ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Στο Τόκιο ο Άλκης Κυνηγάκης

Ο Άλκης Κυνηγάκης πήρε τη μεγάλη πρόκριση στο Τόκιο με χρόνο 2:02:12 στη μαραθώνια κολύμβηση.

Νέα μεγάλη επιτυχία για την ελληνική κολύμβηση και τον αθλητισμό της χώρας. Ο Άλκης Κυνηγάκης εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες μέσα από την προολυμπιακή κούρσα μαραθώνιος κολύμβησης που έγινε χθες στην πόλη Σετούμπαλ της Πορτογαλίας. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την δεύτερη θέση και θα δώσει το παρόν στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη. Ο χρόνος του Άλκη Κυνηγάκη ήταν 2 ωρες, 02.12.

Στην ίδια κούρσα εγκατέλειψε ο Δημήτρης Μάρκος, ο οποίος δέχτηκε χτύπημα αντιπάλου μέσα στο νερό.

Ο Άλκης Κυνηγάκης έκανε δηλώσεις στη συνέχεια ενώ στάθηκε στον Έλληνα Ολυμπιονίκη, Σπύρο Γιαννιώτη και στο ασημένιο μετάλλιο που πήρε στο Ρίο:

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ το τέλος αυτής της κούρσας. Όλο το καράβι σηκώθηκε όρθιο κλαίγοντας και χειροκροτώντας το Σπύρο Γιαννιώτη» μας τονίζει και συνεχίζει (κλαίγοντας):

«Μακάρι να κάνω τους Έλληνες να σηκωθούν ξανά στο πόδι και να κλαίνε από συγκίνηση. Προς το παρόν κλαίω εγώ από συγκίνηση. Έκανα σήμερα το όνειρο μου πραγματικότητα και θα βρίσκομαι στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο. Ελπίζω να ακολουθήσω πιστά τα βήματα του Σπύρου Γιαννιώτη».

Ο προπονητής του Άλκη, ο Βαγγέλης Κοζομπόλης, μιλώντας στην σελίδα της ΚΟΕ, υποστήριξε:

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος από το σημερινό αποτέλεσμα. Ο Άλκης έχει θέσει ως στόχο την διάκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο, αλλά για να πετύχει αυτό το πράγμα έπρεπε πρώτα να προκριθεί. Τα κατάφερε σήμερα και απέδειξε ότι είναι ικανός να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην συγκεκριμένη κούρσα στους αγώνες του Τόκιο».

ΠΗΓΗ: Γραφείο Τύπου ΚΟΕ: ΝβΧ

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News