ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ - ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ 81-73: Ο Μίροτιτς εκτέλεσε τους Ρώσους (vids)

Με τον Νίκολα Μίροτιτς να κάνει ένα εκπληκτικό δεύτερο ημίχρονο, η Μπαρτσελόνα πήρε μία σπουδαία νίκη επί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 81-73, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής της Euroleague.

Στο Παλάου Μπλαουγκράνα, η Μπαρτσελόνα υποδέχθηκε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, με τους Σαρούνας Γιασικεβίτσιους και Δημήτρη Ιτούδη να κοντράρονται για μία ακόμη φορά.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους Καταλανούς, αφού οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν απάντηση στον επιθετικό… οίστρο του Αμερικανού γκαρντ. 

Με τον Κούριτς, λοιπόν, να κάνει ό,τι θέλει την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και παρά το γεγονός ότι ο Νίκολα Μίροτιτς είχε μείνει χαμηλά, η Μπάρτσα κατάφερε να χτίσει μία σημαντική διαφορά στο πρώτο μισό του αγώνα, όπου η «ομάδα του στρατού» έκανε ένα από τα χειρότερα φετινά της πρώτα ημίχρονα, σημειώνοντας μόλις 27 πόντους και δεχόμενη 38.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για την Μπαρτσελόνα, αφού ο Κάιλ Κούριτς συνέχισε να πυροβολεί και έδωσε την μεγαλύτερη διαφορά στην Μπαρτσελόνα μέχρι εκείνο το σημείο (41-27). 

Ωστόσο, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν είχε πει την τελευταία της κουβέντα, αφού ο Γιοχάνες Φόιγκτμαν ξεκίνησε ένα κρεσέντο τριπόντων στο τρίτο δεκάλεπτο και ανέλιξε όλη την ομάδα του.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έκανε ένα επιμέρους 33-10, μην αφήνοντας στην ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιου κανένα περιθώριο αντίδρασης. Το εκπληκτικό κρεσέντο του Γερμανού σέντερ, συνέχισε ο Τόρνικε Σενγκέλια, ο οποίος σημείωσε δύο σερί τρίποντα και διατήρησε την ομάδα του μπροστά στο σκορ, αφού έκανε το 45-45, 45-51 μέσα σε δύο επιθέσεις. 

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το δεκάλεπτο, αφού ο Μάριους Γκριγκόνις σημείωσε ένα τρομερό buzzer-beater πάνω σε δύο αμυντικούς και η ΤΣΣΚΑ πήρε διαφορά 9 πόντων (51-60) στο τέλος της περιόδου. 

Στην τέταρτη περίοδο το παιχνίδι πήρε μία άγρια ομορφιά, με την Μπαρτσελόνα να ξεκινά πολύ πιο δυναμικά και τον Μίροτιτς να παίρνει το… όπλο του. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να περάσουν μπροστά στο σκορ (62-61) τρέχοντας ένα επιμέρους 11-1.

Ο Σενγκέλια με τρίποντο έβαλε εκ νέου μπροστά την ομάδα του, αλλά ο Μίροτιτς ήρθε να φέρει ξανά σε ισορροπία το σκορ (64-64) και στη συνέχεια να βάλει μπροστά τους Μπλαουγκράνα (66-64) για να τους κρατήσει σε απόσταση τεσσάρων πόντων (68-64) και να φτάσει ο ίδιος τους 19 στην αναμέτρηση. Όλο αυτό έγινε την ώρα που ο Νικ Καλάθης είχε τραυματιστεί, με τον διεθνή γκαρντ εν τέλει να μην μπορεί να συνεχίσει τον αγώνα.

Ο Φόιγκτμαν συνέχισε να… πυροβολεί πίσω από τα 6,75 μ., αλλά η ΤΣΣΚΑ δεν είχε τις απαντήσεις στην εξαιρετική επιθετική λειτουργία της Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να φτάνουν τελικά στην νίκη με 81-73 και να βελτιώνουν το ρεκόρ τους σε 8-2, μένοντας στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα.

Τα δεκάλεπτα: 13-13, 38-27, 51-60, 81-73

Δείτε εδώ τα στατιστικά των δύο ομάδων

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News