Αφρικανική σκόνη: Οι περιοχές που θα γίνουν «πορτοκαλί» τις επόμενες μέρες
Νέο επεισόδιο αφρικανικής σκόνης αναμένεται να επηρεάσει τη χώρα από την Παρασκευή (08/05), συνοδευόμενο από υψηλές θερμοκρασίες και λασποβροχές, διαμορφώνοντας ένα αποπνικτικό σκηνικό κυρίως στα κεντρικά και νότια.
Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, η μεταφορά σωματιδίων από την Αφρική θα γίνει αισθητή τις επόμενες ημέρες, με την ατμόσφαιρα να επιβαρύνεται σημαντικά και τον υδράργυρο να ανεβαίνει περαιτέρω, φτάνοντας τοπικά ακόμη και τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Κατά τη διάρκεια του φαινομένου, αναμένονται τοπικές λασποβροχές, κυρίως στα κεντρικά και νότια τμήματα της χώρας, ενώ σχετικός χάρτης πρόγνωσης για την πορεία της σκόνης έχει δοθεί στη δημοσιότητα από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (meteo), με καθημερινή ανανέωση.
Δείτε εδώ τον Live χάρτη με την πορεία της αφρικανικής σκόνης
TAGS
# Επικαιρότητα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Παρί-Άρσεναλ: Η μέρα και η ώρα του τελικού του Champions League
- Ολυμπιακός: Φέτος δεν έχει μπλουζάκια
- Ολυμπιακός: Με ποιον τρόπο θα μεταβούν οι οπαδοί του στο T-Center για το Final-4
- Παναθηναϊκός: Οι αδύναμες κι άγνωστες ομάδες που θα αντιμετωπίσει το καλοκαίρι
- Παναθηναϊκός: Τι ισχύει με την τιμωρία του Γιαννακόπουλου - Τα νέα δεδομένα
