ευρώπης! Ο Πνευμονίδης έβαλε το χρυσό γκολ στο 70′ και ο Ολυμπιακός απέκλεισε την ποιοτική Ζιρόνα για να φτάσει ξανά στους «16» του Youth League!
Θρυλικοί μάγκες, ετών 19… και κάτω! Ο φοβερός Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Ζιρόνα και προκρίθηκε στους «16» του Youth League, παίζοντας όπως ένας πρωταθλητής Ευρώπης! Τι κι αν οι περισσότεροι πρωταγωνιστές της περσινής κατάκτησης αποχώρησαν, η ταυτότητα αυτής της ομάδαρας παραμένει αναλλοίωτη…
Με «σταρ» τον σκόρερ στο 70′ και κορυφαίο, Σταύρο Πνευμονίδη, οι «ερυθρόλευκοι» πέρασαν ένα πολύ καλό σύνολο με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές, ιδιαίτερα στα πλευρά. Φανταστικός ήταν και ο γκολκίπερ Κουράκλης, που πέρασε αλλαγή αντί του Γεωργακόπουλου που τραυματίστηκε.
Το πρώτο ημίχρονο είχε ελάχιστες στιγμές, όμως το δεύτερο ήταν τρομερά ενδιαφέρον, με τους Καταλανούς να γίνονται απειλητικοί, αλλά και να κινδυνεύουν να δεχθούν δεύτερο γκολ με κλασικές ευκαιρίες.
Ο Πιτό επέλεξε τριάδα στην άμυνα για ακόμα ένα παιχνίδι, με τον Τουφάκη να μένει στον πάγκο και τον Πλις να παίρνει τη θέση του Μπακούλα, που έχει αποχωρήσει.
Το πρώτο διάστημα του αγώνα ξεκίνησε με τη Ζιρόνα να έχει τη μπάλα και τον έλεγχο, χωρίς να βρίσκει κάποια ευκαιρία, αλλά μόνο δύο… ακίνδυνες τελικές. Το παιχνίδι δεν είχε μεγάλες στιγμές και ο Ολυμπιακός δεν γινόταν απειλητικός.
Στο 38′ ήρθε η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα και ήταν για τους Ισπανούς. Ο Κιμ πήρε μία κάθετη σε ανοιχτό γήπεδο και βγήκε απέναντι στον Γεωργακόπουλο, εκτελώντας από πλάγια θέση. Στόχευσε στην κλειστή γωνία, όμως αστόχησε. Σε αυτή τη φάση, ο νεαρός γκολκίπερ τραυματίστηκε και ο Πιτό αναγκάστηκε να τον αλλάξει, με τον Γιώργο Κουράκλη να… επιστρατεύεται για το ντεμπούτο του στη διοργάνωση.
Οι δύο ομάδες πήγαν χωρίς σκορ στα αποδυτήρια, μετά από ένα ημίχρονο με ελάχιστες στιγμές.
Από νωρίς ξεκίνησαν αν απειλούν οι Ισπανοί, με τον Βάζκεθ να κάνει μία εξαιρετική ενέργεια από τα δεξιά, αλλά να μη μπορεί να νικήσει τον Κουράκλη, ο οποίος έκανε την πρώτη του σημαντική επέμβαση.
Αμέσως μετά, όμως, ο Ολυμπιακός βρήκε την πρώτη του μεγάλη φάση με ένα εκπληκετικό ξαφνικό σουτ του Αλαφάκη από τα όρια της περιοχής. Η μπάλα βγήκε κόρνερ, πολύ κοντά στο δοκάρι του γκολκίπερ.
Στο 53′, ο Κιμ έκανε ένα εκπληκτικό φαλτσαριστό σουτ με χώρο μέσα στην περιοχή, αλλά ο Κουράκλης πήρε ξανά άριστα.
Το τουρνουά του Πνευμονίδη
Ο Ολυμπιακός είχε πια φέρει στα μέτρα του το παιχνίδι και χρειαζόταν μία φάση. Τη βρήκε στο 70′, όταν ο Πλειώνης σέντραρε και ο εξαιρετικός Πνευμονίδης πήρε την κεφαλιά για να κάνει το 1-0!
Λίγο αργότερα, ο Σιλά βγήκε… φάτσα με τον τερματοφύλακα μετά από μία φανταστική μακρινή μπαλιά του Παναγάκου, αλλά σούταρε ψηλά και η μπάλα βγήκε άουτ.
Οι Πειραιώτες είχαν βρει εκπληκτικό ρυθμό, είχαν ψυχολογία και… έπνιγαν τους Ισπανούς. Στη συνέχεια η Ζιρόνα ανέβασε τις γραμμές της και ο Πιτό ζητούσε από τους παίκτες του να μη της αφήσουν τη μπάλα. Αυτό, βέβαια, δε συνέβη, με τους Καταλανούς να μπαίνπουν στα καρέ του Ολυμπιακού, κάνοντας μέχρι και τον στόπερ, φορ.
Στο 92′ ο Ολυμπιακός βρέθηκε… αγκαλιά με το 2-0, όμως ο Γιουσούφ δε μπόρεσε να σκοράρει σε κενή εστία, αφού είχε βρεθεί σε αυτή τη θέση μετά από κόντρα. Λίγο νωρίτερα, ο Κουράκλης είχε κάνει ακόμα μία εξαιρετική επέμβαση, ενώ στο 94′ αναγκάστηκε να την επαναλάβει, στέλνοντας τη μπάλα κόρνερ σε μία δύσκολη κεφαλιά.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Αγγελόπουλοι-Βρούτσης: Τα έκαναν μούσκεμα!
- LaLiga: Όταν ο Μπόατενγκ έπαιξε μπουνιές με τον Λιβάγια σε προπόνηση στην Λας Πάλμας
- NBA: Τέλος το μυθικό ρεκόρ του Λεμπρόν Τζέιμς (vid)
- Μουντιάλ 2026: Κληρώνει για τους ομίλους - Αυτά είναι τα γκρουπ δυναμικότητας
- Αθλητικές μεταδόσεις: Που θα δείτε το Παναθηναϊκός - Βαλένθια για τη Euroleague και τον τελικό του League Cup ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός
