Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται καταιγίδες και χαλάζι

Επιδείνωση του καιρού προβλέπεται αύριο Πέμπτη (29-01-26) με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα

Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού προβλέπεται στη χώρα μας, αύριο Πέμπτη (29-01-26) με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και πιθανώς κατά τόπους χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη δυτική Ελλάδα και την ανατολική νησιωτική χώρα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ.

Πιο συγκεκριμένα κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

Αύριο Πέμπτη (29-01-26)

α. στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο και τη δυτική και κεντρική Στερεά από νωρίς το πρωί έως και τις μεσημβρινές ώρες.

β. στη δυτική Πελοπόννησο από τις πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.

γ. στη Θράκη από τις μεσημβρινές ώρες μέχρι το βράδυ.

δ. στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου από το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα.

ε. στην Αττική πρόσκαιρα τις μεσημβρινές ώρες.

Καιρός: Η ανάρτηση του Γιώργου Τσατραφύλλια

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Γιώργο Τσατραφύλλια, το νέο αυτό κύμα κακοκαιρίας θα χτυπήσει την Αττική το μεσημέρι της Πέμπτης, το πρωί του Σαββάτου και από το απόγευμα της Κυριακής και μετά. Με τον γνωστό μετεωρολόγο να υπογραμμίζει, πάντως, πως, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η Αθήνα δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει κάτι «ζόρικο», όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, «η ποσότητα βροχής δεν φαίνεται να ξεπερνά συνολικά τους 50 τόνους για αυτές τις ημέρες».

«”Τα δύο κύματα κακοκαιρίας πως θα επηρεάσουν την Αττική;”

Καλημέρα! Δύο 48ώρα (Τετάρτη-Πέμπτη, Σάββατο-Κυριακή) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε τις επόμενες ημέρες.

Η Αττική θα επηρεαστεί την Πέμπτη το μεσημέρι , το Σάββατο τις πρωινές ώρες και την Κυριακή από το απόγευμα και μετά.

Αν διατηρηθούν τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δεν φαίνεται η πρωτεύουσα να αντιμετωπίσει κάτι “ζόρικο” καθώς η ποσότητα βροχής δεν φαίνεται να ξεπερνά συνολικά τους 50 τόνους για αυτές τις ημέρες.

Η εξέλιξη της κατάστασης θα εξαρτηθεί από την τροχιά και τη δυναμική ενίσχυση των βαρομετρικών χαμηλών στις ελληνικές θάλασσες.

Γι’ αυτό, σε μια περιοχή με τόσες ιδιαιτερότητες, ο εφησυχασμός δεν έχει κανέναν χώρο».

Πηγή: parapolitika.gr

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News