Παναθηναϊκός: Οι Γιάννηδες της συμφοράς!
Ο Παναθηναϊκός έχει πάρει την κάτω βόλτα με τον Γιάννη Αλαφούζο να έχει τεράστιες ευθύνες, όπως και «σύμβουλος»« του Γιάννης Κομπότης, αλλά και ο αθλητικός διευθυντής, Γιάννης Παπαδημητρίου.
Είναι πραγματικά πολύ μεγάλο μέγεθος, ως σύλλογος κι ως ποδοσφαιρικό κλαμπ, ο Παναθηναϊκός για να δέχεται και ν’ ανέχεται ο κόσμος του κατραπακιές και διασυρμούς σαν αυτόν που έζησε προχθές στη Λαμία. Με τρία γκολ στο κεφάλι απ’ την τελευταία ομάδα της λίγκας κι έναν αντίπαλο που είχε μέχρι τη σέντρα του αγώνα με το «τριφύλλι» δέκα σερί ήττες στο πρωτάθλημα, απολογισμό 10-40 στα γκολ κι όταν νίκησε για τελευταία φορά στις -19 Αυγούστου- ο κόσμος έκανε ακόμη μπάνια στις παραλίες!
Δικαίως ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι πλέον όχι απλώς έξω φρενών, αλλά μπαϊλντισμένος κι απογοητευμένος μέχρι εκεί που δεν παίρνει, διότι όχι μόνο δεν βλέπει προοπτική κι όραμα, αλλά αισθάνεται πως κάθε σεζόν βιώνει στη χειρότερη μορφή του το «κάθε πέρυσι και καλύτερα».
Αυτός ο διασυρμός, που πραγματικά δεν χωνεύεται κι οδηγεί στην απώλεια και του φετινού τίτλου για τον Παναθηναϊκό, έχει ένα κοινό όνομα -Γιάννης- και τρία επώνυμα: Αλαφούζος, Κομπότης, Παπαδημητρίου.
Ο Αλαφούζος οδηγεί τον Παναθηναϊκό στα… βράχια
Ο ιδιοκτήτης του «τριφυλλιού» έχει φροντίσει με τις πράξεις του και τις αποφάσεις του να γραφτεί στα «μαύρα βιβλία» της ιστορίας του Παναθηναϊκού. Επί των ημερών του οι «πράσινοι» θα κλείσουν 13 χρόνια αποτυχιών κι αδυναμίας να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.
Οποιος πιστεύει ακόμη πως αυτός ο Παναθηναϊκός με 8 βαθμούς στην… πλάτη κι έτσι όπως παρουσιάζεται εδώ και τόσο καιρό στο γήπεδο πλην ελαχίστων εκλάμψεων, θα κάνει οκτώ νίκες ως το τέλος για να προσπεράσει τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, πιθανότατα θα είναι ο… τρελός του χωριού.
Ο Γιάννης Αλαφούζος παρέλαβε το πηδάλιο του Παναθηναϊκού το καλοκαίρι του 2012, με τους «πράσινους» να είναι ήδη δύο χρόνια μακριά απ’ το πρωτάθλημα και πλέον οδηγεί το καράβι γι’ άλλη μία φορά στα… βράχια.
Ο Παναθηναϊκός μένει χωρίς πρωτάθλημα για 15η σερί σεζόν
Για 15η σερί σεζόν (13η δική του) χωρίς τίτλο. Και με ένα σωρό άλλα «επιτεύγματα». Οπως την πενταετή «εξαφάνιση» του Παναθηναϊκού απ’ την Ευρώπη, έχοντας φάει… καμπάνα με ορίζοντα τριετίας απ’ την ΟΥΕΦΑ.
Οπως τη διάλυση της ομάδας του 2018 που θα κατέληγε στη δεύτερη κατηγορία λόγω χρεών, εάν οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν ψήφιζαν τότε την αλλαγή του κανονισμού αδειοδότησης. Οπως την αδυναμία του να εμπνεύσει και να συσπειρώσει, να δώσει όραμα και προοπτική στον κόσμο του Παναθηναϊκού (όπως έχει κάνει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος στην ομάδα μπάσκετ), διαλύοντας διαρκώς ό,τι καλό πήγαινε κατά περιόδους να δημιουργηθεί, είτε λόγω εγωισμού (Γιοβάνοβιτς), είτε επειδή πολύ απλώς δεν ξέρει ποδόσφαιρο.
Ο Παναθηναϊκός και ο Γιάννης Κομπότης
Το κυριότερο; Δεν μαθαίνει απ’ τα αμέτρητα λάθη που έχει κάνει, οδηγώντας διαρκώς τον κόσμο της ομάδας στο… τρελοκομείο. Που αλλιώς είχε μάθει τον Παναθηναϊκό και βεβαίως δεν αρκούν τρία Κύπελλα Ελλάδας για να… χρυσώσουν κανένα χάπι. Τον τελευταίο έναν χρόνο και κάτι στο πλευρό του Αλαφούζου έχει προσκολληθεί ως «αόρατος» συμβουλάτοράς του, ένας άλλος Γιάννης, ο Κομπότης.
Ο κόσμος το ’χει τούμπανο κι ο Αλαφούζος κρυφό καμάρι, αλλά εδώ και καιρό ο άλλος Γιάννης είναι εκείνος που έχει αναλάβει ατύπως το μάνατζμεντ του Παναθηναϊκού και «λύνει και δένει» στα εντός της ομάδας, διότι το αφεντικό της ΠΑΕ δεν ξέρει από μπάλα. Και να πει κανείς ότι είχε τουλάχιστον αποτέλεσμα όλο αυτό, είναι κάτι που θα μπορούσε όσο δύσκολο κι αν είναι να το καταπιεί ο κόσμος του Παναθηναϊκού.
Έχει αποτύχει ο Παπαδημητρίου στον Παναθηναϊκό
Όμως ο άλλος Γιάννης το μόνο που έχει καταφέρει είναι να κάνει μία τρύπα στο νερό, με πρακτικές μάλιστα της δεκαετίας του ’90, ενώ σε πέντε χρόνια έχουμε 2030. Αλλες εποχές, άλλα μυαλά, μία όμως η αποτυχία. Σ’ αυτή έχει το δικό του σημαντικό μερίδιο ευθύνης κι ο τρίτος Γιάννης του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας, Γιάννης Παπαδημητρίου.
Ενα πρόσωπο που επί της ουσίας επέβαλε ο Κομπότης στο «τριφύλλι» το προπερασμένο καλοκαίρι κι έχει καταφέρει να… ανακατέψει όλη την ομάδα. Παίκτες πολύ σημαντικοί, όπως για παράδειγμα ο Μπερνάρντ, δεν κλήθηκαν ποτέ εγκαίρως ν’ ανανεώσουν κι έφυγαν. Αλλοι, όπως ο Βαγιαννίδης, πήγαν να χαθούν για το τίποτα απ’ το γινάτι και τους τραγικούς χειρισμούς του Παπαδημητρίου (αλλά και του Κομπότη).
Πριν από λίγες εβδομάδες ο Παναθηναϊκός υπέστη τεράστιο επικοινωνιακό χαστούκι στην υπόθεση «Μεϊτέ», που κατέληξε σε ένα απόγευμα μέσα πίσω στον ΠΑΟΚ, αλλά κι εκεί δεν άνοιξε… μύτη. Από σχεδιασμούς μάλιστα, εκεί κι αν χάθηκε η μπάλα. Ο Παναθηναϊκός ξόδεψε το περασμένο καλοκαίρι πάνω από 13 εκατ. ευρώ για να πάρει δύο δεξιούς εξτρέμ τον Τετέ και τον Πελίστρι. Παικταράδες κι οι δύο, αλλά δεξιοί εξτρέμ.
Την ίδια ώρα η ομάδα έμεινε στην αριστερή πλευρά της με τον Τζούριτσιτς που κάνει τη σεζόν της ζωής του και μετά τον… Μαντσίνι, ο οποίος μπήκε στα βιβλία με τα πλέον τραγελαφικά κι αστεία της Super League 1, πετώντας προχθές δεύτερη μπάλα στον Φουρτάδο, που ετοιμαζόταν να σουτάρει μπροστά απ’ τον Ντραγκόφσκι.
Μιλάμε για σχεδιασμό, όχι αστεία τώρα, με τον Παναθηναϊκό να έχει ακόμα ένα σωρό κενά στο ρόστερ του, παρά το γεγονός ότι εδώ και δύο χρόνια το χρήμα ρέει άφθονο στο «τριφύλλι». Μα όπως λέει κι ο λαός μας «45 Γιάννηδες, ενός κοκόρου γνώση». Κι ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να σηκώνει τον Σταυρό του.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην SPORTDAY που κυκλοφορείΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παρασκήνιο: Το αθλητικό σάιτ του Αλαφούζου ξέχασε (και σήμερα) το πρωτοσέλιδο της SportDay!
- Παναθηναϊκός: Εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια για το ματς με την Φιορεντίνα στην Ιταλία
- Παναθηναϊκός: Μαντσίνι... μπάλα και τραμπάλα
- Παναθηναϊκός: Άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων για το ματς με την Φιορεντίνα στην Ιταλία
- Παναθηναϊκός: Η αστυνομία απέτρεψε τα χειρότερα στο Κορωπί - Άγρια γιούχα στην αποστολή!
