ΑΞΕΛ ΒΙΤΣΕΛ: Στο στόχαστρο της Γιουβέντους

Μπορεί να μην διανύει την καλύτερη σεζόν της καριέρας του, όμως ο Άξελ Βίτσελ έχει καλό όνομα στην ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική αγορά. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Bild» η Γιουβέντους εξετάζει σοβαρά την απόκτηση του τον προσεχή Γενάρη.

Ένας από τους ποδοσφαιριστές τους οποίους έχει συνεχώς στα πλάνα του για το βασικό σχήμα της Ντόρτμουντ ο Μάρκο Ρόζε, είτε ως αμυντικό χαφ, είτε ως στόπερ, αν και δεν έχει απόδοση ανάλογη των προηγούμενων ετών, είναι ο Άξελ Βίτσελ.  Ο 32άχρονος πλέον Βέλγος έχασε όλο το δεύτερο μισό της περσινής χρονιάς λόγω ρήξης αχίλλειου τένοντα, αλλά το καλοκαίρι επέστρεψε υγιής, πήρε μέρος με την Εθνική ομάδα της χώρας του στο Euro αν και ήταν φανερά ανέτοιμος και στην συνέχεια ενσωματώθηκε στην προετοιμασία της Ντόρτμουντ.

Βασικό «εργαλείο» του Ρόζε

Μέχρι τώρα ο Βίτσελ έχει αγωνιστεί ήδη σε 17 αγώνες της Μπορούσια σε όλες τις διοργανώσεις. Λόγω των τραυματισμών των Χούμελς και Ζαγκαντού ξεκίνησε ως στόπερ και στην συνέχεια βρέθηκε στη φυσική του θέση, αυτή του «κόφτη». Παρ’ όλα αυτά η ομάδα δεν έχει μπει σε διαδικασίες ανανέωσης του συμβολαίου, γιατί προφανώς θεωρεί πως τα καλύτερα του χρόνια πέρασαν και θα πρέπει να προχωρήσει σε άλλη επιλογή. Η περίπτωση του θυμίζει αρκετά αυτή του Ντιλέινι, του άλλου έμπειρου αμυντικού μέσου που αγωνιζόταν στην Ντόρτμουντ μέχρι το περασμένο καλοκαίρι. Βλέποντας ο ίδιος πως η ομάδα δεν είχε σκοπό να του προτείνει νέο συμβόλαιο, έδωσε την συγκατάθεση του για την μετακίνηση του στην Σεβίλλη.

Λήγει το συμβόλαιο, δεν λέει «όχι» σε πρόταση

Δεν αποκλείεται, λοιπόν, το ίδιο να συμβεί και με τον Βίτσελ σύντομα, σύμφωνα με την «Βild».  Στην Ντόρτμουντ υπάρχουν άλλοι δύο παίκτες στην θέση του (Νταούντ, Τσαν) οι οποίοι είναι μικρότεροι σε ηλικία και τα συμβόλαια τους ολοκληρώνονται το 2023 και 2024 αντίστοιχα. Γι’ αυτό τον λόγο η Ντόρτμουντ δεν θα έλεγε «όχι» σε μια συμφέρουσα οικονομικά πρόταση από την Γιουβέντους, που έχει βγει στην… αγορά για την απόκτηση ενός έμπειρου, ποιοτικού αμυντικού μέσου, προκειμένου να αντιμετωπίσει να πολλά ανασταλτικά προβλήματα που έχει τη φετινή σεζόν. Σύμφωνα με την ίδια πηγή μάλιστα, δεν πρόκειται να αξιώσει μεγάλο ποσό για την παραχώρηση του, μιας και έχει προσφέρει στην ομάδα από το 2018 που αποκτήθηκε.

Η Γιουβέντους θα έχει μεγαλύτερη οικονομική ευχέρεια να προχωρήσει στην απόκτηση του Βίτσελ, σε περίπτωση που τελικά δώσει με μεταγραφή τον Γουέστ Μακένι. Ο πρώην μέσος της Σάλκε αγωνίζεται στην «Βέκια Σινιόρα» όμως οι διοικούντες σκοπεύουν να τον παραχωρήσουν σε περίπτωση που κάνει μια ομάδα γενναία προσφορά, καθώς έχει προκαλέσει πολλά εξωαγωνιστικά προβλήματα.

Όπως και να’ χει η… μπογιά του Βίτσελ πιάνει ακόμα και ο ιταλικό πρωτάθλημα, που είναι χαμηλότερου ρυθμού από το Γερμανικό, ενδεχομένως να είναι ιδανικό γι’ αυτόν σ’ αυτή τη φάση της καριέρας του.  

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News