ΙΝΤΕΡ: Οι πρώτες δηλώσεις του Τσαλχάνογλου ως παίκτης της ομάδας

Μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του στην Ίντερ από την Μίλαν, ο Τούρκος διεθνής δηλώνει χαρούμενος και έτοιμος για σκληρή δουλειά με τη νέα του ομάδα.

 Αναλυτικά όσα είπε, στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της συνεργασίας του με την Ίντερ

“Είναι φανταστικό  που θα αγωνίζομαι στην Ίντερ. Ως γνωστόν, πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, έναν σπουδαίο σύλλογο, με εκπληκτικούς οπαδούς που δημιουργούν ωραία ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Καταλαβαίνω πολύ καλά τι σημαίνει τι σημαίνει να είσαι μέλος αυτής της ομάδας και είμαι πολύ ικανοποιημένος και χαρούμενος που είμαι εδώ. Τώρα θα πρέπει να περιμένουμε 3 εβδομάδες γιατί είναι περίοδος διακοπών, αλλά η αίσθηση είναι πολύ ωραία. Θέλω η Ίντερ να κερδίσει και φέτος το Σκουντέτο, όπως έκανε πέρυσι.

Η πρώτη μου χρονιά στην Ιταλία ήταν δύσκολη για εμένα γιατί δε μιλούσα τη γλώσσα, δε γνώριζα πώς ζουν οι άνθρωποι εδώ, πώς οδηγούν στην πόλη. Τώρα έμαθα τη γλώσσα, έχω κάνει πολλούς φίλους εδώ και έχω βελτιωθεί με τον καιρό πολύ ως ποδοσφαιριστής. Νομίζω ότι τα πήγα πολύ καλά την περασμένη σεζόν έχοντας ως προπονητή τον Στέφανο Πιόλι γιατί  έπαιζα σε μία θέση που μου αρέσει πολύ. Ελπίζω και τώρα να συμβεί το ίδιο.

Έχω ήδη μιλήσει με τον Σιμόνε Ιντζάγκι. Γνωρίζω ότι του αρέσει να εφαρμόζει το σύστημα 3-5-2 ή 3-4-1-2, αναλόγως με το παιχνίδι. Εντυπωσιάστηκα από την κουβέντα που κάναμε. Είναι πολύ φιλόδοξος και αυτό ταιριάζει πολύ με τις δικές μου προσδοκίες να κατακτήσω τίτλους στην Ιταλία. Δουλεύω πολύ στην προπόνηση. Πιστεύω ότι είναι 50% ταλέντο και 50% εξάσκηση. Είναι σαν το τένις. Προπονείς τα  χέρια σου αλλά παράλληλα κάνεις το ίδιο και με τα πόδια. Θα συνεχίσω τη σκληρή δουλειά και ελπίζω να σκοράρω πολλές φορές ακόμα με φάουλ.

Εμένα μου αρέσουν περισσότερο οι ασίστ, σε σχέση με το γκολ. Προτιμώ να δημιουργώ στο παιχνίδι. Δεν είμαι εγωιστής ως παίκτης. Σκοπός μου είναι να κερδίζει η ομάδα και όχι να σκοράρω εγώ.

Μίλησα με τον Εμρέ Μπελόζογλου (αγωνιζόταν στην ομάδα από το 2001 έως το 2005) και είναι πολύ χαρούμενος για εμένα. Μου είπε υπέροχα πράγματα για την Ίντερ, όπως ότι ως ομάδα είναι πολύ οργανωμένη σε όλα τα πεδία και είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις εδώ. Μου είπε επίσης ότι είναι σπουδαίο κλαμπ  και να απολαύσω ότι ήρθα.

Είμαι προετοιμασμένος για σκληρή δουλειά. Μόνο έτσι θα έχουμε την ευκαιρία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης και πάλι. Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Στόχος δικός μου αλλά και των συμπαικτών μου είναι να είμαστε υγιείς και να μην αντιμετωπίσουμε τραυματισμούς . Και φυσικά να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και να πάμε ψηλά στο Τσάμπιονς Λιγκ”. 

Στο τέλος ο Χακάν Τσαλχάνογλου απευθύνεται στους οπαδούς της νέας του ομάδας, δηλώνοντας χαρούμενος που είναι μέλος της και ότι τους περιμένει σύντομα στο γήπεδο. 

 

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News