Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-3: Επέστρεψε στην κορυφή με... παρέλαση!

Ο Ολυμπιακός πέρασε… αέρας από την Τρίπολη, σαρώνοντας τον Αστέρα, με φοβερούς τους Ποντένσε, Μαρτίνς και Ταρέμι! Ντεμπούτο με καλές στιγμές για τον Κλέιτον, που έπαιξε μαζί με τον Λουίζ από τον πάγκο.

Δε συνηθίζει να περνά εύκολα από την Τρίπολη, όμως αυτή τη φορά η επίσκεψή του ήταν… παρέλαση. Ο Ολυμπιακός σάρωσε με 3-0 τον Αστέρα, έχοντας αρκετούς παίκτες σε καλή μέρα, επέστρεψε στην κορυφή (με ματς παραπάνω από τον ΠΑΟΚ) και τώρα συγκεντρώνεται στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Παναθηναϊκό.

Ντεμπούτο από τον πάγκο έκανε ο Κλέιτον, που είχε πολύ καλές στιγμές, παίζοντας μαζί με τον… πρώην και νυν συμπαίκτη του, Αντρέ Λουίζ.

Το σκορ άνοιξε στα πρώτα δευτερόλεπτα ο Γκαρθία, ενώ ακολούθησαν γκολ και από τους Ταρέμι και Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό, καθώς ο Ποντένσε σούταρε από καλή θέση, με τον Τσιντώτα όμως να αντιδρά σωστά.

Οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και πολύ γρήγορα αποζημιώθηκαν! Δευτερόλεπτα μετά την προηγούμενη φάση, ο Ποντένσε σέντραρε και η μπάλα κατέληξε στον Γκαρθία μετά από κακό διώξιμο. Εκείνος εκτέλεσε και παρότι η περιοχή ήταν γεμάτη, βρήκε δίχτυα και έκανε το 0-1!

Στο 8′, ο Ολυμπιακός φλέρταρε με το δεύτερο τέρμα του. Ξανά από σέντρα (αυτή τη φορά φάουλ) του Ποντένσε, που κατέληξε στο κεφάλι του Ταρέμι. Ο Ιρανός πήρε την κεφαλιά, ήταν καλή, αλλά ο Τσιντώτας επενέβη.

Η επόμενη σημαντική στιγμή ήρθε στο 25′, με τον Ποντένσε να κάνει δυνατό σουτ, το οποίο όμως απέκρουσε σχετικά άνετα ο γκολκίπερ του Αστέρα.

Οι Πειραιώτες πήραν… μπρος και το 0-2 ήρθε στο 28′! Ο Ταρέμι σούταρε συρτά με δύναμη, η μπάλα κόντραρε και μπήκε αργά στην εστία του Τσιντώτα, ο οποίος είχε πέσει από την άλλη και δεν πρόλαβε να διορθώσει.

Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ο Αστέρας βρήκε στιγμές μόνο με σουτ από απόσταση, ενώ ο Ράσταβατς δεν έκανε αλλαγή στην ανάπαυλα.

Στο 50′, ο Ολυμπιακός έχασε εξαιρετική ευκαιρία, με τον Κοστίνια να πασάρει στον Εσε και τον Αργεντίνο να εκτελεί στην κίνηση. Η μπάλα πέρασε χιλιοστά πάνω από το δοκάρι.

Μαγεία για τα τρία!

Στο 59ο λεπτό, ο Ολυμπιακός πέτυχε το πιο εντυπωσιακό γκολ του απογεύματος. Ο Ταρέμι έκανε φανταστική κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ποντένσε… χόρεψε όλη την άμυνα των Αρκάδων και πάσαρε στον Ιρανό που σούταρε από πλάγια θέση. Ενώ η μπάλα πήγαινε προς το δοκάρι, ο Μαρτίνς μπήκε στον δρόμο της και την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 65′, ο Κλέιτον έκανε ντεμπούτο, παίρνοντας τη θέση του Ταρέμι.

Τεράστια ήταν και η διπλή ευκαιρία στο 73′! Ο Νασιμέντο έκανε φανταστική ντρίμπλα στα αριστερά, σέντραρε για τον Γκαρθία που είδε το σουτ του να αποκρούεται από τον Τσιντώτα. Ο Κλέιτον σούταρε ενστικτωδώς από κοντά, αλλά ο Τσιντώτας ήταν και πάλι εκεί.

Στο 77′, ο Κλέιτον απείλησε ξανά σε δύο χρόνους από κοντά στο δεύτερο δοκάρι. Αρχικά πήρε κεφαλιά που σταμάτησε στα σώματα και μετά έκανε κοντρόλ με το γόνατο για να επιχειρήσει ένα ιδιαίτερο γυριστό που δεν είχε τύχη.  Δύο λεπτά αργότερα, ο Καλογερόπουλος είχε άστοχη κεφαλιά από κοντά, στο πρώτο δοκάρι, μετ΄απαό κόρνερ.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News