Βιλερμπάν - Παναθηναϊκός Aktor 93-96: Πέρασε διά πυρός και σιδήρου αλλά... στεριώνει στην τετράδα

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε ακόμα και στο +15 στην αναμέτρηση με την Βιλερμπάν, όμως τα συνεχόμενα λάθη του, έδωσαν την ευκαιρία στους Γάλλους να γυρίσουν το παιχνίδι, με τον Σλούκα να είναι καθοριστικός στο φινάλε και να δίνει την νίκη στους «πρασίνους».

Ο Παναθηναϊκός πέρασε… δια πυρός και σιδήρου από την έδρα της Βιλερμπάν, επικρατώντας με 93-96, σε ένα παιχνίδι που ήλεγχε για το μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, αλλά μετέτρεψε σε ντέρμπι με τα συνεχόμενα λάθη του στο κλείσιμο της τρίτης περιόδου και στην αρχή της τέταρτης.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για τους πράσινους μέσα στο 2025, πολύ κρίσιμη στην μάχη για την τετράδα και το πλεονέκτημα έδρας.

Στους 24 πόντους ο Ναν (με 6 ασίστ), στους 15 ο Ερνανγκόμεθ (με 9 ριμπάουντ), με τον Μήτογλου να σημειώνει 14. Κομβικότατος ο Σλούκας με 12 πόντους και 6 ασίστ.

Ο Ντε Κολό είχε 16 πόντους, με τον Σακό να έχει 15 και τον Ατζίνσα να προσθέτει 18 με 6/7 τρίποντα! Νταμπλ-νταμπλ ο Μαλεντόν με 10 πόντους και 10 ασίστ.

Στο 17-10 ανέβηκε η ομάδα του Εργκίν Αταμάν.

Η αναμέτρηση

Με πολύ καλούς τον Μαλεντόν για τους γηπεδούχους και τον Μπράουν για τους φιλοξενούμενους, ξεκίνησε η αναμέτρηση.

Τρία σερί τρίποντα από τους Ναν(2) και Σλούκα, έστειλαν την διαφορά στο +7 (14-21), προτού ο Μήτογλου γράψει το 14-23 με λέι απ.

Το σκορ του πρώτου δεκαλέπτου ήταν 16-25, με τους πράσινους να έχουν μπει δυνατά στο παιχνίδι.

Με τρίποντο του Μήτογλου, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε διπλάσια διαφορά (16-28), ο Πλάις έκανε το 16-30 και ο Μήτογλου με καλάθι και φάουλ εκτόξευσε την διαφορά (16-33).

Η Βιλερμπάν επανήλθε σταδιακά στο παιχνίδι και ροκάνισε την διαφορά, φτάνοντας ακόμα και στο -5 (36-41), με τον Ερνανγκόμεθ να κάνει το 36-44 με τρίποντο από τις 45 μοίρες.

3/3 βολές από τον Ντε Κολό και ένα άλει ουπ του Σακό, έφεραν το 44-48, με τους Γάλλους να πλησιάζουν επικίνδυνα.

Εξι σερί αναπάντητοι πόντοι από τον Παναθηναϊκό, του έδωσαν το διψήφιο προβάδισμα στο ημίχρονο (44-54).

13 πόντους είχε ο τρομερός Χουάντσο Ερνανγκόμεθ.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε το γκάζι και βρέθηκε στο +15 με εύστοχο τρίποντο του Γκραντ (52-67). Αυτό ήταν το μεγαλύτερο προβάδισμά του στην αναμέτρηση.

Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν το προβάδισμα σταθερά, με τον Ντε Κολό να ευστοχεί σε λέι-απ έκανε το 63-71 με την λήξη της τρίτης περιόδου.

Η ομάδα του Αταμάν έκανε πολλά λάθη στην έναρξη της τελευταίας και καθοριστικής περιόδου και οι γηπεδούχοι μείωσαν στους 3 από τους 15 πόντους μέσα σε λίγα λεπτά (68-71), με την αναμέτρηση να γίνεται ντέρμπι.

Ο Σλούκας όμως ήταν εκεί και με σημαντικό τρίποντο έκανε το 68-74, προτού ο Χάρισον μειώσει σε 70-74.

Με το τέταρτο τρίποντο του στην αναμέτρηση, ο Ατζίντσα έκανε το 73-75.

Η Βιλερμπάν πέρασε για πρώτη φορά μπροστά στο παιχνίδι στο 6:20 πριν την λήξη, με τρίποντο του Ατζίνσα για το 76-75.

Ο Γκραντ με σπουδαίο τρίποντο από την γωνία επανέφερε το προβάδισμα (76-78).

Νέο τρίποντο του Ατζίνσα για το 79-78.

Ο Γκέιμπριελ έκανε το 79-80 με τον Ναν να κερδίζει 3 βολές στην συνέχεια, ευστοχώντας στη 1 για το 79-81, σε μία αναπάντεχη στιγμή για τον Αμερικανό.

Ο Σακό πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και με κάρφωμα έκανε το 81-81.

Ο Σλούκας μετά από ασίστ του Ναν έκανε το 81-83 στα 3:45 για την λήξη.

Ο Σλούκας και πάλι με 2 βολές έκανε το 82-85, με τον Ναν να έχει καθοριστικό τρίποντο για το 82-88.

Αμεση τρίποντη απάντηση Ντε Κολο για το 85-88.

Καλάθι και φάουλ από τον Μήτογλου για το 85-90.

Νέο τρίποντο για τους Γάλλους που δεν παράτησαν στιγμή το παιχνίδι, από τον Χάρισον για το 88-90.

2/2 βολές από τον Ναν για το 88-92.

Με τον Σλούκα να σημειώνει κι αυτός ένα εύστοχο ζευγάρι βολών.

Τρίποντο του Χάρισον για το 91-94, δύο βολές του Ναν για το 91-96 με το τελικό σκορ να είναι 93-96.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-25, 44-54, 63-71, 93-96

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News