ΗΡΑΚΛΗΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 90-96: «Μάτωσε» στο Ιβανώφειο και τώρα... τρέχει (highlights)

Ο Ολυμπιακός απέδρασε από το Ιβανώφειο, επικρατώντας στην παράταση του Ηρακλή (90-96) αλλά έχασε τον Παπανικολάου που αποχώρησε με τραυματισμό στο γόνατο και ανησυχεί…

Ο Ολυμπιακός ήρθε από τη Μόσχα στη Θεσσαλονίκη λαβωμένος. Ο Μαρτίν δεν αγωνίστηκε για λόγους ξεκούρασης, ο Σλούκας έπαιξε αφού το rotation κόντυνε, όταν ο Παπανικολάου αποχώρησε τραυματίας. Έτσι η ομάδα του Μπαρτζώκα επικράτησε με αρκετή δυσκολία, στην παράταση του Ηρακλή με 90-96, αλλά ανησυχεί για την κατάσταση του Έλληνα φόργουορντ που θα επανεξεταστεί τις επόμενες ημέρες.

Φαλ εναντίον Λιντς

Η πρώτη περίοδος ήταν μία μάχη μεταξύ των Φαλ και του Λιντς. Οι δύο ομάδες θέλησαν να σημαδέψουν τους σέντερ τους για να βρουν πόντους από το ζωγραφιστό. Ο Μπαρτζώκας είδε τον Κώστα Παπανικολάου να τραυματίζεται και να αποχωρεί, πιάνοντας το γόνατό του και η ομάδα του επηρεάστηκε, κάνοντας μαζεμένα λάθη στο ξεκίνημα. Το μικρό προβάδισμα του Ηρακλή εξανεμίστηκε, όταν ο Λιντς κάθισε στον πάγκο, με τον θηριώδη σέντερ του Ολυμπιακού να γίνεται δημιουργός και εκτελεστής από χαμηλά (8 πόντους, 1 ασίστ στο δεκάλεπτο). Ο Λούντζης με buzzer-beater έδωσε το ισχνό πλεονέκτημα για το 13-15.

Χαμηλό σκορ και λάθη

Ο Ολυμπιακός συνέχισε και στη δεύτερη περίοδο να πηγαίνει στην ασφάλεια του ποστ. Αυτήν τη φορά, τη σκυτάλη πήρε από τον Φαλ ο Πρίντεζης απέναντι στον Γιάννη Αγραβάνη. Οι «ερυθρόλευκοι» ανέβασαν την ένταση στην άμυνά τους, με τον Λαρεντζάκη να ανταπεξέρχεται απέναντι σε ψηλότερους. Τα λάθη των φιλοξενούμενων έδωσαν το δικαίωμα στον Ηρακλή να βρει transition και παρά τις δυσκολίες στο σκοράρισμα, να μείνει κοντά στο σκορ. Τα σουτ των Αγραβάνη και Ντάγκλας έφεραν τον Ηρακλή σε απόσταση δύο πόντων στο ημίχρονο (34-36).

Επέστρεψε από το -16 ο Ηρακλής

Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκης επέστρεψαν «καυτοί» και με τα μακρινά τους σουτ, έτρεξαν ένα σερί 9-0. Ο Ηρακλής έχασε τον προσανατολισμό του, μαζί και τα ριμπάουντ και οι «ερυθρόλευκοι» όρισαν το τέμπο. Ο Σλούκας πέρασε στο παρκέ, αφού το rotation δεν έβγαινε, ο Ολυμπιακός έτρεξε στο transition και η διαφορά έφτασε σε διψήφιες τιμές (36-52).

Ωστόσο, η απάντηση του «Γηραιού» ήταν τα δικά του δυναμικά hedge out, πιέζοντας τους γκαρντ των αντιπάλων. Σταδιακά η διαφορά μειώθηκε, μέχρι τους 6 (57-63) με τα καλάθια του Ντάγκλας και στους 4 (59-63 στο 32), με τον Αγραβάνη να χτυπά στον αιφνιδιασμό. Το σερί δε σταμάτησε εκεί, αφού ο Ηρακλής ισοφάρισε στους 63! Ο Ντάγκλας είχε μπει για τα καλά στον ρυθμό του αγώνα, χτύπησε σε όλες τις αλλαγές τον Ζαν Σαρλ, εκτελώντας από μέση και μακρινή απόσταση. Το 68-65 (στο 35′) έδωσε ελπίδες στους γηπεδούχους, με τον Γουόκαπ να απαντά από την περίμετρο για το 68-70. Όπως ξεκίνησε το ημίχρονο, έτσι πήγε να το τελειώσει ο Ολυμπιακός, με τους Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκη να διαμορφώνονυν το 70-74, αλλά παρά τις εύστοχες βολές των Πειραιωτών, ο Παπαδάκης βρήκε buzzer beater ισοφάρισης για το 78-78!

Δεν είχε λύσεις στο φινάλε…

Οι δύο ομάδες πήγαν σφιχταγκαλιασμένες τα πρώτα δύο λεπτά, αλλά το σχήμα με τους Γουόκαπ, Ντόρσεϊ και Λαρεντζάκη, έδωσαν επιθετικές επιλογές. Ο Βεζένκοφ διαμόρφωσε το 83-88, ο Ηρακλής δεν είχε πλέον τον Ντάγκλας με 5 φάουλ και με το πιο φτωχό του rotation, είδε τη σεμνή τελετή να λαμβάνει τέλος, με τον Ολυμπιακό να επικρατεί 90-96, πέρνοντας μία πύρρειο νίκη στη Θεσσαλονίκη.

Τα highlights του αγώνα

Τα στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 13-15, 34-36, 54-63, 78-78, 90-96 (παρ)

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News