Λούκα Γιόβιτς: Τρίτο καλύτερο ξεκίνημα για παίκτη της ΑΕΚ τα 12 γκολ σε 17 ματς
Ο Λούκα Γιόβιτς έχει πάρει μπρος… για τα καλά και με την παραγωγικότητά του στο ξεκίνημα της καριέρας του στην ΑΕΚ, ξεπερνάει «ιερά τέρατα» του παρελθόντος.
Από κει που αναρωτιόμασταν αν η μεταγραφή του Λούκα Γιόβιτς ήταν επιτυχημένη για την ΑΕΚ, ήρθε το καρέ τερμάτων στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να αλλάξει εντελώς τα δεδομένα.
Ο Σέρβος επιθετικός συνέχισε το κρεσέντο του και στην Τρίπολη κι έφτασε τα 12 γκολ στις πρώτες 17 συμμετοχές του με την Ένωση στη Super League. Επίδοση που αποτελεί την καλύτερη με την οποία έχει… συστηθεί στον κόσμο της οποιοσδήποτε παίκτης της τα τελευταία 18 χρόνια! Τον «νικάει» μόνο ο Ισμαελ Μπλάνκο, ο οποίος είχε σημειώσει 13 τέρματα στους 17 πρώτους αγώνες πρωταθλήματος στην παρθενική του σεζόν (2007-08)!
Ο Γιόβιτς πέρασε οριακά την επίδοση του Εζέκιελ Πόνσε, ο οποίος είχε 11 γκολ στον ίδιο αριθμό συμμετοχών στο πρωτάθλημα του 2008-09. Και το ξεκίνημά του είναι το τρίτο καλύτερο για παίκτη της ΑΕΚ από την έναρξη της Α’ Εθνικής (1959-60)!
Καλύτερος κι απ’ τον Μπλάνκο ήταν μόνο ο Δανός Χένρικ Νίλσεν, ο οποίος είχε 16 γκολ στους πρώτους 17 αγώνες του την περίοδο 1987-88! Ίδιο ξεκίνημα με τον Σέρβο (12 τέρματα) είχαν άλλοι δύο μεγάλοι επιθετικοί του παρελθόντος: ο Κώστας Παπαγεωργίου το 1963-64 και ο Ντανιέλ Μπατίστα το 1989-90.
Πάνω από «ιερά τέρατα»
Το εντυπωσιακό είναι ότι στα πρώτα τους 17 ματς με την ΑΕΚ δεν είχαν καλύτερη παραγωγικότητα ούτε «ιερά τέρατα» του συλλόγου. Δηλαδή ο Μίμης Παπαϊωάννου (9 γκολ το 1962-63), ο Θωμάς Μαύρος (10 το 1976-77), ο Ντέμης Νικολαΐδης (11 το 1996-97), ο Βασίλης Δημητριάδης (11 το 1991-92) και ο Χρήστος Κωστής (9 το 1995-96). Κι ακόμα, ο Νίκος Λυμπερόπουλος (9 το 2003-04), ο Βάλτερ Βάγκνερ (9 το 1974-75), ο Κώστας Νικολαΐδης (9 το 1965-66) και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς (μόλις 4 το 1977-78, αλλά προερχόταν από τραυματισμό).
Ειδική περίπτωση αποτελεί ο Κώστας Νεστορίδης, ο οποίος είχε 16 γκολ στα πρώτα του 17 ματς με την Ένωση τη σεζόν 1959-60, που ήταν και η παρθενική της Α’ Εθνικής. Δεν ήταν, όμως, η δική του πρώτη στην ομάδα. Φορούσε τη φανέλα της από τη σεζόν 1957-58, οπότε είχε ξεκινήσει με 11 γκολ στους πρώτους 17 αγώνες του στο Πρωτάθλημα Αθηνών και το Πανελλήνιο που ακολούθησε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Βλάχος: «Επιτέλους ήρθε - Θέλαμε να φύγουμε από εδώ με το μετάλλιο»
- Χειρουργείο διαρκείας: Το μπάσκετ αιμορραγεί, η ομοσπονδία σφυρίζει αδιάφορα
- Super League: Η βαθμολογία μετά την ισοπαλία του Παναθηναϊκού - Το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής
- Ανακοίνωση Παναιτωλικού κατά Λανουά: «Τα ψέματα τελείωσαν, τι δικαιολογία θα χρησιμοποιήσει τώρα ο κύριος Λανουά;»
- Γουόρντ: Έγινε ο 3ος παίκτης στην ιστορία του Ολυμπιακού με triple-double στο πρωτάθλημα
