ΒΛΑΧΟΒΙΤΣ: Ο γκολτζής με τη... βαλίτσα στο χέρι

Ζει σε μια περίεργη διάσταση: ο σύλλογος αδιαφορεί, μεγάλη μερίδα οπαδών δεν τον θέλει, αλλά είναι η ελπίδα των «βιόλα», ενώ τον «φλερτάρουν» πολλές «μεγάλες»

Αυτή τη φορά ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν περίμενε το VAR, πήρε την μπάλα και πήγε να εκτελέσει το πέναλτι στην αναμέτρηση της Φιορεντίνα με τη Σπέτσια (3-0). Το προηγούμενο πέναλτι των «βιόλα» στη νίκη με 3-0 επί της Κάλιαρι επέλεξε να μην το εκτελέσει εκείνος. Το άφησε στον Μπιράγκι. Οπότε προκάλεσε έκπληξη η διάθεσή του να στήσει την μπάλα στη βούλα την περασμένη Κυριακή. Η εκτέλεση του ήταν τέλεια – γκολ. Από το 2005 μόνο ο Βλάχοβιτς, ο Ρομέλου Λουκάκου κι ο Νταβίδ Σουάσο δεν έχουν αστοχήσει από τα 11 βήματα στη Serie A.

Ο 23χρονος Σέρβος ζει σε μια περίεργη διάσταση: ο σύλλογος αδιαφορεί για εκείνον αφότου έγινε ξεκάθαρο πως δεν θ’ ανανεώσει το συμβόλαιό του που λήγει το 2023. Μια μεγάλη μερίδα οπαδών δεν τον θέλει στην ομάδα, την ίδια στιγμή που στ’ αποδυτήρια τον σέβονται και τον αγαπούν. Όλα αυτά, ενώ οι πάντες στη Φλωρεντία θέλουν να συνεχίσει να σκοράρει διότι έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες της Φιορεντίνα για να επιστρέψει στην Ευρώπη, αλλά και για να παραμείνει ψηλά η τιμή του. Η διοίκηση εκτιμά πως με την πώλησή του θα ενισχύσει το ρόστερ.

Νούμερα μεγάλου γκολτζή

Το ματς με τη Σπέτσια ουσιαστικά τέλειωσε στο 44′, αλλά όχι και το σόου του Βλάχοβιτς. Πέτυχε άλλα δύο γκολ προς τέρψη του κόουτς Βιντσέντσο Ιταλιάνο. Οκτώ τέρματα μετράει, πλέον, στο ιταλικό πρωτάθλημα: τέσσερα με πέναλτι, ένα με φάουλ, ένα με κεφαλιά και δύο σε ανοιχτό παιχνίδι. Στο ημερολογιακό έτος, έχει 25 γκολ σε 35 ματς – όσα κι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι της Μπάγερν Μονάχου με τον Έρλινγκ Χάαλαντ της Ντόρτμουντ.

Ο ιδιοκτήτης Ρόκο Κομίσο νιώθει πως όταν ανοίξει το χειμερινό μεταγραφικό «παράθυρο» είναι η κατάλληλη στιγμή για να πουλήσει τον Σέρβο. Αφενός, θέλει να εκμεταλλευτεί τα νούμερα μεγάλου γκολτζή που παρουσιάζει αυτή την εποχή, αφετέρου να μην κυλήσει άλλος χρόνος για να πέσει η αξία του. Ο Αμερικανός επιχειρηματίας ζητάει 70 εκατομμύρια ευρώ, αλλά τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν πως θα μπορούσε να κλείσει deal και με 60 εκατομμύρια ευρώ, αν η μέθοδος πληρωμής είναι ευνοϊκή.

Όπως και να ‘χει το επόμενο τεστ είναι ιδιαίτερο γιατί η Φιορεντίνα παίζει με τη Γιουβέντους στο Τορίνο (6/11). Οι «μπιανκονέρι» είναι από εκείνους που ενδιαφέρονται περισσότερο για τον ποδοσφαιριστή. Υποτίθεται πως τα έχουν βρει με την πλευρά του για πολυετές συμβόλαιο έναντι έξι εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο – τώρα παίρνει 800 χιλιάδες ευρώ και είπε όχι σε τέσσερα εκατομμύρια ευρώ «καθαρά» που του πρόσφερε η Φιορεντίνα. Ωστόσο, πρόσφατα οι άμεσοι συνεργάτες του Κομίσο ταξίδεψαν στο Λονδίνο και συναντήθηκαν με την Τότεναμ – υποτίθεται για τη μεταγραφή του Βλάχοβιτς. Στο κόλπο φέρεται να βρίσκονται και η Μάντσεστερ Σίτι με την Ατλέτικο Μαδρίτης και ποιος ξέρει αν θα εμφανιστεί κι άλλη στην κούρσα αναλόγως με τις ανάγκες και τις συγκυρίες.

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News