ΤΣΕΛΣΙ: Ο Τούχελ οικοδομεί την «Μπλε Αυτοκρατορία» της νέας σεζόν

Ο Γερμανός τεχνικός των Λονδρέζων φαίνεται αποφασισμένος να χτίσει μια παντοδύναμη Τσέλσι που θα σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά της τη νέα σεζόν

Αναμφίβολα η διαδοχή του Τόμας Τούχελ στη θέση του προκατόχου του Φρανκ Λάμπαρντ στον πάγκο των Μπλε αποδείχθηκε αν μη τι άλλο άκρως επιτυχημένη. Ο πρώην τεχνικός της Παρί κατάφερε μέσα σε λιγότερο από τρεις μήνες να αλλάξει επίπεδο τους Λονδρέζους με απτές αποδείξεις την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου του Champions League και την παρουσία τους στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας κόντρα στη Λέστερ.

Ωσάν έμπειρος σκακιστής χτύπησε στις αδυναμίες των αντιπάλων στην ποδοσφαιρική σκακιέρα, βασιζόμενος πρωτίστως στην ισχυροποίηση των μετόπισθεν με «κέρβερο» της εστίας τον Μεντί, στον οποίο έδωσε τα γάντια βασικού. Έκανε rotation δίνοντας χρόνο σε παίκτες που δεν είχαν μεγάλη συμμετοχή, ενώ επέμεινε στη χρήση ποδοσφαιριστών που είχαν προκαλέσει τη δημιουργία έντονης… γκρίνιας στις τάξεις των οπαδών όπως η περίπτωση των συμπατριωτών (και χρυσοπληρωμένων) του Τίμο Βέρνερ και Κάι Χάβερτς.

 

 

Ως εκ τούτου οι απαιτήσεις πλέον του Ρώσου ολιγάρχη -που έχει αποδείξει πως δεν επαναπαύεται- είναι ιδιαίτερα υψηλές αναφορικά με το πρωτάθλημα της νέας σεζόν. Η εμπιστοσύνη ωστόσο που τρέφει προς το πρόσωπο του μεταμορφωτή των Λονδρέζων αποδεικνύεται από το γεγονός πως τον επιβράβευσε με μια επέκταση συνεργασίας κατά τρία χρόνια, ενώ εν συνεχεία ακολούθησαν νέα συμβόλαια για τους Τιάγκο Σίλβα και Ολιβιέ Ζιρού. Με τον τελευταίο να μετακομίζει στην Ιταλία για χάρη της Μίλαν και το αγγλικό κλαμπ να καρπώνεται ένα ποσό γύρω στα 2 εκατομμύρια.

 

 

Η ανανέωση του μαέστρου

Οι μετοχές του Ζορζίνιο στο χρηματιστήριο του ποδοσφαίρου εκτοξεύτηκαν μετά τις εμφανίσεις του στο φετινό EURO, καθώς ο 29χρονος παίκτης συνέβαλε τα μέγιστα στην κατάκτηση του τουρνουά από τους «Ατζούρι». Όπως ήταν φυσικό, οι Μπλε δεν θα άφηναν από τα χέρια τους τον Ιταλοβραζιλιάνο, ο οποίος υπό τις οδηγίες του Τόμας Τούχελ έχει βρει το καλό του πρόσωπο και μάλιστα σύμφωνα με την CIES Football είναι ο 3ος καλύτερος ποδοσφαιριστής του 2021 μέχρι στιγμής! Έτσι λοιπόν προχώρησαν σε ανανανέωση του συμβολαίου του για τα επόμενα τρία χρόνια!

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Chelsea FC (@chelseafc)

 

Ο διακαής πόθος Έρλινγκ Χάαλαντ και οι τρεις που βγαίνουν «στο σφυρί»

Όσο το παιδί-θαύμα της Μπορούσια Ντόρτμουντ διασκεδάζει στα ελληνικά νησιά, η τύχη του… δουλεύει. Συγκεκριμένα, οι Λονδρέζοι έχουν βρει στην περίπτωση του Χάαλαντ τον παίκτη που μπορεί να απογειώσει το κλαμπ, δίνοντας λύσεις για την ομάδα με την επιθετική του δεινότητα και τα φοβερά τελειώματά του.

Η μετακίνηση του βέβαια στην Αγγλία δεν θα είναι μια εύκολη υπόθεση, καθώς οι Βεστφαλοί μετά την μεταγραφή του Τζέιντον Σάντσο στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δεν θα ήθελαν να απογυμνώσουν το ρόστερ τους.

Η Τσέλσι από την άλλη έχει αποδείξει πως όταν βάλει κάτι στο μυαλό της είναι διατεθειμένη να τα δώσει όλα προκειμένου να το καταφέρει. Σε αυτή την κατεύθυνση, σύμφωνα με το δημοσίευμα της γερμανικής Bild, οι Κόλουμ Χάντσον Οντόι, Τάμι Έιμπραχαμ και Χακίμ Ζιγιές, αναμένεται να πωληθούν, με σκοπό να συγκεντρωθεί ένα ποσό κοντά στα 100 εκατομμύρια ευρώ, προκειμένου να αποκτηθεί ο νεαρός αστέρας.

 

 

 

Στα «μπλε» ραντάρ

 

Το «plan B» ακούει στο όνομα Αντουάν Γκριεζμάν

Ο Γάλλος επιθετικός αποτελεί αναμφίβολα τη βασική εναλλακτική για την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής της Τσέλσι της νέας σεζόν. Μάλιστα δεδομένου του ότι το μέλλον του στην Μπαρτσελόνα είναι αβέβαιο, ο Γκριεζμάν φέρεται να έχει προταθεί από τους «μπλαουγκράνα» στους «μπλε» του Λονδίνου, οι οποίοι ωστόσο επιθυμούν τον δανεισμό κι όχι την αγορά του.

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Antoine Griezmann (@antogriezmann)

 

Το πυροβολικό… Ρομελού Λουκάκου

Την επιστροφή του Ρομελού Λουκάκου στο «Στάμφορντ Μπριτζ» ψήνει η Τσέλσι. Οι τρομερές εμφανίσεις τόσο με τη φανέλα των «νερατζούρι» (30 γκολ και 10 ασίστ σε 44 εμφανίσεις) όσο και με την εθνική Βελγίου (4 γκολ σε 5 ματς) δεν περνούν σε καμία περίπτωση απαρατήρητες από το στρατηγείο του Τούχελ.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Romelu Lukaku (@romelulukaku)

 

Ενίσχυση στην άμυνα με Ζιλ Κουντέ

Ένα από τα βασικά ονόματα που εξετάζουν οι Λονδρέζοι για την ενίσχυση των μετόπισθεν και συγκεκριμένα του κέντρου της άμυνας, είναι αυτό του κεντρικού αμυντικού της Σεβίλλης, Ζιλ Κουντέ. Βέβαια, η απόκτηση του Γάλλου στόπερ δεν θα είναι καθόλου εύκολη για την Τσέλσι, καθώς για τον ποδοσφαιριστή ενδιαφέρεται επίσης έντονα και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ…

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jules Kounde ? (@jkeey4)

 

Προβάδισμα για Ντέκλαν Ράϊς 

Ο Ντέκλαν Ράϊς είναι μία από τις «αποκαλύψεις» της περασμένης χρονιάς στην Premier League, καθώς εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του με την φανέλα της Γουέστ Χαμ. Ο 21χρονος μέσος έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον των «big-5» του αγγλικού πρωταθλήματος και κυρίως της Τσέλσι και της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι Λονδρέζοι ωστόσο φαίνεται να έχουν ένα προβάδισμα, καθώς ο νεαρός άσος δεν θα ήθελα να μετακομίσει από το Λονδίνο, ενώ στην Τσέλσι θα συναντήσει και τον καλό του φίλο, Μέισον Μάουντ με τον οποίο αγωνιζόταν και στις Ακαδημίες της ομάδας.

 

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Deccers (@declanrice)

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News