PREMIER LEAGUE: Νέα εξαετής συμφωνία για τα τηλεοπτικά της δικαιώματα στις ΗΠΑ ύψους 2 δισ. λιρών
Σε μία νέα συμφωνία, διπλάσια από την προηγούμενη, η κορυφαία λίγκα του αγγλικού ποδοσφαίρου πούλησε τα τηλεοπτικά της δικαιώματα για τις ΗΠΑ για την επόμενη εξαετία αντί του δυσθεώρητου ποσού των 2 δις λιρών.
Η Premier League έφτασε σε ακόμη μία τεράστια συμφωνία για την πώληση των τηλεοπτικών της δικαιωμάτων στις ΗΠΑ, αφού ανανέωσε την συνεργασία της με το δίκτυο NBC μέχρι το 2028.
Σύμφωνα με την αγγλική ιστοσελίδα «The Athletic», το ύψος της συμφωνίας αγγίζει τα 2 δις λίρες (ήτοι 2,3 δις ευρώ) και είναι διπλάσια από την προηγούμενη. Θα περιλαμβάνει και τα 380 παιχνίδια της σεζόν με κάλυψη μάλιστα και σε ισπανική γλώσσα.
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC πρωτοαπέκτησε τα δικαιώματα της Premier League το 2013 και από τότε δεν τα απώλεσε ποτέ. Έτσι, στο τέλος του νέου συμβολαίου θα τα έχει στην κατοχή του για 15 χρόνια.
Για να καταλάβετε την διαφορά, το νέο deal της La Liga με το ESPN αξίζει 120 εκ. λίρες ετησίως ενώ η UEFA εξασφαλίζει μόλις 100 εκ. λίρες ετησίως από το CBS.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
- ΑΕΚ: Λέφσκι Σόφιας ή Καϊράτ Αλμάτι στο δρόμο για τ' αστέρια
- ΠΑΟΚ: Με Μπραν ή Απόλλων Λεμεσού στα πλέι οφ του Conference League
- ΠΑΟΚ: Με τον ηττημένο του Λέφσκι Σόφιας - Καϊράτ στα Play Off του Europa League εφόσον αποκλείσει την Άντερλεχτ
- ΟΦΗ: Με Μακάμπι Τελ Αβίβ ή ΤΣΣΚΑ Σόφιας στα Play Off του Europa League
- Ολυμπιακός: Με Μπόντο Γκλιμτ ή Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ στα play off του Champions League
