ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ-ΑΕΚ 2-2: Γκέλα που... γύρισε το χρόνο πίσω για την ΑΕΚ! (highlights)

Η «Ελαφρά Ταξιαρχία» υποχρέωσε την «Ένωση» σε οδυνηρή ισοπαλία (2-2) και υποχρέωσε την ομάδα του Γιαννίκη σε… πισωγύρισμα πριν τη διακοπή

Απρόσμενη απώλεια βαθμών που ανακόπτει τον ενθουσιασμό που είχε δημιουργηθεί, υπέστη η ΑΕΚ στη Ριζούπολη. Σε ματς που η Ενωση θα έπρεπε να το είχε «καθαρίσει» από το πρώτο ημίχρονο, έδειξε ασόβαρη στις τελικές προσπάθειες, είχε μια άμυνα που έμπαζε και τελικά υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 με τον Απόλλωνα. Η ΑΕΚ είχε πολλές ευκαιρίες, αλλά μπλόκαρε από τα φτηνά λάθη στην αμυντική λειτουργία τους. 

Ο Γιαννίκης έδειξε εμπιστοσύνη στην ομάδα που έχει δείξει προτίμηση από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την ΑΕΚ. Εδωσε ξανά φανέλα βασικού στον Ρότα, αντικατέστησε τον τιμωρημένο Μήτογλου με τον Τζαβέλλα και επιχείρησε να καλύψει το υψομετρικό κενό του προσφάτως διεθνή στόπερ, με την παρουσία του Λε Ταλέκ στο πλευρό του Σιμόες (αλλά να πάρει και τις καλές πάσες του Γάλλου προς την επίθεση, όπου επέστρεψε ο Αραούχο).

Φορτσάτη η ΑΕΚ 

Η ΑΕΚ ήταν καταιγιστική στο ξεκίνημα του ματς. Εκλεισε τον Απόλλωνα στο μισό γήπεδο και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη και φαινόταν πως οι «κιτρινόμαυροι» δεν ήθελαν να παίξουν το παιχνίδι, αλλά να πάρουν γρήγορα το τρίποντο. Η ΑΕΚ δημιουργούσε ρήγματα πότε από δεξιά και πότε από τα αριστερά, αλλά βρήκε ξανά γκολ από στατική φάση με τον Μάνταλο να φέρνει όμορφα την μπάλα στην περιοχή και ο Γκαρσία με άλμα στο…Θεό (2,4 μέτρα μετρήθηκε!), να τη στέλνει στα δίχτυα. 

Το γκολ έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία στην ΑΕΚ, που συνέχισε στο ίδιο μοτίβο. Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διάθεση, έφτιαξαν διψήφιο αριθμό ευκαιριών με τις περισσότερες να χαρακτηρίζονται κλασικές, αλλά δεν μπόρεσαν να τις ολοκληρώσουν. Σε κάποιες περιπτώσεις δεν είχαν την απαιτούμενη ένταση, σε άλλες δεν υπήρχε καθαρό μυαλό και αναζήτησαν κάποια εξεζητημένη προσπάθεια, μοιραία το ματς έμενε ανοιχτό στο γκολ.

Πλημμύρα στην άμυνα 

Για τη φετινή ΑΕΚ, αυτό δεν ήταν καλός οιωνός. Και έγινε χειρότερος, από τις αντιδράσεις της άμυνας στις λίγες περιπτώσεις όπου ο Απόλλωνας περνούσε τη σέντρα. Στην πρώτη περίπτωση ο Στάνκοβιτς έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του Φατιόν στον Τζαβέλλα που κάλυπτε με το κορμί του, αλλά στη δεύτερη έγινε η ζημιά. Σέντρα ανενόχλητος ο Μαρτίνες από αριστερά, έχασε ο Τζαβέλλας στον αέρα, δεν βγήκε ο Στάνκοβιτς και ο Ιωαννίδης ισοφάρισε. 

Με το γκολ της ισοφάρισης λίγο πριν το φινάλε του 45λεπτου, ήταν επόμενο πως στο δεύτερο μέρος θα είχαμε ένα τελείως διαφορετικό παιχνίδι. Ο Απόλλωνας είχε γεμίσει με αυτοπεποίθηση, κατάφερε να ρίξει το τέμπο και εκμεταλλεύθηκε τη νευρικότητα που κυρίευσε πλέον τους παίκτες της ΑΕΚ. Είναι ενδεικτικό, πως συγκριτικά με το πρώτο μέρος, οι «κιτρινόμαυροι» έκαναν συνεχόμενα λάθη στις μεταβιβάσεις και η μοναδική επικίνδυνη στιγμή ήρθε από στατική μπάλα.

Μισή αντίδραση 

Και σα να μην έφτανε αυτό, ο Απόλλωνας βρήκε ξανά γκολ στην πρώτη επίσκεψη του στην εστία της ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο. Επειτα από φάση διαρκείας, με την άμυνα της ΑΕΚ να μην μπορεί να απομακρύνει, ο Παμλίδης με κεφαλιά έδωσε προβάδισμα με ανατροπή για την «Ελαφρά Ταξιαρχία». Η ΑΕΚ έδειχνε σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να καταλάβει τι συνέβη, με τον Γιαννίκη να περνά άμεσα τον Ανσαριφάρντ παίζοντας πλέον με 4-4-2. 

Το ματς είχε πάρει άσχημη τροπή για την ΑΕΚ. Δεν υπήρχε καθαρό μυαλό, έλειπε η φρεσκάδα και οι συνεργασίες, ενώ ήταν τεράστιο το κενό στη μεσαία γραμμή και η άμυνα έμοιαζε με ξέφραγο αμπέλι. Ο Γιαννίκης προσπάθησε να συμμαζέψει την κατάσταση με την είσοδο των Αμραμπατ και Χατζισαφί. Εκεί που δεν υπήρχε λύση από ομαδική δουλειά, μίλησαν οι προσωπικότητες. Ο Αμραμπατ έστειλε την μπάλα συστημένη, ο Αραούχο έκανε απίθανη κεφαλιά και έδωσε ζωή στην ΑΕΚ ισοφαρίζοντας και φέρνοντας τούμπα το ματς.  

Απόλλων Σμύρνης: Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Ντομίνγκες (32’ Ντεντάκης), Αλβες, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Τσιλούλης, Μαρτίνες (81’ Ματέι), Παμλίδης (89’ Παπαγεωργίου), Ιωαννίδης (89’ Βαν Λα Πάρα) 

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα (84’ Μισελέν), Βράνιες, Τζαβέλλας, Μοχαμάντι (72’ Χατζισαφί), Λε Ταλέκ (65’ Ανσαριφάρντ), Σιμόες (84’ Σιμάνσκι), Γκαρσία (72’ Αμραμπατ), Μάνταλος, Τσούμπερ, Αραούχο

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News