ΑΕΚ: Οι «τρύπες» του ρόστερ και τι ισχύει με την απόκτηση επιθετικού

Στην ΑΕΚ μπορεί να θέλουν και να λένε ότι είναι μια χαρά, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και σκληρή.

Η ΑΕΚ επέστρεψε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, θα παίξει στη League Phase του Conference και θα προσπαθήσει να «διορθώσει» το βαθμολογικό της συντελεστή, ενώ πλέον μαζί με το κύπελλο το πρόγραμμά της βαραίνει μέχρι το τέλος του 2025.

Ο Μάρκο Νίκολιτς βεβαίως θα πρέπει πριν από κάθε παιχνίδι να πηγαίνει στην… Αγία Τριάδα και να ανάβει ένα κερί προκειμένου να μην πάθει κάτι ο Λάζαρος Ρότα, αλλά και ένας εκ των Μουκουντί, Βίντα και Ρέλβας, διότι σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ θα πάει ξυπόλυτη στα αγκάθια!

Η ΑΕΚ στην ευρωπαϊκή της λίστα την οποία δήλωσε χθες το βράδυ έχει ένα δεξί μπακ, μιας και ο Οντουμπάγιο είναι εκτός και τρία έμπειρα στόπερ (τους προαναφερόμενους). Ο τέταρτος είναι ο Χρυσόπουλος, τον οποίο ακόμα δεν έχει δει κανένας να αγωνίζεται.

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό πως αν για παράδειγμα τραυματιστεί ή αποβληθεί ο Ρότα, η ΑΕΚ θα κληθεί να παίξει με «υπηρεσιακό» δεξί μπακ στην Ευρώπη και πιθανότατους υποψήφιους» τον Γκατσίνοβιτς ή τον Βίντα. Αν συμβεί κάτι με τα στόπερ, οι έμπειρες «λύσεις» θα μειωθούν κατά μία και θα αναγκαστεί ο Νίκολιτς ή να υπερφορτώσει τους άλλους δύο, ή να ρίξει στα «βαθιά» τον Χρυσόπουλο, τον οποίο ακόμα δεν τον έχει δει κανένας να αγωνίζεται.

Στην ΑΕΚ μπορεί να θέλουν και να λένε ότι είναι μια χαρά, αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική και πολύ σκληρή. Αντί να βοηθήσουν τον προπονητή που έκανε υπερβάσεις το καλοκαίρι, δεν του έδωσαν τα απαραίτητα «εργαλεία» για να συνεχίσει. Το γιατί δεν μας αφορά καθόλου. Είτε οι λόγοι ήταν οικονομικοί, είτε άλλοι, η ουσία δεν αλλάζει. Η ΑΕΚ θα πάει στην Ευρώπη με «τρύπες». Ακόμα και στην επίθεση αν θέλει να το δει κάποιος καθαρά, υπάρχει ο Γιόβιτς που είναι ποιοτικός παίκτης, ο Ζίνι που πρέπει και αναμένεται να πάρει ευκαιρίες και μετά ως λύσεις υπάρχει ο Πιερό και τέλος, μιας και ο Μαρσιάλ δεν υπολογίζεται.

Τι ισχύει για τον επιθετικό

Η ΑΕΚ έψαξε για επιθετικό, ήθελε (έτσι τουλάχιστον διέρρεαν) να βρει κάποιον για να τον δηλώσει και στην ευρωπαϊκή της λίστα, αλλά από χθες το μεσημέρι, το story άλλαξε. Αναζητάει πλέον επιθετικό, νεαρό και εξελίξιμο, τον οποίο δεν αποκλείεται να τον πάρει ακόμα και δανεικό, προκειμένου να τον έχει για τις εγχώριες διοργανώσεις.

Αντιλαμβάνεται λοιπόν ο οποιοσδήποτε πως πλέον είναι πολύ δύσκολο να φύγει ακόμα και ο Πιερό, ο οποίος αναμενόταν να βρίσκεται στους «εκλεκτούς» του Νίκολιτς.

Για τον μόνο που δεν προβλέπεται να υπάρξει θέμα αν βρεθεί ομάδα για να ενδιαφερθεί, είναι ο Αντονί Μαρσιάλ. Ο Γάλλος αν αποχωρήσει, θα ανακουφίσει και το ταμείο της ΠΑΕ από τα 3,5 εκατ. ευρώ που το «φόρτωσαν» πέρσι το καλοκαίρι ο… ειδήμονας και ο κολλητός του

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News