ΑΡΗΣ: To 13άρι των ανανεώσεων

Ο Αργεντινός ανανέωσε το συμβόλαιό του μέχρι το 2024, ενώ αναμένονται σημαντικές αποφάσεις για τους παίκτες που το συμβόλαιό τους λήγει το καλοκαίρι

Η πρόσφατη επέκταση του συμβολαίου του Ντάνιελ Μαντσίνι ήταν αναμενόμενη, καθώς οι δύο πλευρές είχαν συμφωνήσει μέσα στο καλοκαίρι και περίμεναν την κατάλληλη στιγμή για να βάλουν και τις υπογραφές. Ο Αργεντινός θα παραμείνει στον Άρη μέχρι το 2024 και παράλληλα δείχνει τον δρόμο για τις συζητήσεις που θα γίνουν και με τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές. Στο τέλος της τρέχουσας σεζόν ολοκληρώνονται 13 συμβόλαια και πολλοί ενδεχομένως να αποχωρήσουν. Ωστόσο ανάμεσά τους βρίσκονται και κομβικοί ποδοσφαιριστές, τους οποίους ο Θόδωρος Καρυπίδης θέλει να κρατήσει στο ρόστερ.

Τα βαριά χαρτιά

Από το 13άρι, οι ποδοσφαιριστές που είναι ένα βήμα πάνω και θεωρούνται απαραίτητοι στον Άρη, είναι ο Ντάνιελ Σούντγκρεν και ο Φακούντο Μπερτόγλιο. Και οι δύο έχουν σταθερά καλές επιδόσεις, ξεχωρίζουν με την παρουσία τους και ήδη έχει γίνει μία πρώτη επαφή για το νέο συμβόλαιο. Ο Άρης θέλει να κλείσει το μέτωπο των ανανεώσεων όσο μπορεί να το κάνει, αλλά δεν είναι και εύκολες περιπτώσεις. Η κλήση του Σούντγκρεν στην εθνική Σουηδίας δημιουργεί νέα δεδομένα, ενώ η απουσία του Μπερτόγλιο δείχνει πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι του Άρη.

Οι μάχιμοι

Στο δεύτερο στάδιο βρίσκονται ποδοσφαιριστές που συχνά βρίσκονται στην ενδεκάδα και πάντα παραμένουν μάχιμμοι όποτε τους χρειαστεί ο Άκης Μάντζιος. Ο Χουλιάν Κουέστα ξεκίνησε από τον πάγκο, σύντομα όμως πήρε ξανά τα γάντια του βασικού. Το ίδιο ισχύει και για τον Τζέιμς Τζέγκο, αλλά και τον Κρίστιαν Γκάνεα, που βρέθηκε μία ανάσα εκτός ομάδας, αλλά είναι και πάλι βασικός. Ο Σάκιτς είναι στη σκιά του Σούντγκρεν, αλλά θεωρείται πολυεργαλείο, καθώς μόνο στο δεξί άκρο δεν αγωνίζεται. Ο Μάνος είναι πάντα στρατιώτης για την ομάδα του έτοιμος να βοηθήσει όποτε χρειαστεί, όπως συμβαίνει με το παραπάνω και με τον Γιώργο Δεληζήση, που θεωρείται η πρώτη επιλογή από τον πάγκο για το κέντρο της άμυνας. Άλλωστε είναι οι μοναδικοί Έλληνες που παίρνουν χρόνο συμμετοχής. Στα συμβόλαια που λήγουν είναι και αυτά των Ματίγια, Μπεναλουάν, που φέτος δεν έχουν πάρει ακόμα χρόνο συμμετοχής, είναι όμως έμπειροι ποδοσφαιριστές, χρήσιμοι σε κάθε ρόστερ.

Χωρίς μέλλον

Στην τελευταία κατηγορία βρίσκονται τρεις ποδοσφαιριστές που δεν μπόρεσαν να βοηθήσουν τον Άρη. Μήτρογλου και Ντουάρτε περιμένουν να ολοκληρωθεί το συμβόλαιό τους για να αποχωρήσουν. Είναι προφανές πως δεν υπολογίζονται, ενώ δεν έκαναν και καμία προσπάθεια να βρουν ομάδα για να αγωνιστούν. Ο Λόπεθ επιστρέφει από τραυματισμό, δύσκολα όμως θα μείνει στον Άρη, δεδομένου πως και πέρυσι που ήταν υγιής, παραχωρήθηκε με δανεισμό.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News