Europa League: Γνώριμος ο διαιτητής στο Παναθηναϊκός - Ρόμα, ο Μπενγκοετσέα στο Λυών - ΠΑΟΚ
Η UEFA έκανε γνωστούς τους ορισμούς των διαιτητών για τα παιχνίδια των Παναθηναϊκού, ΠΑΟΚ για την τελευταία αγωνιστική της league phase του Europa League
Ο Παναθηναϊκός κοντράρεται την Πέμπτη (29/01) με την Ρόμα και ο ΠΑΟΚ εκτός με τη Λυών για την τελευταία αγωνιστική της league phase του Europa League. Η UEFA έκανε γνωστούς και τους διαιτητές των δύο αναμετρήσεων.
Πιο συγκεκριμένα στο Παναθηναϊκός – Ρόμα ορίστηκε ο Χουάν Μαρτίνεθ Μουνουέρα. Ο 43χρονος Ισπανός διαιτητής έχει βρεθεί τέσσερις φορές στο δρόμο του «τριφυλλιού» με απολογισμό τρεις νίκες και μία ήττα.
Στις 27/7/2017 ήταν στο Παναθηναϊκός-Καμπάλα 1-0 για τον τρίτο προκριματικό του Europa League, στις 29/8/2024 ήταν στο Παναθηναϊκός-Λανς 2-0 και τη για τα playoffs του Conference League και τη μεγάλη πρόκριση των «πράσινων», στις 5/2/2025 ήταν στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 1-0 που σήμανε τον αποκλεισμό στα προημιτελικά του Κυπέλλου, ενώ στις 21/8/2025 ήταν στο Παναθηναϊκός-Σαμσουνσπόρ 2-1 για τα playoffs του Europa League.
Φέτος έχει «σφυρίξει» το Καϊράτ-Ολυμπιακός 0-1 για το Champions League, αλλά και εννιά παιχνίδια για τη LaLiga.
Ισπανός είναι ο διαιτητής και στο Λυών – ΠΑΟΚ. Πρόκειται για τον Ρικάρντο ντε Μπούργκος Μπενγκοετσέα, ο οποίος είναι εκ των κορυφαίων στην Ευρώπη. Ο 39χρονος ρέφερι δεν έχει «σφυρίξει» ποτέ αγώνα του Δικεφάλου του Βορρά, αλλά οι ελληνικές ομάδες έχουν μαζί του τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς: ήταν στις 28/7/2021 στο Νέφτσι-Ολυμπιακός 0-1 για τα προκριματικά του Champions League, στις 25/3/2022 στο φιλικό Ρουμανία-Ελλάδα 0-1 και στις 25/9/2025 στο Γιουνγκ Μπόις-Παναθηναϊκός 1-4 για το Europa League.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Πλέι οφ: Η βαθμολογία μετά την ήττα του Ολυμπιακού στην Τούμπα
- Καραπαπάς για το 1-0 του ΠΑΟΚ: «Πώς μέτρησε αυτό το γκολ και το δικό μας με την ΑΕΚ ακυρώθηκε;»
- ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Εντονες «ερυθρόλευκες» διαμαρτυρίες για το γκολ του Γερεμέγεφ
- ΜακΚόλουμ: «Δεν είναι σωστό να μην βρεθεί στο Final Four ο Γιαννακόπουλος, είναι... σαν μπουνιά στο πρόσωπο»
- Παναθηναϊκός Μεταγραφές: Ξεκινά και πάλι το... σίριαλ για Βαλαντσιούνας
