ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κατέγραψε άλλη μια απογοητευτική εμφάνιση

Μέσα σε λίγους μήνες έχουν σχεδόν εξαφανιστεί όλα αυτά τα στοιχεία που είχαν οδηγήσει την ομάδα του Ντιέγο Σιμεόνε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Μοιάζει να μην υπάρχει πλέον ούτε ίχνος από εκείνη τη αγωνιστική νοοτροπία της Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία έπειθε όσους την έβλεπαν ότι στο τέλος θα πανηγύριζε. Τα προβλήματα ήταν πάρα πολλά και στο ανασταλτικό και στο επιθετικό κομμάτι και κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Αλαβές και μάλιστα κόντρα στους Βάσκους δεν φαινόταν ιδιαίτερη πιθανότητα βελτίωσης. Τουλάχιστον με την Εσπανιόλ και με τη Χετάφε, έστω και με δυσκολία, η Ατλέτικο Μαδρίτης έφτασε στην ανατροπή. 
 
Αρχικά η έλλειψη γκολ είναι ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα. Η Ατλέτικο Μαδρίτης έχει σημειώσει 9 σε 8 ματς συνολικά μέσα στη σεζόν. Παρά το ότι έχει πολλή ποιότητα μπροστά, η ομάδα του Σιμεόνε φαίνεται ότι δεν δημιουργεί τόσο πολύ κίνδυνο όσο θα περίμενε στις αντίπαλες περιοχές. Επιπλέον αυτή η κατάσταση έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την περσινή εικόνα, ειδικότερα στην αρχή της περιόδου, όταν οι «ροχιμπλάνκος» έδειχναν ένα πολύ πιο επιθετικό πρόσωπο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. 
 
Για ρίξουμε και μια ματιά στους αριθμους, οι Λουίς Σουάρες και Άνχελ Κορέα έχουν από 3 γκολ, ενώ δεν έχουν βρει ακόμα δίχτυα παίκτες, από τους οποίους θα περίμενε ο Σιμεόνε κάτι παραπάνω: Αντουάν Γκριζμάν, Ζοάο Φέλιξ, Τόμας Λεμάρ, Μάρκος Γιορέντε και Ματέους Κούνια για παράδειγμα. 
 
Στην αναμέτρηση με την Αλαβές πάντως είδαμε ότι και στην άμυνα τα πράγματα δεν είναι πολύ καλύτερα. Για παράδειγμα στην εκτέλεση κόρνερ των Βάσκων (στη φάση του γκολ) ο Στέφαν Σάβιτς δεν πήρε την πρωτοβουλία να πάει προς την μπάλα, ενώ σε μια γενικότερη εικόνα ο Χοσέ Χιμένες και ο Μάριο Ερμόσο έδειχναν πολυ ευάλωτοι. Και βεβαίως χωρίς να ξεχνάμε ότι φάνηκε και με το παραπάνω η απουσία του Κόκε στο χώρο του κέντρου. 
 
Οι δηλώσεις του Γιαν Όμπλακ στον τηλεοπτικό σταθμό που κάλυπτε την αναμέτρηση για λογαριασμό των Ισπανών φιλάθλων, αποτυπώνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης: «Έγινε κάτι πολύ άσχημο. Δεχτήκαμε το πρώτο γκολ πολύ γρήγορα από δικό μας λάθος και αυτό είναι κάτι που μας συμβαίνει πολύ συχνά. Πρέπει να μπαίνουμε στα παιχνίδια πιο συγκεντρωμένοι και να έχουμε περισσότερη προσωπικότητα. Στα τελευταία ματς μας λείπουν από τα πρώτα λεπτά αυτά τα στοιχεία. Ήρθαμε εδώ για να κερδίσουμε, δεχτήκαμε το γκολ νωρίς, ο αντίπαλος κλείστηκε και το παιχνίδι δεν μας βγήκε όπως το θέλαμε».
 
Χρόνος υπάρχει, εξ άλλου είμαστε ακόμα στην αρχή. Τα πρώτα δείγματα ωστόσο είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά και στην Ατλέτικο Μαδρίτης ψάχνουν τον τρόπο να θυμίσουν ξανά την ομάδα που τον περασμένο Μάιο έκανε τον γύρο του θριάμβου στο γήπεδο της Βαγιαδολίδ. 
 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News