ΑΡΣΕΝΑΛ - ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 2-0: Επιστροφή στις νίκες για τους «κανονιέρηδες»

Μετά τη συντριβή από τη Λίβερπουλ, η ΄Άρσεναλ πήρε εύκολο τρίποντο απέναντι στη Νιουκάστλ, βυθίζοντάς την ακόμα περισσότερο στον πάτο της βαθμολογίας.

Η επίτευξη του γκολ δεν ήταν ό,τι πιο εύκολο για την Άρσεναλ φέτος, με 13 γκολ σε 12 ματς, το χειρότερο – μακράν – επιθετικό ρεκόρ στην Premier League από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας. 

Για 56′ το… καταραμένο γκολ δεν έμπαινε στο «Έμιρεϊτς» ούτε απέναντι στην ουραγό Νιουκάστλ, ακόμα και με σουτ προ κενής εστίας. Μια επινόηση (πάσα) του Ταβάρες, όμως, και μια ιδανική εκτέλεση του Σάκα έλυσε το γόρδιο δεσμό και ένα δεκάλεπτο αργότερα η «χρυσή» αλλαγή του Αρτέτα, Γκάμπριελ Μαρτινέλι, σφράγισαν τη νίκη, με 2-0, της Άρσεναλ, που έφερε τους «κανονιέρηδες» στην τέταρτη θέση, πέντε μέρες πριν από το ντέρμπι με τη Γιουνάιτεντ.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ

Η πρώτη ευκαιρία του αγώνα ήρθε στο 16′ με τον Σάκα να φεύγει γρήγορα μετά την μπαλιά του Λοκόνγκα και να κάνει την προβολή με υπερέκταση, αλλά ίσα που πρόλαβε να βρει την μπάλα, για να τη στείλει δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Στο 20′ ο Ντουμπράβκα έπεσε εντυπωσιακά και έδιωξε την μπάλα στο χτύπημα-φάουλ του Έντεγκααρντ, βοηθώντας τη Νιουκάστλ να βγάλει αναίμακτα, ένα μάλλον ήσυχο πρώτο 20λεπτο. Και μετά άρχισε η… καταιγίδα, με την μπάλα να πηγαίνει πάνω-κάτω σε ένα ματς με κλασικό ρυθμό Premier League.

Η Νιουκάστλ απείλησε για πρώτη φορά με κόρνερ και κεφαλιά του Σερ που έφυγε άουτ, για να πλησιάσει πολύ κοντά στο γκολ με μακρινό φαλτσαριστό του ξεμαρκάριστου Σέλβι, που έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ ο Ράμσντεϊλ, κι αφού η μπάλα βρήκε και το οριζόντιο δοκάρι. Ένα λεπτό αργότερα η Άρσεναλ απείλησε με τον Τομιγιάσου να σημαδεύει ελάχιστα άουτ.

Η απάντηση της Άρσεναλ ήρθε με τον Ντουμπράβκα να νικά εξ επαφής τον Σμιθ-Ρόου που έπιασε την κοντινή κεφαλιά, ενώ ο Ομπαμεγιάνγκ προ κενής εστίας, ολομόναχος, σημάδεψε το αριστερό δοκάρι, σε ένα τα highlight της σεζόν, όσον αφορά τις χαμένες ευκαιρίες.

ΓΚΟΛ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΚΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΝΕΛΙ

Ο χορός των φάσεων στο δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με ένα… χορευτικό του Σάκα στην περιοχή, στο 51′, με τον Ντουμπράβκα να εξουτερώνει εύκολα το συρτό, φαλτσαριστό σουτ.

Ό, τι δεν κατάφερε στο 51′, ο διεθνής Άγγλος επιθετικός το πέτυχε πέντα λεπτά αργότερα, όταν ο Ταβάρες τον έβγαλε, με «μαγική» πάσα, φάτσα με τον Ντουμπράβκα κι αυτός δεν δυσκολεύτηκε να τον νικήσει για το 1-0. Ο Σάκα, όμως, λίγο αργότερα τραυματίστηκε στον δικέφαλο μηραιίο και αποχώρησε στερώντας από τους «κανονιέρηδες» τον πιο απειλητικό τους παίκτη.

Ο Αρτέτα είχε την τύχη ο παίκτης που αντικατέστησε τον τραυματισμένο του σκόρερ, ο Μαρτινέλι, να σκοράρει στο 66′ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, έπειτα από ωραία μπαλιά του Τομιγιάσου που βρήκε τον συμπαίκτη του στην κίνηση προς την εστία και την άμυνα της Νιουκάστλ αδρανή.

Η Νιουκάστλ προσπάθησε να αντιδράσει, ανέβαζοντάς την άμυνά της ψηλά και πιέζοντας την πρώτη πάσα, αλλά τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε. 

Άρσεναλ (Μικέλ Αρτέτα): Ράμσντεϊλ, Τομιγιάσου, Γκάμπριελ, Γουάιτ, Νούνο Ταβάρες, Πάρτεϊ (85′ Ελένι), Έντεγκααρντ, Σμιθ-Ρόου, Λοκόνγκα, Ομπαμεγιάνγκ (76′ Λακαζέτ), Σάκα (64′ Μαρτινέλι).

Νιουκάστλ (Έντι Χάου): Ντουμπράβκα, Σερ, Κραφτ, Λασέλς, Σέλβι, Ρίτσι (67′ Αλμιρόν), Φρέιζερ, Σαν-Μαξιμάν, Γουίλοκ, Γουίλσον, Ζοέλιντον (67′ Μέρφι).

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News