ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ ΚΑΟΥΝΑΣ 73-61: Η άμυνα έδωσε τη νίκη στους Σέρβους

Με «γρανιτένια» άμυνα ο Ερυθρός Αστέρας υπέταξε τη Ζάλγκιρις Κάουνας (73-61) στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Σ’ ένα ματς που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, Ερυθρός Αστέρας και Ζάλγκιρις Κάουνας «κονταροχτυπήθηκαν» στο παρκέ της «Stark Arena», για την 3η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι Σέρβοι «έπνιξαν» τους Λιθουανούς με την άμυνά τους, φτάνοντας στη δεύτερή τους νίκη στη διοργάνωση. Στο 0-3 ρεκόρ πλέον η ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς.

Μεγάλοι πρωταγωνιστές για τους νικητές οι Νίκολα Κάλινιτς και Όγκνιεν Ντόμπριτς που σημείωσαν από 15 και 13 πόντους αντίστοιχα, ενώ πολύτιμη ήταν και η συνεισφορά του Λούκα Μίτροβιτς που σταμάτησε στους 12 πόντους.

Από τους ηττημένους, ο Τζος Νέμπο ήταν αιχμή του δόρατος με 14 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ από 11 πόντους σημείωσαν οι Λούκας Λεκαβίτσιους και Νιλς Γκίφεϊ.

Το ματς

Ξεκινώντας από διαφορετικές αφετηρίες, καθώς ο Ερυθρός Αστέρας προερχόταν από εκτός έδρας νίκη επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ενώ η Ζάλγκιρις Κάουνας από δύο διαδοχικές ήττες, που είχαν ως συνέπεια την αποπομπή του Μάρτιν Σίλερ, οι δύο αντίπαλοι έδωσαν από νωρίς βάρος στα αμυντικά τους καθήκοντα, ασκώντας ασφυκτική πίεση σε καταστάσεις μισού γηπέδου.

Το γρήγορο 12-5 των γηπεδούχων στο 5’ δεν είχε συνέχεια, με τους πρωταθλητές Λιθουανίας να αντιδρούν αρχικά με τον Τζος Νέμπο και στη συνέχεια με τον Νιλς Γκίφεϊ, που έδωσαν το προβάδισμα με 13-14 στην ομάδα του Γιούρι Ζντοβτς στο φινάλε της περιόδου.

Η δεύτερη περίοδος είχε αρκετές εναλλαγές στο προβάδισμα, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να βρουν συνέπεια και… συνέχεια στα καλά τους διαστήματα. Το 17-14 υπέρ των γηπεδούχων στο 11’ έγινε 17-21 στο 15’, με τον Ερυθρό Αστέρα να παθαίνει… μπλακ-άουτ στην επίθεσή του. Ντόμπριτς και Κούζμιτς έφεραμ εκ νέου το ματς σε ισορροπία (21-21 στο 17’) και το… μία σου και μία μου συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, με τον Ερυθρό Αστέρα να καταφέρνει να πάει προηγούμενος στα αποδυτήρια με 29-27 χάρις σε δίποντο του Γουόλτερς και μία εύστοχη βολή του Μίτροβιτς.

Οι «ερυθρόλευκοι» του Βελιγράδιου επέστρεψαν… αποφασισμένοι από τα αποδυτήρια, τρέχοντας ένα μίνι σερί 5-0 στο πρώτο δίλεπτο του δεύτερου μισού για να ξεφύγουν για πρώτη φορά με +7 (34-27). Η αντίδραση των Λιθουανών ήταν άμεση (34-32). Ο Λεκαβίτσιους με τρίποντο κατέβασε τη διαφορά στον πόντο (38-37 στο 26’) για να έρθει η άμεση απάντηση από τον Ντόμπριτς (41-37). Οι κακές επιλογές στην επίθεση διαδέχονταν η μία την άλλη για τη λιθουανική πλευρά, κάτι που δεν πέρασε αναξιοποίητο από τους Σέρβους που πήγαν το προβάδισμά τους στο +8 (45-37), με την τρίτη περίοδο να ολοκληρώνεται εν τέλει στο 46-42 υπέρ των γηπεδούχων.

Ο Σιμόνοβιτς με τρίποντο έκανε το σκορ 49-44 υπέρ της σερβικής ομάδας, αλλά η Ζάλγκιρις βρήκε πάλι απάντηση με τον Λεκαβίτσιους που μείωσε τη διαφορά στους 2 πόντους (51-49). Οι Σέρβοι εκμεταλλεύτηκαν τις καλές τους άμυνες και ανέβηκαν στο +6 (58-52), όμως οι φιλοξενούμενοι ήταν πολύ… σκληροί για να παραδώσουν τα «όπλα» και μείωσαν σε 60-58 στο 36’. Τον… γόρδιο δεσμό για τους γηπεδούχους έλυσε ο Νίκολα Κάλινιτς, ο οποίος έστειλε και πάλι τη διαφορά στο +8 (66-58) με 02:34 να απομένουν για τη λήξη. Ο Σέρβος εν τέλει πρόσθεσε και το… κερασάκι στην τούρτα της νίκης της ομάδας του (68-58) στο 39’.

Τα δεκάλεπτα: 13-14, 29-27, 46-42, 73-61

Στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News