Ολυμπιακός: Ετοιμάζει τη νέα γενιά πρωταθλητών!

Πνευμονίδης και Λιατσικούρα είναι στον… προθάλαμο ενώ πόντους κερδίζει και ο εντυπωσιακός Πλειώνης.

«Το ελληνικό ποδόσφαιρο δε συνηθίζει να δίνει χρόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, όμως Κωστούλας και Μουζακίτης έχουν επιβάλλει την παρουσία τους στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού». Κάπως έτσι παρουσίασε τα δύο απόλυτα ερυθρόλευκα wonderkids ένα από τα κορυφαία Μέσα του πλανήτη, με αφορμή τις φήμες για ενδιαφέρον της Αρσεναλ.

Είναι η πικρή αλήθεια. Ολα αυτά τα χρόνια, το ποδοσφαιρικό σύστημα της χώρας μας… σνόμπαρε τα δικά του προϊόντα, με το γενικό κλίμα να χαρακτηρίζει «ανάγκη» τη χρησιμοποίηση κάποιου νέου. Τουλάχιστον μέχρι πέρσι…

Η χρυσή φουρνιά του Ολυμπιακού, αποτέλεσμα προσεκτικής δουλειάς ετών, άλλαξε τον τρόπο που άπαντες σκέφτονται τα «φυτώρια». Δεξιά κι αριστερά ακούς για επαναπροσεγγίσεις. Είτε για τον στόχο της νέας διοίκησης της ΑΕΚ που θέλει να βάλει στο παιχνίδι τις Ακαδημίες, είτε για το πλάνο επέκτασης των υποδομών του Αρη, είτε για την -καλώς εννοούμενη- ζήλια των υπόλοιπων κλαμπ.

Ο Ολυμπιακός, από την άλλη, είναι αποφασισμένος να γευτεί τους καρπούς της τεράστιας επένδυσης στο Ρέντη. Στο προπονητικό κέντρο το οποίο είδε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2020 και έτριβε τα μάτια του ο Σταύρος Πνευμονίδης, άρτι αφιχθείς από τη Δόξα Κορησού της Καστοριάς. Σήμερα, ο 18χρονος εξτρέμ είναι ένας από αυτούς που βρίσκονται στον προθάλαμο. Από αυτούς που ξεχωρίζουν με τη νέα Κ19 και ονειρεύονται να πατήσουν πάνω στο καλά οργανωμένο σύστημα που έχουν δημιουργήσει οι άνθρωποι του συλλόγου, αλλά και στο κλίμα ανυπομονησίας του κόσμου για τους επόμενους… πιτσιρικάδες, υπεύθυνοι για το οποίο είναι τα νέας τους είδωλα. Οι φίλοι τους, που σήμερα διαπρέπουν με την πρώτη ομάδα.

Ο Πνευμονίδης είναι ο νέος αστέρας της ομάδας του Ρομέν Πιτό. Εκείνος που με τα πέντε γκολ του σε ισάριθμες εμφανίσεις στο φετινό Youth League έχει αναλάβει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που άφησε κενό ο Μπάμπης Κωστούλας. Μαζί με τον Καστοριανό εξτρέμ, όμως, υπάρχει μια ακόμα… παρέα, που έχει ξεχωρίσει στα μάτια του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ. Του Βάσκου τεχνικού που δε χάνει ευκαιρία να παρακολουθήσει την επόμενη γενιά της ομάδας του, σχεδιάζοντας ήδη το επόμενο… δρομολόγιο Ρέντη – Καραϊσκάκη.

Παρότι έκλεισε τα 18 πριν λιγότερο από δύο μήνες, ο Αργύρης Λιατσικούρας είναι ένας από τους νεαρούς που μοιάζουν πιο «έτοιμοι», «ξεχωριστοί» και… έμπειροι. Βασικό στέλεχος της περσινής ομάδας, ακόμα σημαντικότερος στη φετινή, έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον του staff του Μεντιλίμπαρ, που τον βλέπει να διανύει μία σεζόν με 7 γκολ και 4 ασίστ, χωρίς να είναι μεσοεπιθετικός. Η περίπτωσή του είναι άκρως ενδιαφέρουσα και είναι δεδομένο ότι θα μπει σε «ειδικό πλάνο», ώστε να αξιοποιηθεί και να εξελιχθεί με τον καλύτερο πιθανό τρόπο.

Από τη μεσαία γραμμή, άλλο ένα όνομα έγινε αφορμή για αποθεωτικά σχόλια μετά την πρόκριση επί της Ζιρόνα. Αυτό του Πάρη Πλειώνη, που… δειγμάτισε το εντυπωσιακό του πακέτο μέσα σε μισή ώρα αγωνιστικής παρουσίας. Δε χρειάζεται περισσότερο για να εντυπωσιαστεί κανείς από έναν μέσο 190+ εκατοστών, που είναι άρτιος τεχνικά και ξεχωρίζει μόνο με την παρουσία του.

Ο 18χρονος (19/10/2006), πάντως, ήδη πρέπει να αισθάνεται πανευτυχής για την απόφαση που πήρε πριν 1,5 χρόνο, όταν απέρριψε την Πάρμα και την Πριμαβέρα για να εξελιχθεί μέσω του «ερυθρόλευκου» πρότζεκτ. Εκείνου που, μέσω του Συλαϊδόπουλου, τον μετέτρεψε σε μέσο από στόπερ, και ανέδειξε σε απόλυτο βαθμό τα χαρίσματά του, με αποτέλεσμα να ονειρεύεται σήμερα το βήμα παραπάνω. Κάτι που Μεντιλίμπαρ, Κοβάσεβιτς και Ανιγκό έχουν ήδη συζητήσει.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορεί
Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News