ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Δυο νύχτες που το «φέρτε μας το Ευρωπαϊκό» απέκτησε ξανά... ρεαλισμό!

Ο Ολυμπιακός που είδαμε στην πρώτη περίοδο του αγώνα με τη Μακάμπι και στο Μιλάνο δεν είναι ομάδα πλέι οφ, αλλά… ομάδα φάιναλ φορ!

Το ΣΕΦ δονείται με το ίδιο σύνθημα βδομάδα τη βδομάδα. Στην αρχή μοιάζει με ουτοπία αλλά όσο παρακολουθείς αυτόν τον Ολυμπιακό χορταίνει το μάτι σου. Το «φέρτε μας το Ευρωπαϊκό» που τραγουδούν οι φίλοι του είναι… μακρινό όνειρο, όμως αυτή η ομάδα τους επιτρέπει να ονειρεύονται. Νίκες με Ρεάλ, Φενέρμπαχτσε, αήττητο στο Φάληρο, ένα… ασυγκράτητο ημίχρονο με την Μακάμπι και μία «νύχτα οργίων» στο Μιλάνο, που μέχρι το βράδυ της 26ης Νοεμβρίου ήταν αφιλόξενο για ΤΣΣΚΑ, Μπαρτσελόνα και λοιπούς μνηστήρες του τίτλου.

Ο στόχος ήταν εξ’ αρχής η επιστροφή στην 8άδα μετά από μία τριετία ανομβρίας για την ομάδα που μετρούσε 5 τελικούς την περασμένη δεκαετία. Όμως τα δείγματα γραφής οριοθετούν τον πήχη αρχικά ψηλότερα από την 8άδα. Ο Ολυμπιακός που… σμπαραλιάζει την αμυντική μηχανη του Σφαιρόπουλου με 51 πόντους στο ημίχρονο είναι ομάδα που διεκδικεί πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός που ρίχνει… 20άρα στο Μιλάνο, ε ναι, είναι ομάδα που διεκδικεί πλεονέκτημα έδρας. Νωρίς, αλλά έτσι είναι!

Ακόμα και την αριθμητική να κοιτάξεις, ο Ολυμπιακός έχει το ίδιο ρεκόρ με την Αρμάνι και μιά διαφορά 21 πόντων να υπερασπιστεί στο προσωπικό τους «mano-a-mano».

Είναι όλα ρόδινα; Όχι φυσικά. Το είπε και ο Κώστας Παπανικολάου μετά το παιχνίδι. «Αυτό το μία πάνω, μία κάτω μπορείς να το πληρώσεις» αναφερόμενος στην κάκιστη 4η περίοδο με την Εφές. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να σταθεροποιήσει την απόδοσή του από Παρασκευή σε Παρασκευή ή ακόμα καλύτερα από δεκάλεπτο σε δεκάλεπτο. Ο «καυτός» Ντόρσεϊ του ημιχρόνου πιέστηκε και έμοιαζε επιζήμιος. Ο θετικός Μαρτίν της βραδιάς στο Μιλάνο ήταν σκιά του εαυτού του για περισσότερο από ένα τρίμηνο. Ένα κορμί ακόμα χρειάζεται, για να υπάρχει ασφάλεια και να μη δουλεύει ο Φαλ… υπερωρίες!

Μέσα σε όλα αυτά οι «ερυθρόλευκοι» κλήθηκαν να αντιδράσουν μετά από δύσκολες νύχτες. Η επικράτηση με την Μακάμπι ήρθε μετά τη συντριβή της Πόλης. Για να φύγει για πρώτη φορά νικητής από μία έδρα της Euroleague, χρειάστηκε να δεχτεί ηχηρή… σφαλιάρα από τον αιώνιο αντίπαλό του, τον Παναθηναϊκό με το πενιχρό 4/27 πίσω από το τρίποντο.

Το συγκεκριμένο αποτελεί -ντε φάκτο- μία αντίδραση μεγάλης ομάδας, που σέβεται και πιστεύει τον εαυτό της. Δείχνει και έναν προπονητή που δεν είναι απόλυτος και εμμονικός, αφού μέχρι και σήμερα ήρθε να αλλάξει πλήρως το rotation για το οποίο έχει κατηγορηθεί.

Πώς αυτή η ομάδα, ακόμα και μετά από το 1/3 των αγωνιστικών της Euroleague, να μη δώσει πάτημα στους φίλους της για όνειρα. Βήμα βήμα, όπως ορίζει και προστάζει άλλωστε η λογική. Στην αρχή είναι η 8άδα που με τέτοιες νίκες και εμφανίσεις θα πρέπει να θεωρηθεί αυτοσκοπός. Μετά είναι η 4άδα που σταδιακά γίνεται όλο και πιο προσιτή, αν και συνάμα παραμένει υπέρβαση. Και αν έρθει η 4άδα, ποιος ξέρει, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας άλλωστε -τουλάχιστον όσον αφορά την Euroleague- δε χάνει!

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News