Παναθηναϊκός: Τι θέλει στη Λιβαδειά για να «κλειδώσει» την 4η θέση
Ο Παναθηναϊκός πηγαίνει στην έδρα του Λεβαδειακού για να εξασφαλίσει και μαθηματικά την 4η θέση και την έξοδο στην Ευρώπη.
Ο Παναθηναϊκός έχει από απόψε την ευκαιρία στη Λιβαδειά απέναντι στον Λεβαδειακό (19:00, Novasports Prime) να τελειώσει μια και καλή με την 4η θέση και την εξασφάλιση ευρωπαϊκού «εισιτηρίου» και για την επόμενη σεζόν.
Πιο συγκεκριμένα, αν η ομάδα του Τριφυλλιού φύγει με το διπλό από την έδρα των «πράσινων» της Βοιωτίας, τότε θα πάει στο +6, δύο αγωνιστικές πριν το τέλος και θα έχει πλεονέκτημα στην ισοβαθμία, καθώς θα είναι η μόνη ομάδα με νίκη στις μεταξύ τους αναμετρήσεις (1-1 το πρώτο ματς). Αν, από την άλλη, ο Λεβαδειακός πάρει το τρίποντο, τότε οι δύο ομάδες θα είναι ισόβαθμες, με αυτή του Νίκου Παπαδόπουλου να έχει το προβάδισμα στην ισοβαθμία.
Σε περίπτωση ισοπαλίας, τότε ο Παναθηναϊκός θα συνεχίσει στο +3 και η ισοβαθμία θα κριθεί στη συνολική διαφορά τερμάτων.
Θυμίζουμε πως σε περίπτωση που προκύπτει ισοβαθμία ομάδων, τότε συντάσσεται νέος, βοηθητικός, πίνακας με τα ακόλουθα, κατά σειρά, κριτήρια: το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων), τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στους μεταξύ τους αγώνες (μόνο στην περίπτωση διπλών αγώνων), τη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων, την καλύτερη επίθεση στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων, οι περισσότερες νίκες στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων, η καλύτερη επίθεση στους εκτός έδρας αγώνες στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων, οι περισσότερες νίκες στους εκτός έδρας αγώνες στο σύνολο των αγώνων του πρωταθλήματος που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Ερασιτέχνης Ολυμπιακός για το περιστατικό στον Τάφο του Ινδού: «Η ανοχή μας εξαντλήθηκε»
- Ολυμπιακός: Συμπλήρωσε κάρτες ο Ρέτσος - Πότε μπορεί να εκτίσει
- Αταμάν: «Συμβαίνουν αυτά στο μπάσκετ» - Τι είπε για την κατάκτηση της EuroLeague
- Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ 100-73: Εύκολο μεσημέρι με μπροστάρη Πίτερς
- Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-0: Οι Πειραιώτες δεν εκμεταλλεύτηκαν την υπεροχή τους και χαμογέλασε η ΑΕΚ!
