CHAMPIONS LEAGUE: «Κλείδωσαν» οι 11 ομάδες των «16» - Χαμός για 5 εισιτήρια την τελευταία αγωνιστική (highlights)

Η πέμπτη αγωνιστική πέρασε με 11 ομάδες να έχουν ήδη κλειδώσει την παρουσία τους στην επόμενη φάση του Champions League, ενώ η αγωνία θα μείνει μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για πέντε εισιτήρια.

Τα πρώτα ξεκαθαρίσματα έγιναν για τις προκρίσεις και τους αποκλεισμούς στο UEFA Champions League με 11 ομάδες να πανηγυρίζουν από την πέμπτη αγωνιστική των ομίλων την πρόκρισή τους στην επόμενη φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. 

Από την άλλη απομένουν πέντε εισιτήρια με την τελευταία αγωνιστική να αναμένεται συναρπαστική, καθώς 11 ομάδες θα τα διεκδικήσουν μέχρις εσχάτων. Ποιές ομάδες περνούν στους ισχυρούς, ποιές στους ανίσχυρους και ποιές συνεχίζουν στα μπαράζ του Europa League ως τρίτες.

Δείτε αναλυτικά:

Προκρίθηκαν στους «16» του Champions League:

Ισχυροί: Μπάγερν Μονάχου, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Λίβερπουλ, Άγιαξ, Μάντσεστερ Σίτι

Ανίσχυροι: Σπόρτινγκ, Παρί Σεν Ζερμέν

Δεν έχει διευκρινιστεί: Τσέλσι, Γιουβέντους, Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ

Μπαράζ Europa League: Ζενίτ, Σερίφ Τιρασπόλ, Ντόρτμουντ 

Διεκδικούν πρόκριση: 

-2ος Όμιλος: Ατλέτικο, Πόρτο, Μίλαν

-5ος Όμιλος: Μπαρτσελόνα, Μπενφίκα

-6ος Όμιλος: Βιγιαρεάλ, Αταλάντα

-7ος Όμιλος: Λιλ, Σάλτσμπουργκ, Σεβίλλη, Βόλφσμπουργκ

1oς Όμιλος

Η Μάντσεστερ Σίτι πήρε μεγάλο τρίποντο με ανατροπή επί της Παρί Σεν Ζερμέν και κατέκτησε την πρώτη θέση και παράλληλα την πρόκριση στους «16» του Champions League, με τους Γάλλους να έχουν πάρει τη δεύτερη θέση. Στο άλλο ματς η Λειψία έκανε πάρτι στο Βέλγιο απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ με 5-0 και πέρασε από πάνω της, έστω και για την πρόκριση στα μπαράζ του Europa League με μια αγωνιστική να μένει. 

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Σίτι 12β.

Παρί Σεν Ζερμέν 8β.

Λειψία 4β.

Μπριζ 4β.

2ος Όμιλος

Η Λίβερπουλ πήρε μία ακόμη νίκη στον όμιλο επί της Πόρτο και κράτησε το αήττητο αλλά και σασπένς μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για τη δεύτερη θέση, με τους Πορτογάλους να διεκδικούν πρόκριση την τελευταία αγωνιστική. Στο άλλο ματς η Μίλαν πήρε τεράστια νίκη στο Wanda Metropolitano επί της Ατλέτικο με 1-0 και έβαλε φωτιά στον όμιλο, με όλα να είναι ανοιχτά στην 6η αγωνιστική.

Βαθμολογία

Λίβερπουλ 15β.

Πόρτο 5β.

Μίλαν 4β.

Ατλέτικο Μαδρίτης 4β.

3ος Όμιλος

Ο Άγιαξ πήρε τη νίκη επί της Μπεσίκτας με 2-1 με ανατροπή, έκανε το 5/5 και πανηγύρισε την πρόκριση από την 5η αγωνιστική και μάλιστα ως πρώτη. Στο άλλο ματς η Σπόρτινγκ πήρε τεράστια νίκη στην Πορτογαλία επί της Ντόρτμουντ με 3-1, πανηγύρισε την πρόκριση ως δεύτερη στην επόμενη φάση και έστειλε τους Γερμανούς στο Europa League.

Βαθμολογία

Άγιαξ 15β.

Σπόρτινγκ 9β.

Ντόρτμουντ 6β.

Μπεσίκτας 0β.

4ος Όμιλος 

Η Ρεάλ Μαδρίτης πήρε τη νίκη με 3-0 επί της Σερίφ Τιρασπόλ και πάτησε στην κορυφή του ομίλου, με τους Μολδαβούς πλέον να μένουν στην τρίτη θέση και να συνεχίζουν στο Europa League. Η Ίντερ που κέρδισε την Σαχτάρ με 2-0 βρίσκεται στη δεύτερη θέση και η πρωτιά θα κριθεί στο μεταξύ τους παιχνίδι με την «Βασίλισσα» στο Μπερναμπέου στην τελευταία αγωνιστική. Οι Ουκρανοί είναι αδιάφοροι έχοντας αποκλειστεί από οποιαδήποτε διοργάνωση.

Βαθμολογία

Ρεάλ Μαδρίτης 12β.

Ίντερ 10β.

Σερίφ Τιρασπόλ 6β.

Σαχτάρ Ντόνετσκ 1β.

5ος Όμιλος

Η Μπάγερν Μονάχου είναι η απόλυτη κυρίαρχος στον όμιλο και έχει πάρει την πρόκριση και την πρώτη θέση στον όμιλο. Από εκεί και πέρα όλα είναι ανοιχτά για τη δεύτερη θέση, με την Μπαρτσελόνα να βρίσκεται στη πίσω από τους Βαυαρούς αλλά να έχει δύσκολη αποστολή την τελευταία αγωνιστική στη Γερμανία και να κινδυνεύει με αποκλεισμό. Η Μπενφίκα είναι τρίτη με πέντε πόντους αλλά υποδέχεται την ήδη αποκλεισμένη Ντινάμο Κιέβου από όλες τις διοργανώσεις την έκτη αγωνιστική στο Ντα Λουζ.

Βαθμολογία

Μπάγερν Μονάχου 15β.

Μπαρτσελόνα 7β.

Μπενφίκα 5β.

Ντινάμο Κιέβου 1β.

6ος Όμιλος

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μετά τη νίκη της επί της Βιγιαρεάλ καπάρωσε την πρόκριση στους «16» και παράλληλα την πρώτη θέση στον όμιλο. Για τη δεύτερη θέση τα σενάρια είναι πολλά καθώς η Βιγιαρεάλ είναι στη δεύτερη θέση με 7 βαθμούς, η Αταλάντα τρίτη με 6 βαθμούς και η Γιανγκ Μπόις στην τελευταία με τέσσερις, με την πρόκριση να παίζεται ανάμεσα στην ιταλική ομάδα και το «κίτρινο υποβρύχιο» την τελευταία αγωνιστική, με τους Ελβετούς να έχουν ελπίδες μόνο για το Europa League.

Βαθμολογία

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 10β.

Βιγιαρεάλ 7β.

Αταλάντα 6β.

Γιανγκ Μπόις 4β.

7ος Όμιλος

Όλα ανοιχτά είναι στον έβδομο όμιλο, αφού και οι τέσσερις ομάδες διεκδικούν την πρόκριση αλλά και την πρωτιά στον όμιλο. Η Λιλ έχει τον πρώτο λόγο ως πρωτοπόρος, όμως θα έχει δύσκολη αποστολή στη Γερμανία με αντίπαλο την Βόλφσμπουργκ που έχει 5 βαθμούς και είναι τελευταία και μπορεί να διεκδικήσει πρόκριση. Η Σάλτσμπουργκ που είναι δεύτερη με επτά βαθμούς υποδέχεται τη Σεβίλλη που είναι τρίτη με έξι πόντους.

Βαθμολογία

Λιλ 8β.

Σάλτσμπουργκ 7β.

Σεβίλλη 6β.

Βόλφσμπουργκ 5β.

8ος Όμιλος

Στον όγδοο και τελευταίο όμιλο, η Τσέλσι με την Γιουβέντους έχουν ήδη πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση και βρίσκονται ισόβαθμες με 12 βαθμούς. Οι «μπλε» έχουν το προβάδισμα λόγω της νίκης τους με 4-0, όμως εάν στραβοπατήσει την τελευταία αγωνιστική μπορεί να χάσει την πρωτιά σε περίπτωση βέβαια που οι «μπιανκονέρι» κερδίσουν. Η ομάδα του Τούχελ παίζει την έκτη αγωνιστική στη Ρωσία με την Ζενίτ που έχει περάσει ήδη στο Europa League, ενώ η αποκλεισμένη Μάλμε φιλοξενείται από την Γιουβέντους.

Βαθμολογία

Τσέλσι 12β.

Γιουβέντους 12β.

Ζενίτ 4β. 

Μάλμε 1β.

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News