Σκάνδαλο στο ελληνικό μπάσκετ: Το βίντεο από τον αγώνα σχολικού πρωταθλήματος από τον οποίο ξεκίνησαν όλα

Αυτό είναι το βίντεο από το σχολικό παιχνίδι Αναγέννηση Πάτρας – Ελληνικό Κολλέγιο που διεξήχθη στην Κύπρο και έγινε η αρχή της έρευνας για το σκάνδαλο που έγινε γνωστό στο ελληνικό μπάσκετ.

Το ελληνικό μπάσκετ βρίσκεται σε κρίση μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε από τον πρόεδρο της Ε.Ο.Κ, Βαγγέλη Λιόλιο μέχρι και διαιτητές εν ενεργεία αλλά και μη. Σε έρευνα βρίσκεται και εφηβικός αγώνας, ανάμεσα στην Αναγέννηση Πάτρας και το Ελληνικό Κολλέγιο για το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα, το οποίο έλαβε τόπο στην Πάφο της Κύπρου τον Μάρτιο του 2026.

Το εφηβικό παιχνίδι, μάλιστα, ήταν ημιτελικό σε ζωντανή μετάδοση από το κανάλι «Cyprus Live Events». Στο συγκεκριμένο ματς η Αναγέννηση Πάτρας στέφτηκε νικήτρια (64-60), εφόσον ανέτρεψε τη διαφορά 12 πόντων, φτάνοντας στον τελικό. Η ανατροπή αυτή έγινε από το τέλος της 3ης περιόδου κι έπειτα, ενώ οι διαιτητές καταλόγισαν πιο εύκολα φάουλ υπέρ της ομάδας από την Πάτρα .

Η ανάρτηση του Ελληνικού Κολλεγίου μετά τη λήξη του αγώνα

«Μεγάλη επιτυχία – Μεγάλα μαθήματα ζωής.

Υπάρχουν στιγμές στον αθλητισμό που το αποτέλεσμα δεν λέει όλη την αλήθεια…

Η ομάδα μπάσκετ αγοριών του σχολείου μας, στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στην Κύπρο, απέδειξε τι σημαίνει χαρακτήρας, αξιοπρέπεια και δύναμη ψυχής. Στον ημιτελικό, σε έναν αγώνα που θα μείνει αξέχαστος για όλους – όχι μόνο για την εξέλιξή του αλλά και για όσα τον στιγμάτισαν – τα παιδιά μας προηγήθηκαν με +12 πόντους στην τρίτη περίοδο. Κι όμως… το παιχνίδι δεν κρίθηκε μόνο μέσα στο παρκέ.

Δεν θα σταθούμε σε όσα μας πλήγωσαν. Θα σταθούμε σε όσα μας δίδαξαν. Γιατί το πραγματικό μέγεθος μιας ομάδας φαίνεται μετά την απογοήτευση. Και εκεί… τα παιδιά μας στάθηκαν όρθια. Με πείσμα, ενότητα και καθαρό μυαλό, μπήκαν στον μικρό τελικό και πάλεψαν όπως μόνο οι πραγματικοί αθλητές ξέρουν. Και τα κατάφεραν.

3η θέση στην Ελλάδα.

Μια θέση που δεν είναι απλώς ένα μετάλλιο. Είναι μια υπενθύμιση ότι το ήθος, η επιμονή και η πίστη στον εαυτό σου είναι πιο δυνατά από κάθε αδικία. Είμαστε περήφανοι για εσάς. Όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά για τον τρόπο που σταθήκατε απέναντι στις δυσκολίες. Γιατί στο τέλος της ημέρας… O αθλητισμός πρέπει να διδάσκει δικαιοσύνη. Και όταν αυτό δεν συμβαίνει, τότε οφείλουμε να αναρωτηθούμε.

Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τους προπονητές μας!»

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News