ΜΠΑΜΠΗΣ ΤΣΙΜΠΙΔΑΣ: Ο Ιβάν θύμισε την κανονικότητα του Παναθηναϊκού

Αν οι τρεις συνεχόμενες νίκες του Τριφυλλιού δημιούργησαν ένα κλίμα ευφορίας, ο Σέρβος έβαλε γρήγορα τα πράγματα στη θέση τους

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς είναι ένας επαρκής προπονητής, με τις αδυναμίες και τα κολλήματα του. Αλλά έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα: έχοντας δουλέψει ως ποδοσφαιριστής και προπονητής στην Ελλάδα, αντιλαμβάνεται πλήρως το μέγεθος του Παναθηναϊκού.

Σε άμεση συνάρτηση της αντίληψης του, έχει τον τρόπο να υπενθυμίζει σε όλους το βεληνεκές του Συλλόγου και να μην επιτρέπει ενθουσιασμό, με πράγματα που κάποτε θεωρούνταν αυτονόητα.

«Σίγουρα βοηθάει όταν κάνεις τρεις νίκες σε δέκα μέρες, αλλά δεν είναι κάτι περίεργο για τον Παναθηναϊκό αυτό» δήλωσε ο Γιοβάνοβιτς στην Cosmote TV μετά τη λήξη. Με ξεκάθαρη διάθεση να καταδείξει… πως δεν έγινε και κάτι ιδιαίτερο. Ο 59χρονος τεχνικός έχει δίκιο, αλλά πρέπει να το πιστέψουν όλοι στα αποδυτήρια.

Να μάθει να νιώθει μεγάλος

Η αλήθεια είναι πως τα τελευταία χρόνια, οι τρεις συνεχόμενες νίκες δεν είναι το πιο συνηθισμένο γεγονός για το Τριφύλλι. Αντίθετα, με όσα έχουμε βιώσει, συχνά αντιμετωπίζεται ως υπέρβαση, ακόμα και στο εσωτερικό του club. Για αυτό και η νικηφόρα τριάδα με Λαμία, Παναιτωλικό και Βόλο για το Κύπελλο, σκόρπισε χαμόγελα. Αλλά, ήρθε ο Σέρβος για να μας επαναφέρει στην πραγματικότητα, που πρέπει να ισχύει για τον Παναθηναϊκό. Το 3Χ3 επιβάλλεται να είναι η κανονικότητα του και όχι η εξαίρεση. Μόνο με την εμπέδωση αυτής της νοοτροπίας, ο Σύλλογος θα μεγαλώσει ξανά.

Γιατί οι ικανότητες είναι ένα θέμα. Το άλλο είναι η λογική που αποπνέεις. Όσο ικανός είσαι, πρέπει και να νιώθεις μεγάλος. Αντίστοιχα, δεν αρκεί να αισθάνεται σημαντικός, αν δεν το αποδεικνύεις στην πράξη. Συνεπώς, ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη και από τα δύο και ο Γιοβάνοβιτς είναι εδώ για να το υπενθυμίζει σε όλους.

Μία αναποδιά «γύρισε» την ομάδα

Από τα λεγόμενα του Γιοβάνοβιτς, προκύπτει η ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι το έλλειμμα νοοτροπίας. Να μάθουν να συμπεριφέρονται ανάλογα ώστε να εμπνέουν φόβο στον αντίπαλο. Ο Σέρβος επανέλαβε δύο φορές ότι το γκολ του Φερνάντες «λειτούργησε ανασταλτικά» για την ομάδα του και κατά κάποιο τρόπο, την κράτησε χαμηλά στο γήπεδο, για να διαφυλάξει το 2-1.

Αντικειμενικά, ο σκοπός επιτεύχθηκε και ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-1. Ωστόσο, με την οπισθοχώρηση του, άφησε στον ΝΠΣ Βόλο την ελπίδα. Την πίστη ότι στη ρεβάνς του Πανθεσσαλικού Στάδιου, μπορεί να πάρει την πρόκριση, αφού δεν τρόμαξε και διαπίστωσε στο γήπεδο ότι μπορεί να κλείσει τον αντίπαλο του.

Ακριβώς το συγκεκριμένο στοιχείο λείπει από τον Παναθηναϊκό. Επιχείρησε να το καλλιεργήσει με τις συνεχόμενες νίκες με μεγάλα σκορ στις πρώτες αγωνιστικές, αλλά το έχασε λόγω των εκτός έδρας αποτυχιών. Ο Γιοβάνοβιτς είναι ίσως ο πλέον κατάλληλος για να το εμπνεύσει στους ποδοσφαιριστές, αφού το έχει βιώσει, έστω και όχι εκ των έσω. Αλλά, έχει σημασία για το Τριφύλλι, πως ο άνθρωπος στον πάγκο του, βλέπει που πρέπει να πάει…

Ακολουθείστε τo SPORTDAY.GR στο Google News