ΡΕΝ - ΠΑΡΙ ΣΕΝ ΖΕΡΜΕΝ 2-0: Η Ρεν «εκθρόνισε» την Παρί και έβαλε τέλος στο νικηφόρο σερί της ομάδας του Μέσι

Η Παρί είχε το πρώτο της στραβοπάτημα στη Ligue 1 κόντρα στην αξιόμαχη Ρεν, που επικράτησε με 2-0 στο «Ρουαζόν Παρκ».

Η… φονική τριάδα Μέσι-Νεϊμάρ-Εμπαπέ, κράτησε καθαρό το… ποινικό της μητρώο και έμεινε στις ευκαιρίες, με τη Ρεν να είναι εκείνη που πέτυχε τα γκολ και η Παρί γνώρισε την πρώτη της ήττα στο γαλλικό πρωτάθλημα, έπειτα από τη συμπλήρωση 9 αγωνιστικών.

Ένα γκολ στην εκπνοή κι ένα στην έναρξη των ημιχρόνων έκριναν το ματς

Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στο γήπεδο, με τους γηπεδούχους να πιέζουν και να απειλούν  στο 17’ με το δυνατό σουτ του Μαρτέν, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα. Στο 21, ο Σουλεμανά επιχείρησε ένα σουτ από δεξιά αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.  Στο 23’ η Παρί απάντησε με τον Νεϊμάρ όταν ο Βραζιλιάνος έχασε απίστευτη ευκαιρία από καλή θέση να ανοίξει το σκορ, ενώ η πολιορκία των Παριζιάνων συνεχίστηκε, με τον Μέσι να τροφοδοτεί τον Εμπαπέ στο 25’, που βγήκε μόνος του μέσα στην περιοχή αλλά έκανε κακό τελείωμα και δεν βρήκε δίχτυα.

Ο Μέσι στο 31’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι του Γκομίς. Η κυριαρχία των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε, έχοντας κλείσει τη Ρεν στο μισό γήπεδο, με τους παίκτες του Ποτσετίνο να δημιουργούν φάσεις αλλά να είναι αναποτελεσματικοί στα τελειώματα, με τον έμπειρο γκολκίπερ των γηπεδούχων να παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και να κρατάει το μηδέν. Η Ρεν προσπάθησε να χτυπήσει στην αντεπίθεση και ό,τι δεν κατάφεραν οι αστέρες της Παρί, το έκανε ο Λαμπόρντ στην εκπνοή του ημιχρόνου, ανοίγοντας το σκορ για τη Ρεν στο 45’, πλασάροντας τον Ντοναρούμα, μετά από ωραία σέντρα του Τεριέ.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, μόλις στο 46’, ο Τε διπλασίασε τα τέρματα της Ρεν, με πλασέ έπειτα από σέντρα του Λαμπόρντ (η φάση ελέχθηκε από τον VAR), αιφνιδιάζοντας την Παρί και κερδίζοντας μέτρα στο γήπεδο. Στο 62΄ο Σουλεμανά τρόμαξε τους φιλοξενούμενος, με βολίδα από το ύψος της περιοχής αλλά ο μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ντοναρούμα. Ένα λεπτό αργότερα, η Παρί απείλησε με το άστοχο σουτ του Εμπαπέ. Στο 68’ ο Γάλλος βρήκε δίχτυα αλλά ο διαιτητής , μετά και την έγκριση τουVAR, ακύρωσε το γκολ ως οφσάιντ. Στο 74’ ο Μέσι δεν κατάφερε και πάλι να σκοράρει, μετά από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 81’ ο Λαμπόρντ έπεσε μέσα στην περιοχή έπειτα από μαρκάρισμα του Χακίμι, ο διαιτητής μέσω VAR, αποφάσισε ότι η φάση είναι «καθαρή», άλλαξε την υπόδειξη για πέναλτι  και έτσι το σκορ έμεινε στο 2-0 υπέρ της Ρεν. Οι γηπεδούχοι πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη, με τους αστέρες της ομάδας του Ποτσετίνο να αποχωρούν απογοητευμένοι. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεν (Ζενεσιό) Γκομίς, Τραορέ, Ομαρί, Αγκέρντ, Μέλινγκ, Μπουριζό (75’ Ασινιόν) , Μαρτέν (76’ Σανταμαρία), Τε (86’ Ουγκοτσούκου), Σουλεμάνα, Λαμπόρντ, Τεριέ (75’ Γκιρασί)

Παρί Σεν Ζερμέν (Ποτσετίνο): Ντοναρούμα, Μέντες, Κιμπεμπέ, Μαρκίνιος, Χακίμι, Βεράτι (76’ Βαϊνάλντουμ), Γκέιγ (76’ Eρέρα), Νεϊμάρ (76’ Ικάρντι), Ντι Μαρία, Μέσι, Εμπαπέ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News