ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ - ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ 1-3: Ολλανδική λύτρωση για τους «μπλαουγράνα»

Στις νίκες επέστρεψε η Μπαρτσελόνα, μετά το ισόπαλο 0-0 απέναντι στην Μπενφίκα για τους ομίλους του Champions League, με τους «μπλαουγράνα» να κερδίζουν την Βιγιαρεάλ, εκτός έδρας, με 3-1, βρίσκοντας δύο γκολ στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης, σώζοντας, με αυτόν τον τρόπο, το τρίποντο.

Τη δεύτερη νίκη σε δύο αγώνες στη La Liga, πανηγύρισε ο Τσάβι ως νέος προπονητής τως «μπλαουγράνα», καθώς μετά τη νίκη απέναντι στην Εσπανιόλ, κέρδισε και την Βιγιαρεάλ, αυτή τη φορά εκτός έδρας με 3-1, χάρη σε γκολ των Ντε Γιόνκ, Μέμφις και Κουτίνιο.

Αμφίρροπο το πρώτο μέρος με 2 δοκάρια για τη Μπάρτσα

Με νέες δοκιμές ξεκίνησε για άλλον έναν αγώνα ο Τσάβι, με τον νέο κόουτς της Μπαρτσελόνα να ξεκινάει βασικό τον Εζαλζουλί, για πρώτη φορά, περιμένοντας από τον νεαρό εξτρέμ να του δώσει πράγματα, που δεν είχε δει στις δύο προηγούμενες αναμετρήσεις από τα εξτρέμ του.

Η Μπαρτσελόνα για άλλον έναν αγώνα με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο, προσπάθησε να κάνει ότι και στα προηγούμενα 2, έβαλε ψηλά τις γραμμές αυξάνοντας την πίεση, η οποία άρχισε από τις παρυφές της αντίπαλης περιοχής.

Σε σχέση όμως με τα άλλα παιχνίδια, οι «μπλαουγράνα» δεν έδειξαν να έχουν τις ίδιες αντοχές για να το κάνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα και γύρω στο 25 του πρώτου μέρους, έριξαν ρυθμούς.

Σε αυτά τα πρώτα 20-25 λεπτά, οι φιλοξενούμενοι είχαν καλή κυκλοφορία ενώ έβγαλαν αρκετές καλές φάσεις, σημαδεύοντας μάλιστα 2 φορές το δοκάρι. Από τη στιγμή που δεν βρήκε το γρήγορο γκολ η Μπάρτσα, οι γηπεδούχοι πήραν τα πάνω τους και κατάφεραν κι εκείνοι με τη σειρά τους να βρουν ευκαιρίες, καθώς πάταγαν εύκολα περιοχή, χωρίς όμως να μπορέσουν να βρουν την μεγάλη ευκαιρία που θα απειλούσε τον Τερ Στέγκεν και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το απόλυτο 0.

Κινδύνεψε με την ισοπαλία αλλά το «καθάρισε» στο τέλος

Στο δεύτερο μέρος οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ακόμα καλύτερα απ’ ότι στο πρώτο και κατάφεραν να ανοίξουν από αρκετά νωρίς το σκορ, με τον Ντε Γιόνκ στο 48’.

Αυτό το γκολ φάνηκε πως άλλαξε την προσέγγιση της Μπάρτσα, καθώς όσο πέρναγε η ώρα άρχισε να να δίνει χώρο και κατοχή στην Βιγιαρεάλ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πως κάτι τέτοιο δεν ήταν καλή ιδέα, καθώς άρχισαν να βγάζουν αρκετά εύκολα ευκαιρίες για γκολ.

Ο Τερ Στέγκεν όμως ήταν αντίθετος στο να δεχθεί την ισοφάριση, με τον Γερμανό να πραγματοποιεί αρκετές επεμβάσεις, αλλά δεν γινόταν να τα σταματήσει όλα και στο 76’ ο Τσουκουέζε, πλήγωσε την κακή αμυντική προσέγγιση των «μπλαουγράνα» ισοφαρίζοντας σε 1-1.

Το γκολ αυτό φάνηκε να «σοκάρει» τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι θα μπορούσαν να δεχθούν και δεύτερο γκολ στα αμέσως επόμενα λεπτά. Αφού κάτι τέτοιο όμως δεν γίνετε, η Μπάρτσα συνήλθε και κατάφερε να πάρει ξανά το προβάδισμα, με τον Ντεπάι στο 88’ να είναι ο λυτρωτής.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους γηπεδούχους, ο Κουτίνιο στο 90+3 με ωραία προσωπική ενέργεια κέρδισε πέναλτι και ένα λεπτό αργότερα, ο ίδιος το εκτέλεσε ιδανικά κάνοντας το 3-1 για την ομάδα του κλειδώνοντας τη νίκη και το τρίποντο.

Βιγιαρεάλ (4-4-2): Ρούλι, Φόιθ, Αλμπιόλ, Τόρες, Αλφόνσο Πεντράθα (65′ Εστουπινιάν), Πίνο (65′ Τσουκουέζε), Καπουέ, Παρέχο, Γκόμεζ, Τριγέρος (84′ Ράμπα), Ντανζούμα

Μπαρτσελόνα (4-3-3): Τερ Στέγκεν, Αραούχο, Πικέ, Γκαρθία, Άλμπα (71′ Μινγκέθα), Νίκο (80′ Κουτίνιο), Μπουσκέτς, Ντε Γιόνκ, Γκάβι, Εζαλζουλί (66′ Ντεμπελέ), Μέμφις

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News