ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: Άρη γίνεται ή δεν γίνεται;
Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης αναρωτιέται πως γίνεται ο Άρης που έχει ανέβει τουλάχιστον δύο σκαλοπάτια σε σχέση με την περσινή ομάδα να αδικεί τον εαυτό του και να είναι στριμωγμένος ψάχνοντας πλάνο, κίνητρο και έμπνευση
Πώς γίνεται μετά από πέντε αγωνιστικές στο πρωτάθλημα να μιλάμε για έναν κακό Άρη που έχει δύο νίκες, δύο ισοπαλίες, μία ήττα και αν δεν είχε την ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών θα ήταν στην έκτη θέση πάνω από τον Παναθηναϊκό;
Πώς γίνεται να κράζουμε τον Άρη, που έχει την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (μαζί με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΣ Γιάννινα) έχοντας δεχτεί μόλις δύο γκολ;
Πώς γίνεται να κάνουμε σκληρή κριτική, όταν ο Άρης είχε 7 τραυματίες μέσα σε πέντε μόλις αγωνιστικές;
Γίνεται αν συγκρίνει κανείς τις περσινές εξαιρετικές έως ενθουσιώδεις εμφανίσεις, όταν τις περισσότερες φορές οι ποδοσφαιριστές του Άρη έκρυβαν την μπάλα και δυσκολεύονταν μόνο στην τελική προσπάθεια. Φέτος χάθηκε και αυτό. Ο Άρης παίζει ένα flat ποδόσφαιρο, χωρίς νεύρο, χωρίς ταχύτητα στη σκέψη, χωρίς κίνηση στον κενό χώρο.
Γίνεται αν σκεφτεί κανείς ότι από το υπάρχουν ρόστερ, η μοναδική βασική απώλεια είναι αυτή του Ρόουζ, που μάλιστα καλύφθηκε στο κέντρο της άμυνας, ενώ αποκτήθηκαν ένα σωρό ποδοσφαιριστές από το πάνω ράφι, ολοκληρώνοντας ένα ποδοσφαιρικό upgrade, που όμως ακόμα δεν έχει φανεί μέσα στο γήπεδο.
Γίνεται αν δει κανείς ότι ο Άρης είναι πρώτος στα λάθη σε ολόκληρο το πρωτάθλημα και έχει τις λιγότερες επεμβάσεις από όλες τις ομάδες.
Γίνεται αν προσέξει κανείς ότι βασικά στελέχη (Λούκας Σάσα, Ματέο Γκαρσία) είναι σκιά του περσινού τους εαυτού, ενώ παίκτες που αποκτήθηκαν με μεγάλες προσδοκίες (Εντιαγέ, Ιτούρμπε, Χάιροβιτς, Ντένις) έχουν προσφέρει προς το παρόν ελάχιστα. Δεν είναι τυχαίο ότι ως τώρα έχουν αγωνιστεί 22 ποδοσφαιριστές από το ρόστερ, γεγονός που δείχνει τον πονοκέφαλο του Άκη Μάντζιου για την συγκρότηση της ενδεκάδας, όπως και το γεγονός πως αρκετοί βασικοί, όπως οι Ντένις και Λούμορ έχουν χάσει τη θέση τους.
Πού οδηγούν όλα αυτά τα στοιχεία; Ένα πάντρεμά τους, οδηγεί σε μία ξεκάθαρη κατεύθυνση. Ο προπονητής της ομάδας πρώτιστα, ο Άκης Μάντζιος, μαζί με τους συνεργάτες του, πρέπει να βρει τον τρόπο που θα εμπνεύσει τους παίκτες του και με ένα ξεκάθαρο πλάνο θα τους οδηγήσει στην επανεκκίνηση. Πρέπει οι ποδοσφαιριστές να βρουν κίνητρο και να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους, να θιχτεί κάπου και ο εγωισμός τους. Δεν χρειάζεται μόνο ο προπονητής για να διασπάσουν μία πολυπρόσωπη άμυνα. Χρειάζεται και μία επιπλέον κίνηση, χρειάζεται την ποιότητα τους, χρειάζεται την εξυπνάδα τους. Διαφορετικά θα έρθουν αρκετοί Απόλλωνες και ΟΦΗδες στο Κλεάνθης Βικελίδης για να πάρουν βαθμό ή βαθμούς, ή ο Άρης θα χάσει σε έδρες όπως του Ιωνικού, αν δεν έχει να παρατάξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχουν εντοπίσει όλοι οι αντίπαλοι προπονητές. Τα δύο παιχνίδια που ακολουθούν, στη Λαμία και στη Θεσσαλονίκη με τον Παναιτωλικό θα είναι κομβικά για τον Άρη και το μέλλον του.