ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ: «Είμαι υπερήφανος που έγινα ο κορυφαίος Γάλλος στράικερ στην ιστορία» (pics)

Ακόμα ένα ρεκόρ για τον άσο της Ρεάλ Μαδρίτης, που ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί στον αριθμό των γκολ σε συλλογικό επίπεδο.

Ο Καρίμ Μπενζεμά, με το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Σεβίλλη, στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης με 2-1 στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» έφτασε τα 361 και ξεπέρασε τον Τιερί Ανρί (360).  

Έτσι, ο 33χρονος επιθετικός αναδείχτηκε ως o Γάλλος ποδοσφαιριστής με τα περισσότερα γκολ σε συλλογικό επίπεδο στην ιστορία. Ο διεθνής άσος των «μερένγκες» έφτασε τα 361 γκολ σε 724 αγώνες, με τη φανέλα των Λιόν και Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Τιερί Ανρί από την πλευρά του μετράει 360 γκολ σε 791 συμμετοχές με Μονακό, Γιουβέντους, Άρσεναλ, Μπαρτσελόνα και Ρεντ Μπουλς της Νέας Υόρκης.

«Είμαι περήφανος που έγινα ο καλύτερος Γάλλος φορ στην ιστορία», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στα social media ο Καρίμ Μπενζεμά, που έφτασε τις 577 συμμετοχές με τη φανέλα της «Βασίλισσας» έχοντας πετύχει 295 γκολ. 

Ο Μπενζεμά έχει κατακτήσει 4 φορές το Champions league στην πλούσια καριέρα του στη Ρεάλ Μαδρίτης, 3 πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα και 3 Super Cup Ισπανίας. Με τη Λιόν μετράει 4 πρωταθλήματα στη Ligue 1, 1 Κύπελλο και το Nations League με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.  

 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Karim Benzema (@karimbenzema)

 

 

 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News