ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΟΦΗ 1-2: Επιτέλους νίκη και μάλιστα με ανατροπή

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ νωρίς η ομάδα του Ηρακλείου πήρε τη νίκη σε μια έδρα που είχε μόνον ήττες

 

Την πρώτη του εφετινή νίκη στο πρωτάθλημα πέτυχε ο ΟΦΗ  που άλωσε 2-1 το Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό που μάλιστα προηγήθηκε νωρίς.

Η ομάδα του Ηρακλείου που μετρούσε σε 7 επισκέψεις στο Αγρίνιο για το πρωτάθλημα, δεν έχει πάρει ούτε βαθμό, μέχρι σήμερα..

Το ξεκίνημα ήταν ιδανικό για τους γηπεδούχους καθώς μόλις στο 7’ στην  πρώτη τους σημαντική στιγμή ο Καρέλης με εξαιρετικό κεφαλιά δεν έδωσε το παραμικρό περιθώριο αντίδρασης στον Επασί και πέτυχε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της ομάδας της Δυτικής Στερεάς Ελλάδας μετά από 1013 (ναι δεν είναι τυπογραφικό λάθος) ημέρες (33  αγώνες και ισάριθμους μήνες).

Ο πρώην διεθνής επιθετικός ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών προσπαθειών για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου. Δέκα λεπτά μετά όμως με τη βοήθεια της τύχης οι φιλοξενούμενοι έφθασαν στην ισοφάριση με το αυτογκόλ του Μάλη έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια και σέντρα του Μάλη. Στο β’ μέρος οι γηπεδούχοι που στο πρώτο  ήταν ανώτεροι και είχαν πέντε τέλικές έναντι μόλις δύο της ομάδας του Ηρακλείου ζήτησαν μάταια πέναλτι από τον διαιτητή σε μαρκάρισμα στον Μόρσεϊ στο 53’. Επτά λεπτά αργότερα ο  άρχων του αγώνα με τη βοήθεια του VAR που εντόπισε χέρι του Καρέλη καταλόγισε πέναλτι υπέρ των φιλοξενούμενων. Την εσχάτη των ποινών αξιοποίησε ο Νέιρα για το 1-2 της ομάδας του Νίκου Νιόπλια που ήταν καλύτερη στο εν λόγω διάστημα της αναμέτρησης. Μάλιστα εκείνη που άγγιζε εκ νέου το γκολ  στο 80′ όταν αρχικά το σουτ του Ντουρμισάι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στη συνέχεια   ο Κστάνιος σε σχεδόν άδεια εστία την έστειλε απελπιστικά ψηλά άουτ. Οι γηπεδούχοι στο υπόλοιπο διάστημα του ματς πίεσαν αλλά όσες φορές χρειάστηκε ο Επασί στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων για να πάρει η ομάδα του την σπουδαία νίκη. Στον αντίποδα ο γηπεδούχος  εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη στα  τέσσερα τελευταία παιχνίδια αφού  είχαν προηγηθεί η  εντός έδρας ήττα (1-3) από την ΑΕΚ η ισοπαλία στη Λαμία (2-2) και η εντός έδρας ήττα από τον ΠΑΟΚ (2-1).

Παναιτωλικός: Μελισσάς, Βργκοτς,  Λούι (79΄Αποστολάκης), Βέργος, Ντουάρτε, Βαρόνε, Αντούνες (79΄Μπελεβώνης), Μόρσεϊ (63’ Φλόρες), Μάλης, Τσιγγάρας (63’ Ζεστεντ),  Καρέλης (79΄Κορνέλιους)

ΟΦΗ: Επασί, Πασαλίδης (73’ Σελίμοβιτς), Μαρινάκης, Φαν Ντάινεν (70’ Γιαννούλης), Βούρος, Νεϊρα, Γκαγέγκος, Τοράλ (56΄Καστάνιος), Μεγιάδο, Λάμπρου (71’ Ντουρμισάι), Μπαλογιάννης

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News