ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 72-93: Το πρώτο διπλό ήταν μαγικό και... οργιαστικό!

Ο Ολυμπιακός σόκαρε ξανά την μπασκετική Ευρώπη με εκκωφαντικό διπλό μέσα στο Μιλάνο επί της Αρμάνι (72-93), παρουσιάζοντας το κορυφαίο εκτός έδρας ημίχρονο της ιστορίας του στην Ευρωλίγκα!

Ο Ολυμπιακός με δύο διαφορετικές εκδοχές του εαυτού, πρώτα με καταιγισμό τριπόντων στο ημίχρονο (12/16) και έπειτα με ένα masterclass της άμυνάς του, διέλυσε την Αρμάνι στο Μιλάνο με 72-93, φτάνοντας στο πρώτο του διπλό στην φετινή Euroleague, υποχρεώνοντας μάλιστα τους Ιταλούς στην 3η σερί τους ήττα!

Οι Πειραιώτες άφησαν πίσω τους την κακή εμφάνιση με τον Παναθηναϊκό και έκαναν ρεκόρ τριπόντων στο φινάλε με 18, για ένα… μάγκικο διπλό.

Μπήκε… καυτός ο Ντόρσεϊ

Ο Ολυμπιακός μπήκε με τη φόρα που δεν είχε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ξεκινώντας με 4/4 τρίποντα (4/27 είχε στο ντέρμπι) και προηγήθηκε με 4-15 στο 3′! Η επίθεση των «ερυθρολεύκων» συνέχισε να λειτουργεί… ρολόι με τον Ντόρσεϊ να «πυροβολεί» και τον Φαλ να εκμεταλλεύεται την ασίστ του για το εμφατικό κάρφωμα του 13-24 (στο 8′).

Ο ομογενής γκαρντ του Ολυμπιακού θύμισε το ξεκίνημα της Μόσχας με 4/4 και ολόκληρη η ομάδα έφτασε τα 7/8 στην περίοδο, σοκάροντας το Mediolanum Forum. Όμως οι Ντιλέινι και Σιλντ δεν άφησαν τη διαφορά να ξεφύγει, με ένα 7-0, μειώνοντας στο 25-30.

12/16 τρίποντα, ναι 12/16!

Όσο ο Ολυμπιακός συνέχισε να ευστοχεί, η Αρμάνι απαντούσε, απορροφώντας την επιθετική δραστηριότητα των φιλοξενούμενων. Ο Χάινς έδωσε οντότητα στην άμυνα της Αρμάνι, αφού πίεσε στις αλλαγές, χαρίζοντας και τη φάση του αγώνα με το μπλοκ πάνω στον ΜακΚίσικ. Με τη 2nd unit να μην έχει τον ίδιο επιθετικό η Αρμάνι ισοφάρισε στους 33, όμως ο Σλούκας με δύο ασίστ και τρίποντο έφερε ξανά τους Πειραιώτες στο +10 (33-43 στο 15′). Ο Μάρτιν θύμισε για πρώτη φορά τον καλό -περσινό- επιθετικό εαυτό του με 6 σερί, με τον Ντατόμε να αποτελεί το αντίπαλον δέος του. Ο Λαρεντζάκης έβαλε το 12ο τρίποντο του Ολυμπιακού, πετυχαίνοντας 12/16 στο ημίχρονο, για το προβάδισμα με 13 (45-60).

Ρεκόρ με 18! στο φινάλε

Ο Σιλντς ξεκίνησε να χτυπάει τις αλλαγές πάνω στον Βεζένκοφ για 5 σερί, με την Αρμάνι να βάζει στην μπάλα και ειδικότερα στον Ντόρσεϊ. Πρώτο καλάθι του Ολυμπιακού στο transition μετά από 4:30 λεπτά για το 50-62. Οι «ερυθρόλευκοι» άντεχαν αμυντικά, με… ασκήσεις αυτοθυσίας στις αρνήσεις χαμηλά. Οι άμυνες στο ποστ βγήκαν από Γουόκαπ και Παπανικολάου και η διαφορά όλο και μεγάλωνε φτάνοντας στο 53-70 (στο 28′) με τον Ολυμπιακό να κρατάει 6:30 χωρίς εντός πεδιάς καλάθι στην περίοδο. Ένα σουτ του Ντιλέινι έφερε το σκορ στο 57-72.

Ο Λιβιό μπήκε για να δώσει ανάσες σε Φαλ και Μάρτιν, δίνοντας σημαντικότατες βοήθειες σε τελειώματα και επιθετικό ριμπάουντ. Η αμυντική ένταση δεν έπεφτε ούτε λίγο και ο Μεσίνα έψαξε την τελευταία ελπίδα ανατροπής στις προσωπικότητες των παικτών του. Σιλντς και Ροντρίγκεθ μείωσαν σε 63-77 (στο 34′). Η απάντηση ήταν ένα τρίποντο και μία άμυνα του Λαρεντζάκη. Αυτήν τη φορά ο Μπαρτζώκας έβαλε δίπλα στον Σλούκα τον Γουόκαπ και όλα κύλησαν πιο ομαλά από ό,τι στην Πόλη με την Εφές. Ο Λαρε «πυροβολούσε» και ο Ολυμπιακός έφυγε με… οργιαστικό διπλό από το Μιλάνο κάνοντας μάλιστα και ρεκόρ τριπόντων με 18! εύστοχα για το 72-93.

Στατιστικά του αγώνα εδώ

Τα δεκάλεπτα: 25-30, 45-60, 57-72, 72-93

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News