ΓΙΟΥΡΓΚΕΝ ΚΛΟΠ: «Ασφαλώς και τίθεται ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων»

Αντίθετος με την αγορά της Νιουκάστλ βρίσκεται ο Γιούργκεν Κλοπ, το οποίο έκανε ξεκάθαρο με δηλώσεις του.

Μια νέα δύναμη γεννιέται αυτή τη στιγμή στην Αγγλία. Ο λόγος για την Νιουκάστλ, όπου μετά την αγορά της από τους Σαουδάραβες, μπαίνει πλέον δυνατά, τουλάχιστον στα χαρτιά, στην κούρσα για το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Αντίθετος με την όλη ιδέα είναι ο Γερμανός προπονητής της Λίβερπουλ, Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος τα «έβαλε» με όλους για την αγορά των δικαιωμάτων των «καρακαξών».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κλοπ:

«Σε καθαρά ποδοσφαιρικό επίπεδο, ασφαλώς και η Νιουκάστλ θα γίνει μια υπερδύναμη. Αυτή όμως θα είναι η τρίτη ομάδα στον κόσμο που πλέον θα ανήκει σε ένα κράτος και επίσης τίθενται και ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Πριν λίγο καιρό, είχαμε βρεθεί απέναντι στη European Super League και τις 12 ομάδες που θα έπαιρναν μέρος. Αυτή τη στιγμή, μετά και την αγορά των δικαιωμάτων, είναι σαν να δημιουργείται ένας τρομακτικά ισχυρός σύλλογος, που θα εξασφαλίζει θέση στο Champions League, σε μόνιμη βάση. Ακόμα δεν γνωρίζουμε τι ισχύει και εάν ισχύει το FFP (Financial Fair Play) και τι θα συμβεί στο ποδοσφαιρικό στερέωμα σε γενικότερο πλαίσιο. Θα περίμενα μια ανακοίνωση από τον CEO της Λίγκας τον Ρίτσαρντ Μάστερς.

Η Premier League, είναι πιθανό να σκέφτηκε “ας δώσουμε μια ευκαιρία και βλέπουμε…”, τώρα όμως οι ιδιοκτήτες της Νιουκάστλ, έχουν τα χρήματα να αγοράσουν ολόκληρο το πρωτάθλημα».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News