ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2: Οι δύο «κίλερ» έβαλαν το... κερασάκι στην τούρτα των 100 και έκαναν νταμπλούχο τον Ολυμπιακό!

Ο Ολυμπιακός έκλεισε τη σεζόν ιδανικά, νικώντας τον ΟΦΗ, κατακτώντας το 29ο κύπελλο της Ιστορίας του και σηκώνοντας το νταμπλ στη χρονιά των 100 του χρόνων! Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Ελ Καμπί και Γιάρεμτσουκ που σκόραραν… στην αρχή και στο τέλος.

Πήρε ακριβώς αυτό που του άξιζε! Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του ΟΦΗ με 2-0 στον τελικό – γιορτή του κυπέλλου, θριάμβευσε για 29η φορά στον θεσμό και πήρε το 19ο νταμπλ του, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα των 100!

Οι Πειραιώτες ήταν καλύτεροι για όλο το παιχνίδι και είδαν τους σέντερ φορ τους να «καθαρίζουν» την υπόθεση. Ο Ελ Καμπί στο 9′ και ο Γιάρεμτσουκ στις καθυστερήσεις του αγώνα έβαλαν τα δύο γκολ που σφράγισαν την ανωτερότητα της ομάδας τους.

Ο ΟΦΗ έκανε μία τεράστια προσπάθεια στον θεσμό, είδε τους οπαδούς του να τον ακολουθούν, όμως δεν κατάφερε να διεκδικήσει πολλά από τον τελικό, με μοναδική εξαίρεση το πεντάλεπτο που προηγήθηκε του δεύτερου γκολ.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με δυναμικό πρέσινγκ, όπως ακριβώς συνηθίζει, και κέρδισε κάρτα από τον Νους μόλις στο δεύτερο λεπτό.

Στα πρώτα λεπτά, ο Ροντινέι ήταν αυτός που έπαιρνε τις περισσότερες μπάλες, καθώς οι Πειραιώτες βασίζονταν στη δεξιά τους πλευρά.

Από τον Βραζιλιάνο, από τ’ αριστερά όμως, προήλθε και το 1-0 στο 9ο μόλις λεπτό! Ο Ροντινέι είχε φάουλ από καλή θέση, το εκτέλεσε συρτά, ο Τσικίνιο άφησε τη  μπάλαν να περάσει κάτω από τα πόδια του και η κομπίνα λειτούργησε τέλεια, αφού ο Ελ Καμπί εκτέλεσε… φονικά και άνοιξε το σκορ.

Οι Πειραιώτες διατήρησαν το πάνω χέρι, αν και δε βρήκαν ευκαιρία στο αμέσως επόμενο διάστημα. Μια τελική του Τσικίνιο έφυγε ψηλά στο 17′ και δεν ήταν η ιδανική κατάληξη ακόμα μίας εξαιρετικά δομημένης αντεπίθεσης.

Στο 23′, η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έφτασε πάρα πολύ κοντά στον διπλασιασμό. Ο Μαρτίνς έκανε εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά, πάσαρε στον Τσικίνιο και εκείνος αστόχησε από καλή θέση. Δευτερόλεπτα αργότερα, οι ερυθρόλευκοι είχαν νέα… τριπλή ευκαιρία, που κατέληξε με σουτ του Γκαρθία, πάνω στα χέρια του Χριστογεώργου.

Για μισή ώρα παιχνιδιού, ο ΟΦΗ δεν είχε απειλήσει ούτε ελάχιστα τον Πασχαλάκη. Στο 32′, όμως, ο Φούντας εκτέλεσε όμοφα ένα κόρνερ και ο Λαμπρόπουλος σηκώθηκε πιο ψηλά από όλους, παίρνοντας την κεφαλιά, η οποία κατέληξε λίγο έξω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού.

Οι Πειραιώτες κράτησαν την κατοχή, δεν άφηναν τον ΟΦΗ να απειλήσει, με την ομάδα του Ράσταβατς να μη ρισκάρει και να δυσκολεύεται να χτυπήσει έστω και στις αντεπιθέσεις, καθώς Εσε και Γκαρθία ήταν σχεδόν… αλάνθαστοι.

Με… φόρα ξεκίνησαν οι ερυθρόλευκοι και στο δεύτερο μέρος, όμως ο Ροντινέι δεν κατάφερε να νικήσει τον γκολκίπερ με σουτ από πλάγια -καλή- θέση στο 46′.  Ράσταβατς και Μεντιλίμπαρ δεν έκαναν κάποια αλλαγή.

Στο 59′, ο δραστήριος Μαρτίνς επιχείρησε μία ακόμα τελική υπό καλές προϋποθέσεις,  όμως ούτε αυτή δυσκόλεψε πολύ τον γκολκίπερ του ΟΦΗ.  Με τη συμπλήρωση μιας ώρας, ο Ροντινέι έκλεψε κι εκτέλεσε, αλλά ούτε τότε μπόρεσε να σκοράρει.

Ο Ράσταβατς είδε την ομάδα του να συνεχίζει χωρίς απειλή και στο 63′ πέρασε τον Σενγκέλια αντί του Καραχάλιου.

Ο ΟΦΗ ανέβασε ελαφρώς στροφές κι απείλησε με μία μακρινή τελική του Φούντα στο 70′, αλλά η μπάλα πέρασε έξω από την εστία του Πασχαλάκη.

Αμέσως μετά, ο Μεντιλίμπαρ επέλεξε να αλλάξει διάταξη, με τον Γιάρεμτσουκ να αντικαθιστά τον Κοστίνια και τον Ροντινέι να γυρνά μπακ.

Στο 78ο λεπτό, ο Ουκρανός έκανε την καλύτερη τελική του δευτέρου μέρους, αφού ανάγκασε τον αντίπαλο πορτιέρε σε ασταθή επέμβαση. Ο Τσικίνιο πήρε το «ριμπάονυτ», όμως δεν εκτέλεσε με τη μία και η ασπρόμαυρη άμυνα τον πρόλαβε και καθάρισε.

Στο 80′, ο Τσικίνιο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από σπάσιμο του Ελ Καμπί, όμως ο Μαροκινός ήταν σε θέση οφσάιντ και το γκολ ακυρώθηκε.

Μην έχοντας τίποτα να χάσει στο 82′, ο Ράσταβατς προχώρησε σε τριπλή αλλαγή.  Θεοδοσουλάκης, Λιούις και Νέιρα αντικατέστησαν τους Μπάκιτς, Χατζηθεοδωρίδη και Σαλσέδο.  Ταυτόχρονα, ο Μεντιλίμπαρ πέρασε τον Μουζακίτη αντί του Γκαρθία.

Με τη συμπλήρωση των 90′, ο ΟΦΗ βρήκε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του. Ο Νους πήρε μια κεφαλιά μόνος του μετά από σέντρα που δεν εξουδετερώθηκε, όμως δεν έβαλε την απαραίτητη δύναμη και ο Πασχαλάκης μπλόκαρε.

Οι Κρητικοί δεν σκόραραν και… το πλήρωσαν. Ο Ολυμπιακός βγήκε στην κόντρα, ο Γιάρεμτσουκ πήρε τη μπάλα από τα δεξιά και έστειλε «ρουκέτα», που σφράγισε το κύπελλο.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News