ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ: Αναθεωρήθηκαν τα προκριματικά για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων

Η διεθνής ομοσπονδία επιτραπέζιας αντισφαίρισης (ITTF) τόνισε ότι οι διορθώσεις κρίθηκαν απαραίτητες μετά τις ανατροπές, που έφερε παγκοσμίως η συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19.

Αναθεωρήθηκε το σύστημα των προκριματικών για το φετινό Παγκόσμιο πρωτάθλημα ατομικών αγωνισμάτων ανδρών-γυναικών στην επιτραπέζια αντισφαίριση. Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 23 έως τις 29 Νοεμβρίου 2021 στο Χιούστον των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και το πλάνο των προκριματικών υπάρχει διότι τα τελευταία χρόνια έχει μπει στην κορυφαία διοργάνωση όριο συμμετοχών. Την εξέλιξη γνωστοποίησε σε σημερινό της δημοσίευμα η διεθνής ομοσπονδία του αθλήματος (ITTF) και τόνισε ότι οι διορθώσεις κρίθηκαν απαραίτητες μετά τις προκλήσεις, που θέτει η συνεχιζόμενη παγκόσμια πανδημία COVID-19. Το ρεπορτάζ αναφέρει:

«Ο παγκόσμιος πίνακας αξιολόγησης της ITTF θα υιοθετηθεί τώρα για να καθορίσει τις προκρίσεις των αθλητών για το διάσημο τουρνουά. Η πανδημία έφερε αναγκαστικά την ακύρωση πολλών τουρνουά με χαρακτήρα προκριματικών, συμπεριλαμβανομένων των περιφερειακών και ηπειρωτικών προκριματικών events για το απλό, όπως και των διηπειρωτικών προκριματικών για το αγώνισμα του ομαδικού.

Το ελίτ πεδίο θα αποτελείται τώρα από 128 αθλητές στο απλό (άνδρες και γυναίκες) και 64 ζευγάρια σε κάθε ένα από τα αγωνίσματα του διπλού (διπλό ανδρών, διπλό γυναικών, διπλό μικτό) με την εφαρμογή του κανόνα 3 + 1 + 1, που ορίζει ότι κάθε εθνική ομοσπονδία-μέλος της ITTF θα περιορίζεται σε τρεις αθλητές/τριες το πολύ. Η εξαίρεση θα είναι για ομοσπονδία-μέλος με έναν παίκτη στην κορυφαία 100άδα της παγκόσμιας κατάταξης (στην οποία, θα δοθεί μία επιπλέον θέση) και έναν παίκτη στην κορυφαία 20άδα της παγκόσμιας κατάταξης (στην οποία θα δοθεί μία ακόμη από την επιπλέον θέση).

Σε περίπτωση αντικατάστασης, οι ομοσπονδίες-μέλη θα έχουν την ευχέρεια να αντικαταστήσουν οποιονδήποτε από τους προκριθέντες αθλητές με κάποιον άλλον από την ίδια ομοσπονδία-μέλος. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι η αντικατάσταση πρέπει να γίνεται με αθλητή ή αθλήτρια, που βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων 256 παικτών στην παγκόσμια κατάταξη της ITTF.

Το Παγκόσμιο πρωτάθλημα επιτραπέζιας αντισφαίρισης έχει μια υπέροχη ιστορία με την πρώτη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο το 1926. Η πολυαναμενόμενη επιστροφή του θεσμού, που πραγματοποιήθηκε τελευταία φορά στη Βουδαπέστη το 2019, έχει παγκόσμια εμβέλεια πάνω από 500 εκατομμύρια θαυμαστές στην τηλεόραση και τις ψηφιακές πλατφόρμες. Η προηγούμενη έκδοση, που είχε προγραμματιστεί για πέρσι στο Μπουσάν της Κορέας και ήταν το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ομαδικού, αρχικά είχε αναβληθεί αρκετές φορές και τελικά ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας COVID-19».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News