Μοντερέι: Ηττα στον τελικό του Σούπερ Καπ για τον Αλμέιδα με μοιραίο τον Πινέδα

Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα και του Ορμπελίν Πινέδα δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Leagues Cup, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την Τολούκα.

Η Μοντερέι του Ματίας Αλμέιδα και του Ορμπελίν Πινέδα δεν κατάφερε να φτάσει στην κατάκτηση του Leagues Cup, γνωρίζοντας την ήττα με 2-0 από την Τολούκα στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης που φέρνει αντιμέτωπες ομάδες από το μεξικανικό πρωτάθλημα και το MLS.

Η Τολούκα πήρε προβάδισμα μόλις στο τέταρτο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Αλέξις Βέγκα εκμεταλλεύτηκε λάθος του Πινέδα και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 70’, με τον Χελίνιο να σκοράρει από κοντά, παίρνοντας το ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Εστεμπάν Αντράδα σε προσπάθεια του Φεντερίκο Βίνιας.

Με τη νίκη αυτή, η Τολούκα έγραψε ιστορία, καθώς έγινε η πρώτη ομάδα της Liga MX που κατακτά το Leagues Cup στη νέα μορφή της διοργάνωσης. Είχαν προηγηθεί οι επιτυχίες των Ίντερ Μαϊάμι το 2023, Κολόμπους Κρου το 2024 και Σιάτλ Σάουντερς το 2025.

Όσον αφορά τον Ματίας Αλμέιδα, ο Αργεντινός τεχνικός έχασε την ευκαιρία να προσθέσει ακόμη ένα τρόπαιο στο παλμαρέ του στο Μεξικό. Συγκεκριμένα, δεν μπόρεσε να φτάσει στον έκτο τίτλο της προπονητικής του καριέρας στη χώρα και στον πρώτο μετά το 2019.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News