ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΚΑΜΠΡΑΝΗΣ: «…ήταν διαιτητής ο Διαμαντόπουλος και VAR ένας Ολλανδός»

Ο Παναγιώτης Γκαμπράνης χαρακτηρίζει «ανέκδοτο» όσα συνέβησαν στο ΟΑΚΑ και υποστηρίζει ότι όλοι γνώριζαν το θα συμβεί από την απόφαση του Κλάτενμπεργκ να αγνοήσει το αίτημα του Άρη για ξένους διαιτητές.

«…ήταν διαιτητής ο Διαμαντόπουλος και VAR ένας Ολλανδός». Θα μπορούσε να είναι αρχή από ανέκδοτο. Αλλά είναι κανονικό ανέκδοτο, για την ακρίβεια το πιο σύντομο που κυκλοφορεί τελευταία. Βέβαια τέτοια ανέκδοτα θα περίμενε κανείς να ακούσει σε επιθεώρηση στο Δελφινάριο, ακούστηκε όμως στο ΟΑΚΑ. Που να το πεις και να μην σε πιστέψουν.

Κανονικά θα έπρεπε να τελειώνει εδώ το blog. Τι να πει κανείς περισσότερο από όσα είδαν τα μάτια του… Την κόκκινη που δεν είδε δύο φορές ο Ρότα και που θα είχε αλλάξει όλη τη ροή του αγώνα; Την κυνική ομολογία του, ότι ο τέταρτος είπε στον Γιαννίκη να τον βγάλει για να μην αποβληθεί; Το πέναλτι του Μάνταλου; Την ευκολία που το δίνει ο Διαμαντόπουλος και την απάθεια του VAR; Την κόκκινη του Μήτογλου, για την οποία ο Διαμαντόπουλος χρειάστηκε το VAR για να την διορθώσει; Τις κίτρινες που δεν χρεώθηκε ποτέ ο Σιμόες, μέχρι που είδε στο 84′ επειδή εμπόδισε ένα φάουλ; Δεν χρειάζονται καν όλα αυτά.

Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ, γνώριζαν από την απόφαση του σερ Κλάτενμπεργκ να αγνοήσει επιδεικτικά το αίτημα του Άρη για ορισμό ξένων διαιτητών επιπέδου elite, τι θα επακολουθούσε.

Τον έγραψε τον Άρη μεγαλοπρεπώς ο Άγγλος αρχιδιαιτητής, που κρίνει κατά το δοκούν πότε θα ορίσει ξένους και πότε όχι, λες και δεν έπαιζε η δεύτερη ομάδα της βαθμολογίας με την τρίτη σε κερδισμένους βαθμούς μέσα στο γήπεδο. Κι ας όριζε πέρυσι ξένους διαιτητές στα παιχνίδια ΑΕΚ-Αρη, έστω και χαμηλότερης κατηγορίας…

Ίσως βέβαια έπρεπε να γίνουν έτσι τα πράγματα για να ξεγυμνωθούν κάποιοι στα μάτια του κόσμου. Ο Άρης που βρέθηκε -όπως βρέθηκε- να χάνει με 2-0, όχι μόνο δεν παράτησε το παιχνίδι, αλλά έπαιξε ένα επικό μονότερμα για σχεδόν 70 λεπτά, που θα συζητιέται σε σεμινάρια προπονητών. Αν δε, ο Άρης, δεν είχε τις γνωστές δυσκολίες στο σκοράρισμα δεν ξέρω ποια μορφή θα είχε πάρει το παιχνίδι. Με 0-13 κόρνερ μέσα στο ΟΑΚΑ; Με 5-22 τελικές προσπάθειες; Με τον Άρη να έχει δοκάρι, αποκρούσεις πάνω στη γραμμή, σπάνιες χαμένες ευκαιρίες σαν αυτή του Λούκας Σάσα στο φινάλε. 

Και για να τελειώνουμε με το αγωνιστικό. Εξαιρετική η ΑΕΚ για 15 λεπτά, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητά της και σκόραρε πρώτη, πιάνοντας στον ύπνο την άμυνα του Άρη σε στημένη φάση. Από και μετά δεν υπήρχε στο γήπεδο, όπως το είπε και ο Άκης Μάντζιος, βάζοντας τα πράγματα σε μία σειρά. Σε ένα κανονικό ποδόσφαιρο όλα τα υπόλοιπα θα ήταν διαφορετικά. 

Όσον αφορά τα εξωαγωνιστικά και τις καταγγελίες; Δυστυχώς πρέπει να ζούμε και μ’ αυτά, αλλά δεν τα βαρεθήκατε; Προφανώς απαντήσεις θα δοθούν σε δικαστικές αίθουσες, αλλά ας συμμαζευτούν λίγο όλοι οι παράγοντες του ποδοσφαίρου πριν δούμε κι άλλες ομορφιές. Όχι, δεν θέλουμε, ούτε χρειαζόμαστε χειρότερα, όπως έγραψε κι ο Αλέξανδρος Σόμογλου. Να λείπει το βύσσινο. 

* Πριν από λίγες μόνο μέρες κάναμε μία συνέντευξη με έναν φίλο της Γιουβέντους κι έναν της Ίντερ πριν από το ντέρμπι των ομάδων τους, που την απολαύσαμε πραγματικά! Στο τέλος μαλώναμε ποιος θα πληρώσει τους καφέδες, όχι ποιος θα ρίξει κανά χαστούκι στον άλλο. Αντί για διαρκείας, κάποιοι αποφασίζουν να κάνουν τρία τέσσερα ταξίδια τον χρόνο με low budget εταιρίες στην Ευρώπη και να χορτάσουν την ομάδα τους και ποιοτικό ποδόσφαιρο. Σιγά μη σκάσουν…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News