ΣΑΚΡΑΜΕΝΤΟ ΚΙΝΓΚΣ: Βασιλιάδες μόνο στο όνομα, αν και με καλό μπάκορτ
Μπορεί οι Σακραμέντο Κινγκς να έχουν έναν εξαιρετικά ταλαντούχο γκαρντ (ΝτεΆρον Φοξ), αλλά από ότι φαίνεται έχουν και ταβάνι, αφού οι μέσοι όροι των περισσότερων έχουν πέσει και ο Λουκ Γουόλτον θα ψάξει να βρει έναν τρόπο έτσι ώστε να κάνει την ομάδα του ανταγωνιστική.
Κέβιν Μάρτιν, Μάικ Μπίμπι, Σαρίφ Αμπντούρ-Ραχίμ. Παίκτες μιας άλλης εποχής. Το 2006, τότε που οι Κινγκς μπήκαν για τελευταία φορά στα πλέι οφ. Η 15ετής αποχή τους ισοφαρίζει το ρεκόρ των Κλίπερς, τα δε 70 χρόνια που συμπλήρωσε ο σύλλογος δίχως τίτλο συνιστά απόλυτο αρνητικό ρεκόρ. Με ρεκόρ 31-41 έμειναν δωδέκατοι, αλλά ο Λουκ Γουόλτον δεν κουνιέται από την άκρη του πάγκου. Κρίμα το ταλέντο που έχει μαζευτεί και δη στην περιφέρεια. Σάμπως κι αυτό όμως δεν είναι ενδεικτικό της προχειρότητας με την οποία προχωρά και σχεδιάζεται η ομάδα; Καλύτερος παίκτης είναι ο πόιντ γκαρντ ΝτεΑαρον Φοξ (25,2 πόντοι και 7,2 ασίστ πέρυσι!), διαχρονική ηγετική φυσιογνωμία ο σούτινγκ γκαρντ Μπάντι Χιλντ (που από τους 20,7 π. το 2018-19 έχει πέσει πια στους 16,6), αποκάλυψη της περασμένης περιόδου ήταν ο κόμπο γκαρντ Χαλιμπέρτον (13 και 5,3 με 41% τρ.). Ε, να μη χαλαλίσουν και το φετινό υψηλό πικ σε έναν γκαρντ;
Μια χαρά παίκτης είναι ο Ντέιβιον Μίτσελ, που επελέγη στο Νο 9 του ντραφτ, μάλιστα δικαιώνει ήδη και απέναντι σε επαγγελματίες το παρατσούκλι «Day off», επειδή σβήνει με τις άμυνές του τους καλύτερους αντίπαλους σκόρερ. Είναι όμως «άσος» 183 εκατοστών κι έτσι τα χαμηλά σχήματα, με τρεις ου μην… τέσσερις περιφερειακούς θα έχουν πέραση. Ο τίμιος Χάρισον Μπαρνς ξεχωρίζει στο «3-4», ο νεαρότερος και μάλλον στάσιμος Μάρβιν Μπάγκλεϊ στο «4-5» (Νο 2 στο ντραφτ του 2018…), εν τέλει καλύτερος ψηλός έχει καταστεί ο Ρισόν Χολμς. Αντί του Χασάν Γουάιτσαϊντ, που δεν τον πήγαινε ο Γουόλτον και τον είχε «θάψει» ανεξήγητα στον πάγκο, ήρθε για να συμπληρώσει το «5» ο ακόμα πιο έμπειρος Τρίσταν Τόμπσον.
Key (παίκτης): O Tαϊρίς Χαλιμπέρτον. Εποίησε την ανάγκη φιλοτιμία στην ομάδα που έμπλεξε και ανταποκρίθηκε μια χαρά (περισσότερο) στο «2» στη ρούκι σεζόν του, παρ’ ότι είναι πόιντ γκαρντ – 196 εκατοστών, παρακαλώ. Με 13 πόντους με 41% στα τρίποντα και 5,3 τελικές πάσες, ερχόμενος τις περισσότερες φορές από τον πάγκο, ετοιμάζεται πιθανότατα για βασικός. Είναι λίρα εκατό από τη γραμμή, κλέβει μπάλες με τα μακριά άκρα του, είναι δυσανάλογα με τα 21 χρόνια του προσεκτικός με την μπάλα στα χέρια, εμπνέει τέλος πάντων αισιοδοξία.
Tι (θα κάνει); Βάσει υλικού και ταλέντου, πρέπει να είναι στη δεκάδα και να διεκδικήσει την τύχη του στα play-ins. Το Σακραμέντο βέβαια δεν μπορείς να το εμπιστευτείς ποτέ κι έτσι άλλη μία χρονιά που θα αδικήσει τον εαυτό του ίσως είναι επί θύραις. Η υπομονή με τον Γουόλτον θα ξεχειλίσει με ένα ακόμα ρεκόρ με πολύ περισσότερες ήττες από νίκες.
Depth chart
PG Φοξ / Ντέιβ. Μίτσελ / Ράμσι
SG Χαλιμπέρτον / Χιλντ / Τ. Ντέιβις
SF Χ. Μπαρνς / Λ. Κινγκ / Γούνταρντ
PF Μπάγκλεϊ / Χάρκλες / Μέτου
C Χολμς / Τρ. Τόμπσον / Λεν
ΚΟΟΥΤΣ: Λουκ Γουόλτον
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- Υπεράνω Όλων: Δεν τρώει όλος ο κόσμος το «σανό» που σερβίρουν!
- Solidarity UEFA: Το ποσό που θα πάρουν οι ελληνικές ομάδες
- Αποκάλυψη για Ρονάλντο: «Ο Μουρίνιο τον κάλεσε για να τον φέρει στην Φενέρμπαχτσε»
- Παναθηναϊκός Παρασκήνιο: Παπαδημητρίου κατά... Τζαβέλλα
- Ρουί Βιτόρια: Αυτό είναι το πλάνο του για τον Τάσο Μπακασέτα