ΠΑΤΡΙΚ ΚΟΜΝΗΝΟΣ: Διαψεύδει την Μundo Deportivo για αποχώρηση Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού από Euroleague

Ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, αναφέρθηκε στο δημοσίευμα της Mundo Deportivo το οποίο ανέφερε ότι τρεις ομάδες της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης εξετάζουν το ενδεχόμενο να προσχωρήσουν στη FIBA.

Η Mundo Deportivo, χθες ανέφερε ότι Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός σκέφτονται την αποχώρησή τους από τη Euroleague και την προσχώρησή τους στην FIBA.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό μόνο πιθανό δεν μπορεί να είναι. Αυτό ήρθε να επιβεβαιώσει και ο CEO του BCL, Πατρίκ Κομνηνός, επισήμανε ότι καμία ομάδα της Euroleague δεν έχει κάνει κίνηση έτσι ώστε να αγωνίζεται στις διοργανώσεις της FIBA.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Το μόνο πράγμα που μπορώ να σχολιάσω είναι ότι το BCL και η FIBA ​​έχουν απευθείας επαφή με οποιαδήποτε ευρωπαϊκή ομάδα, αλλά δεν έχουν γίνει συνομιλίες με κανέναν σύλλογο για να κάνουν κινήσεις σε αυτό το θέμα. Πρέπει να επισημάνουμε ότι για τη FIBA είναι σημαντικό να συμμετέχουμε στη συνοχή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, αλλά να μην τη χρησιμοποιούμε αυτή για άλλο σκοπό.

Αυτός ακριβώς είναι και ο στόχος. Θέλουμε να εξασφαλιστεί την ανάπτυξη του μπάσκετ και να γίνει πιο δυνατό το άθλημα, όχι το αντίθετο».

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News