Κρίσταλ Πάλας-Μάντσεστερ Σίτι 1-0: Τη σόκαρε και πήρε το 1ο! (vid)
Η Κρίσταλ Πάλας έγραψε ιστορία στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», αφού σόκαρε τη Μάντσεστερ Σίτι με 1-0 και κατέκτησε το παρθενικό Κύπελλο της ιστορίας της!
Μεγάλη Κρίσταλ Πάλας! Έγραψε ιστορία στον τελικό του «Γουέμπλεϊ», καθώς επικράτησε 1-0 της Μάντσεστερ Σίτι και κατέκτησε το παρθενικό Κύπελλο της ιστορίας της!
Παράλληλα, η ομάδα του Λονδίνου κέρδισε το εισιτήριο για τη league phase του Europa League.
Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία ανήκε στους «πολίτες», όταν στο 6′ ο Ντε Μπρόινε σέντραρε, ο Χάλαντ εκτέλεσε και ο Χέντερσον έκανε εντυπωσιακή απόκρουση.
Λίγο αργότερα, συγκεκριμένα στο 11′, ο Σίλβα εκτέλεσε κόρνερ, ο Γκβάρντιολ πήρε την κεφαλιά και ο Χέντερσον είπε ξανά «όχι».
Η Σίτι είχε ποσοστό κατοχής 87% στο ξεκίνημα και δύο καλές στιγμές, αλλά η Κρίσταλ Πάλας πήρε το προβάδισμα στο 16′ με μονοκόμματο σουτ του Εζε, έπειτα από σέντρα του Μουνιός.
Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Σαρ απείλησε έμπρακτα για το 2-0, ωστόσο το κοντινό του τελείωμα εξουδετερώθηκε από τον Ορτέγκα.
Η ομάδα του Γκουαρδιόλα είχε χρυσή ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 36′, όταν ο Μαρμούς εκτέλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Σίλβα από τον Μίτσελ, όμως είδε τον Χέντερσον να διατηρεί το απαραβίαστο!
Ο γκολκίπερ της Κρίσταλ Πάλας σταμάτησε εντυπωσιακά και το σπουδαίο πλασέ του Ντοκού στο 43′, προτού οι Μαρμούς και Ντε Μπρόινε χάσουν την ευκαιρία στην επαναφορά.
Ο σύλλογος του Λονδίνου έστειλε εκ νέου την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα, συγκεκριμένα στο 58′ με τον Μουνιός, αλλά ο Σαρ ήταν οφσάιντ και το 1-0 παρέμεινε.
Η τελευταία αξιόλογη στιγμή της Σίτι για την αποφυγή του μοιραίου καταγράφηκε στο 82′, όταν ο φοβερός Χέντερσον αναδείχθηκε νικητής στο τετ-α-τετ με τον Ετσεβερί.
Επίσης, ένα σουτ του Ντε Μπρόινε στο 90+3’ πέρασε λίγο άουτ, επομένως έχασε την ευκαιρία να σώσει την παρτίδα στο τελευταίο του ματς με τους «πολίτες».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Μεντιλίμπαρ: «Ο τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα δεν σημαίνει τίποτα»
- Μήνυμα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για τον τραυματισμό του Τζίμα: «Μείνε δυνατός Στέφανε, είμαστε όλοι δίπλα σου»
- Ολυμπιακή Φλόγα: Ξεκίνησε από το Παναθηναϊκό Στάδιο το ταξίδι της για την Ιταλία
- Μπαφές: «Πάνω από όλα η ασφάλεια φιλάθλων και εργαζομένων, τα κυβικά νερού στην οροφή του ΣΕΦ ήταν ασύλληπτα»
- Σπανούλης: Η Μονακό «έτρεξε» με 125 κι έσπασε το ρεκόρ του Παναθηναϊκού!
