ΜΑΚΑΜΠΙ - ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ 69-68: Σόου Γουίλμπεκιν και το πρώτο... θρίλερ στη Μακάμπι

Με έναν Σκότι Γουίλμπεκιν ασταμάτητο, η Μακάμπι Τελ Αβίβ επικράτησε με 69-68 της Μπάγερν Μονάχου, στο πρώτο κλειστό παιχνίδι της φετινής Euroleague.

Μπορεί ο… διόσκουρός του, Τάιλερ Ντόρσεϊ, να μετακόμισε στον Πειραιά, αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Σκότι Γουίλμπεκιν να πάρει από το χεράκι την Μακάμπι Τελ Αβίβ απέναντι στην Μπάγερν Μονάχου και με μία συγκλονιστική εμφάνιση, βάζοντας 28 πόντους (4/7 2π, 4/6 3π, 8/8 1π), με 3 ασίστ και 3 κλεψίματα. Ήταν ο μοναδικός εκφραστής των επιθέσεων των Ισραηλινών, υπογράφοντας το τελικό 69-68, για την πρώτη νίκη τους στη φετινή Euroleague. Κορυφαίος για τους φιλοξενούμενους ο Ντεσόν Τόμας, που είχε 15, με 7 ριμπάουντ και 1 ασίστ, αλλά και τη χαμένη ευκαιρία για το σουτ της νίκης στο φινάλε.

Ο αγώνας:

Η Μπάγερν Μονάχου μπορεί να ταξίδεψε με αρκετές απουσίες (Τζέντοβιτς, Ραντόσεβιτς, Τσίπσερ, Σίλινγκ, Ομπστ, Λούσιτς) στο Τελ Αβίβ, αλλά αυτό δεν εμπόδισε σε τίποτα την ομάδα του Αντρέα Τρινκέρι να βγάλει τον χαρακτήρα που έδειξε σε όλη την περσινή σεζόν.

Η Μακάμπι ξεκίνησε δειλά-δειλά να χτίζει διαφορές στο ημίχρονο, ειδικότερα με τον Γουίλμπεκιν να παίρνει το… όπλο του εκτελεστικά. Οι Ισραηλινοί προηγήθηκαν με 25-18 στο δεκάλεπτο, φτάνοντας μέχρι και στο +17 (37-20 στο 15’).

Οι Βαυαροί επέστρεψαν, με τον Ντεσόν Τόμας να τιμωρεί με κάθε τρόπο την ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η Μπάγερν γύρισε τούμπα το σκορ, παίρνοντας μάλιστα και κεφάλι στα μέσα της περιόδου, μπαίνοντας με προβάδισμα (54-58) στην τελευταία περίοδο.

Τα μεγάλα σουτ του Γουίλμπεκιν, με ένα άμεσο και ένα έμμεσο τρίποντο (11 σερί πόντους), έβαλαν τη Μακάμπι ξανά στο παιχνίδι, φέρνοντας μπροστά τη Μακάμπι με 67-65, μόλις 2′ πριν το φινάλε. Οι Γερμανοί σημάδευαν συνεχώς τα μις ματς, μετά τις αλλαγές, στο ποστ, ο Τρινκέρι απαίτησε παγίδες πάνω στον Αμερικανό, αλλά αυτός έβαλε τις βολές για το 69-68. Η Μπάγερν μπερδεύτηκε και έχασε διπλή ευκαιρία με Τόμας και Χίλιαρντ και ο Σφαιρόπουλος πανηγυρίζει το πρώτο… θρίλερ, κάτι που στοίχισε στην ομάδα του πέρσι, αφού είχε χάσει αρκετά κλειστά παιχνίδια.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 25-18, 40-32, 54-58, 69-68

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News