ΣΠΥΡΟΣ ΓΡΟΜΗΤΣΑΡΗΣ: Ας μοιράσει χαρτάκια ο Μαρτίνς στου Ρέντη που να γράφουν «σπάστε επιτέλους τη μπάλα»!

Ο Σπύρος Γρομητσάρης γράφει για το πρόβλημα έλλειψης ομαδικότητας των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού που δείχνει να εξαπλώνεται

Ποιό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του Ολυμπιακού για μένα αυτή τη στιγμή; Αυτό που ήταν εκνευριστικά έντονο ΚΑΙ με τον Ιωνικό και, εν πολλοίς, ευθυνόταν που το ματς έληξε 1-0 αντί 2-0 ή 3-0 και μάλιστα από το ημίχρονο. Αν ήμουν Μαρτίνς θα έβαζα στο Ρέντη παντού χαρτάκια με την εξής φράση σε όλες τις γλώσσες: σπάστε επιτέλους τη μπάλα! Στο 17′ ο Γκάρι την «έσπασε» στον Μασούρα για το 1-0. Ο ίδιος λίγο αργότερα (32′), όταν του την έστρωσε ωραία ο Τικίνιο και τον έβγαλε τετ-α-τετ, πήγε να… σκοτώσει τον Χουτεσιώτη σουτάροντας πάνω του με όλη του τη δύναμη. Στην εξέλιξη της ίδιας φάσης έκανε το ίδιο ο Αγκιμπού αντί να πασάρει δίπλα στον Εμβιλά που περίμενε να σουτάρει ή τους Μασούρα, Τικίνιο που ήταν… χωμένοι στην περιοχή.

Συνέβη κι άλλες φορές. Και δε συνέβη μόνο σ’ αυτό το ματς. Συμβαίνει διαρκώς. Συνέβη με τον ΠΑΟΚ. Συνέβη στο Αγρίνιο. Συνέβη με την Αϊντραχτ. Ειδικά από τους δύο Καμαρά που επιχειρούν να σουτάρουν από παντού και υπό κακές προϋποθέσεις αντί να πασάρουν σε συμπαίκτες που βρίσκονται σε καλύτερη θέση. Στο ματς με τον Ιωνικό το… φαινόμενο εξαπλώθηκε και στον Γκάρι που γενικώς έκανε εξαιρετικό ματς κι αυτό δεν αλλάζει. Νομίζω λοιπόν ότι ο Μαρτίνς πρέπει να τραβήξει λίγο αυτιά. Γιατί σε επίπεδο πρωταθλήματος δεν πληρώθηκε με απώλεια βαθμών κόντρα σε ΠΑΟΚ, Παναιτωλικό ή Ιωνικό αυτό το χούι αλλά επιβάλλεται να κοπεί πριν να είναι αργά. ΟΚ, όλοι θέλουν να βελτιώσουν τα στατιστικά τους αλλά όχι εις βάρος της ομάδας, σε ματς που το σκορ είναι ακόμα ρευστό.

Από εκεί και έπειτα, προσωπικά, δεν έχω να πω πολλά. Αίσθησή μου είναι ότι ο Εμβιλά ήταν εμφανώς καλύτερος στο α’ ημίχρονο και ειδικά όσο είχε δίπλα του τον Κούντε και έπεσε όταν αντικαταστάθηκε αναγκαστικά ο Καμερουνέζος από τον Μαντί που πάλι έδειχνε να παίζει στο… ρελαντί. Ο Αγκιμπού είχε δύο έξοχες κάθετες στην πλάτη της άμυνας, η μία «γέννησε» το τετ-α-τετ του Μασούρα στο 3′ η άλλη το γκολ στο 17′ με μεσολάβηση του Γκάρι. Γενικώς αυτό το παιδί έχει σπάνιο ταλέντο αλλά ειδικώς πρέπει να γίνει ό,τι είπαμε πιο πάνω για το καλό του. Να τραβηχτεί και λίγο το αυτό ώστε να παίζει με περισσότερη λογική και για το σύνολο και να μην αφήνει ανεξέλεγκτα τα ένστικτά του να οδηγούν το παιχνίδι του.

ΥΓ: Όσκαρ ατυχίας για τον Κούντε. Πάνω που πήρε συμμετοχή ως βασικός, αποχώρησε τραυματίας.

ΥΓ2: Τι να πει κανείς γι ‘αυτό το παληκάρι τον Ρέαμπτσιουκ;

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News