ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ: «Θα προτιμούσα προκρίσεις με λιγότερο άγχος!»

Ενόψει του αγώνα πρωταθλήματος με το Βόλο, ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δηλώσεις στη NOVA, μιλώντας για την πρόκριση που πήρε ο Ολυμπιακός στο Europa League, αλλά και τη συνέχεια.

Για τη νίκη με τη Φενέρμπαχτσε και το γεγονός πως άλλαξε τη ροή του αγώνα με τις αλλαγές του, απάντησε: «Ήταν ένα ματς το οποίο ευχαριστήθηκα, γιατί πήραμε την πρόκριση και όλα πήγαν καλά για να φτάσουμε στο στόχο μας. Από εκεί και πέρα είναι σημαντικό να μπορείς να αλλάζει ένας ματς με τις αλλαγές σου. Και είμαι ευχαριστημένος γιατί έχω στον πάγκο μου παίκτες με πνεύμα νικητή και ποδοσφαιριστές οι οποίοι είναι έτοιμοι να μπουν και να δώσουν τη νίκη στην ομάδα».

Αναφορικά με τις προκρίσεις που έχει πάρει με τον Ολυμπιακό όλα αυτά τα χρόνια και τι κρατάει απ’ αυτές, απάντησε: «Θα προτιμούσα να έχω τις προκρίσεις αυτές χωρίς να ζήσουμε την αγωνία μέχρι τα τελευταία λεπτά. Θα ήθελα να έχω όλες τις προκρίσεις που έχουμε πετύχει αλλά με λιγότερο άγχος. Αυτό όμως είανι το ποδόσφαιρο, πρέπει πάντα να παλεύεις και να είσαι εκεί μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Οι προκρίσεις που έχουμε πάρει είναι απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όταν παίζει με τη Μίλαν ξέρεις ότι δεν θα είναι εύκολο, όπως και με την Άρσεναλ αλλά και την Αϊντχόφεν, ομάδες τις οποίες έχουμε πετύχει προκρίσεις. Παλέψαμε για αυτό και δουλέψαμε για αυτά που έχουμε πετύχει. Μου αρέσει η ομάδα να παλεύει, αλλά θα θέλαμε να μην υποφέρουμε τόσο πολύ, όμως όταν παίζεις με τόσο μεγάλους αντιπάλους πρέπει να υποφέρεις για να πάρεις αυτό που θες».

Ποιο είναι το κίνητρο για να συνεχίσουν οι παίκτες του το νικηφόρο σερί μετά τα δύσκολα ματς με ΑΕΚ και Φενέρ, είπε: «Η βιταμίνη έχει δοθεί στους παίκτες μου, οπότε εγώ δεν έχω να κάνω κάτι για να δώσω κίνητρο στους παίκτες ενόψει του αγώνα της Κυριακής. Οι ποδοσφαιριστές είναι ανεβασμένοι ψυχολογικά και ξέρουν τι πρέπει να κάνουν. Όμως παίζουμε απέναντι σε έναν αντίπαλο ο οποίος έχει στερήσει βαθμούς σε άλλες ομάδες οι οποίες είναι ψηλά και χρειάζεται τώρα τους βαθμούς. Σίγουρα θα προσπαθήσει και απέναντί σε εμάς να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν. Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και σοβαροί. Θέλουμε να τελειώσουμε την τριάδα αυτή με νίκη για να κλείσουμε καλά».

Σε ερώτηση με το αν θα έχει αλλαγές ο Ολυμπιακός κόντρα σε Βόλο και Λεβαδειακό, σχολίασε ο Πέδρο Μαρτίνς: «Στα επόμενα δύο ματς προφανώς και θα συμβεί αυτό, πρέπει να δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και ποιοι χρειάζονται την ξεκούραση. Μετά θα επιλέξουμε αυτούς που είναι στην καλύτερη κατάσταση και θα πάρουμε την απόφασή μας. Θα εκτιμήσουμε όμως πρώτα τη φυσική κατάσταση όλων των παικτών μας και μετά θα προχωρήσουμε σε αλλαγές».

Αναφορικά με την κατάσταση των Μαντί Καμαρά, Παπασταθόπουλου και Κούντε, δήλωσε: «Ο Μαντί είναι καλά δεν έχει κάποιο πρόβλημα, ο Σωκράτης εμφανίστηκε καλύτερα αλλά θα δούμε την κατάστασή του. Ο Κούντε είναι άλλη περίπτωση, χρειάζεται λίγο ακόμη χρόνο γιατί έχει έναν πόνο ο οποίος δεν υποχωρεί».

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News