Βουλή: Προς αναβολή η συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν λόγω σύλληψης Ιμάμογλου
«Στον πάγο» η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα μετά τις εξελίξεις με Ιμάμογλου.
Με τη φράση «υπό αυτές τις εξελίξεις, καθίσταται δυσχερές να διοργανωθεί άμεσα το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ουσιαστικά ανακοίνωσε την αναστολή της προγραμματισμένης συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.
Κληθείς να σχολιάσει τις εξελίξεις στην Τουρκία, μετά τη σύλληψη του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε:
«Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση. Είναι ρευστή και ανησυχητική. Όσον αφορά στον Ιμάμογλου, η θέση μας είναι σαφής: Δεν γίνονται αποδεκτές παραχωρήσεις στο κράτος δικαίου και τις πολιτικές ελευθερίες. Χρειάζονται πειστικές απαντήσεις για όσα έχουν συμβεί».
Υπενθυμίζεται ότι η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας είχε αρχικά προγραμματιστεί για τον Ιανουάριο, ωστόσο είχε αναβληθεί για τις αρχές Απριλίου. Πλέον, η πραγματοποίησή της τίθεται εν αμφιβόλω.
Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών θα συναντηθούν στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στις 2 Απριλίου στις Βρυξέλλες, όπου δεν αποκλείεται να τεθεί και το θέμα της επαναπρογραμματισμένης ημερομηνίας για το Ανώτατο Συμβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: dailypost.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παναθηναϊκός: Πότε θα μπορεί να παίξει στην Ευρώπη ο Κάνγκουα
- Μαρκ Κουκουρέγια: Αυτός είναι ο συγκινητικός λόγος που δεν κουρεύεται και δεν πιάνει κότσο τα μαλλιά του
- Τολιόπουλος: «Ήταν τιμή μου που ήμουν μέλος του Παναθηναϊκού»
- Ολυμπιακός-Άντβερπ 0-3: Δεύτερη ήττα στα φιλικά με black out στο β' ημίχρονο
- Λεμπρόν Τζέιμς: Συμφώνησε με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς - Το μήνυμά του
