Ευρωπαϊκά Κύπελλα: Αυτοί είναι οι αντίπαλοι των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ, Α.Ο. Θήρας και Πανιωνίου
Η κλήρωση των ευρωπαϊκών Κυπέλλων έφερε ζευγάρια χωρίς μεγάλη δυσκολία για τις ελληνικές ομάδες σε CEV Cup και Challenge Cup, ενώ ξεχωρίζει και ο ελληνικός… εμφύλιος, με τον ΑΟ Θήρας να αντιμετωπίζει τον Πανιώνιο.
Ημέρα ευρωπαϊκών κληρώσεων για το ελληνικό βόλεϊ και στο Challenge Cup, με τις ομάδες μας να αποφεύγουν τα δύσκολα, με μία, αλλά σημαντική εξαίρεση τον ελληνικό… εμφύλιο ανάμεσα σε ΑΟ Θήρας και Πανιώνιο.
Ο Νικητής των δύων ομάδων θα αντιμετωπίσει την ρουμανική Κορόνα Μπρασόφ, με τον πρώτο αγώνα να γίνεται 26-27/11 στην Ελλάδα και η ρεβάνς στη Ρουμανία 2-4/12.
Η γυναικεία ομάδα του Παναθηναϊκού προκρίθηκε χωρίς αγώνα στη 2η φάση του Challenge Cup και θα αντιμετωπίσει τη νικήτρια του ζευγαριού Ντούντιγκεν (Ελβετία) – Φεριζάι (Κόσοβο).
Στους άνδρες, Φοίνικας Σύρου και ΠΑΟΚ είχαν βατές κληρώσεις στο Challenge Cup. Οι νησιώτες θα αντιμετωπίσουν αρχικά τη Νόρντσεσκοβ από τη Δανία και, αν προκριθούν, θα βρουν στον δρόμο τους τη γαλλική Σαμόντ. Ο ΠΑΟΚ περνά χωρίς αγώνα στη 2η φάση και θα παίξει με τον νικητή του ζευγαριού Παφιακός – Φεριζάι.
Ο πρώτος αγώνας θα διεξαχθεί εκτός έδρας, στο διάστημα 9-11 Δεκεμβρίου, ενώ η ρεβάνς θα γίνει στη Θεσσαλονίκη 6-8 Ιανουαρίου.
Αναλυτικά οι αντίπαλοί μας στο Challenge Cup
Άνδρες
1η φάση
Φοίνικας – Νόρντεσκοφ (Δανία)
2η φάση
ΠΑΟΚ – νικητής Παφιακός (Κύπρος) – Φεριζάι (Κόσσοβο)
Γυναίκες
1η φάση
ΑΟ Θήρας – Πανιώνιος
Παναθηναϊκός – Ντούντιγκεν (Ελβετία) – Φεριζάι (Κόσοβο).
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Λέφσκι Σόφιας ή Καϊράτ Αλμάτι στο δρόμο για τ' αστέρια
- ΠΑΟΚ: Με Μπραν ή Απόλλων Λεμεσού στα πλέι οφ του Conference League
- ΠΑΟΚ: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας - Καϊράτ στα Play Off του Europa League εφόσον αποκλείσει την Άντερλεχτ
- ΟΦΗ: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα Play Off του Europa League
- Ολυμπιακός: Με Μπόντο Γκλιμτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στα play off του Champions League
